TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Dübörög a jogorvoslás, Nick Diaz akár már jövőre visszatérhet

2015.10.28. 15:13 td_interim

nickd650.jpg 

Egyszer Stockton felett is felragyog az ég.

otg2_article_banner_560.jpg 

Úgy tűnik, Nick Diaznak mégsem kell öt évig távol maradnia a ketrectől, sőt, lehet, hogy már a jövő évben visszatérhet.

A színfalak mögött komoly egyezkedések folynak a bunyós jogi képviselői és az őt eltiltó Nevadai Atlétikai Bizottság között. Hivatalos közleményeket egyelőre nem várhatunk, de az MMAfighting.com-nak a helyzethez közel álló források azt mondták, reális esély van arra, hogy Diaz „valamikor 2016-ban” újra oktagonba léphet.

Diaz tegnap Instagramján arról posztolt, hogy a megbeszélések „jól haladnak.” A bejegyzésből az is kiderült, hogy ügyével a UFC saját jogi képviselője, a neves-rutinos-sikeres Campbell & Williams foglalkozik. A jogi ügyekre szakosodott, többszörösen díjazott újságíró-nagyágyú Amy Dardashtian is rajta tartja szemét a szituáción, az ő tweetje szerint a harcos visszatérése már jövő nyáron lehetséges lesz.

Nick Diazt szeptemberben tiltotta el a Nevadai Atlétikai Bizottság, mert karrierje során harmadszor is megbukott marihuánával. A büntetés példátlanul szigorú, öt évre szól, miközben a NSAC új irányelvei szerint a tiltott szerrel való harmadszori bukás három éves eltiltással büntethető. Diaz bukása idején ráadásul még az eggyel korábbi szabályok voltak érvényben, enyhébb büntetésekkel.

Nevada ítéletlének kihirdetése óriási felzúdulást keltett, és nem csak MMA-körökben. Másnap rögtön online petíció indult a Fehér Ház oldalán, a büntetés eltörlését célozva. A petíción több mint 100 ezer aláírás gyűlt össze, az ügy mögé egészen valószínűtlen támogatók is odaálltak, pl. twitterén még Cher is Diaz támogatására szólította fel követőit.

Ebből még bármi lehet, de megkockáztatjuk, hogy a #freenickdiaz után a következő hashtag-trend a #diaz2016 lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr718029176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása