TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: dos Anjos: Cowboy olyan, mint egy jó focista, aki a döntőben mindig elrontja a tizenegyest

2015.09.29. 16:32 td_interim

20150603_110516_donald-cerrone.jpg 

Pszichológiai hadviselés: on.

Szépen fogynak a snapbackek, de még mindig van a storeban, amire lecsaphatsz, ha hiányzik a kollekciódból. Éjfélig tart...

Posted by TDMG on Tuesday, September 29, 2015

Donald Cerrone UFC-s pályafutása során eddig egyszer harcolt olyan meccsen, melynek győztese a bajnoki címért mehetett – ez volt az a mérkőzés, ahol Nate Diaz folyamatosan pofázva hülyére vette Cowboyt, és el is verte egyhangú pontozással. Kihívói döntő azóta nem jött neki szembe, viszont két lépéssel arrébb megkapta Anthony Pettist, aki rövid úton lerendezte, aztán megint kettővel arrébb következett Rafael dos Anjos és egy újabb vereség. Azóta Cerrone zsinórban nyolcszor hagyta el győztesen a ketrecet, de a brazil szerint ez a lényegen nem változtat: Cowboy, amikor nagy a tét, csütörtököt mond.

Dos Anjos december 19-én, a UFC on FOX 17 főmeccsén csap össze ismét Cerronéval, ezúttal a könnyűsúlyú bajnoki cím védőjeként. A brazil az MMA Hourban nyilatkozott arról, hogy miért övé a mentális előny, és hogy végül is miért lényegtelen Cowboy kiváló győzelmi sorozata.

Szerintem még mindig ugyanaz a fickó. Olyan, mint egy focista, egy jó focista, aki, ha a döntőben kap egy tizenegyest, és minden esélye megvan arra, hogy gólt szerezzen, mellérúgja a labdát. Ő ilyen harcos, tudod? Ha előttem állnak nagy próbatételek, én mindig túlteljesítek. És ez december 19-én sem lesz másként. Persze, hogy úgy gondolom, (Cowboy) berezel a nagy meccseken. És ezt ő is tudja.

Erős szöveg, de van is benne igazság: a dos Anjos-vereség óta eltel meccseken Cowboy többnyire olyanokat győzött le abszolút dominánsan, akik nem voltak az ő szintjén. A nyertes széria legnagyobb skalpjai közül Edson Barboza nagyon keményen bekezdett és egyértelműen vezetett, míg egy sokak szerint szerencsés ütés meg nem szédítette, és kábán ott nem hagyta a nyakát egy fojtásra az amerikainak, a Benson Henderson meccsen meg csak a bírók hozták ki győztesen Cerronét, nagyjából mindenki más egyetértett abban, hogy Bendo volt a jobb. De a helyzet most sem fekete-fehér: Cowboy utolsó két évének harmadik nagy kaliberű ellenfelét, Eddie Alvarezt hátrányból fordítva verte el, abszolút megérdemelve a győzelmet. Szóval adódik a kérdés:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr137864372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása