TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: A War Master 2.0 megérkezett, Hall ébredt hosszú téli álmából

2015.09.27. 19:39 td_axl

barnett_nelson.jpg

Ma hajnalban Japánba ruccant ki az UFC egy Fight Night bulival. Az időzítés jól sikerült, tekintve, hogy épp a hamvaiból próbálják a Pride Fc-t összerántani a távol-keleti országban.

 

Egyelőre mindenki csak bambán pislog, mikor a Pride Fc 2.0 kerül szóba. Titokzatos arab befektető, a yakuza múlttal előbukkanó korábbi főnök, Fedor 2.5 milláért. Ebbe a légkörbe érkezett meg az UFC Fight Night Japan a hétvégére. Ami elég hallgatagon lett amúgy felépítve. Az UFC Go Big sajtótájékoztatóra ugyan meghívták Barnett-et és Nelsont, vagyis a hajnali gála főmeccsének két főszereplőjét, de a Conor-show közepette elüldögéltek szépen hátul a sorokban. Így hát különösebb érdeklődést nem mutatott a nép szerintem, bevallom, hozott már jobban lázba engem is gála, pedig egyik nagy kedvencem, Gegard Mousasi is visszatért Japánban.

Szóval Josh Barnett két forgatás között érkezett majdnem két évet kihagyva, én meg pont erről dumáltam pénteken a kollégákkal az ebédszünetben, hogy akkor most milyen War Mastert látunk majd. Aztán a mérlegelésen már egy egész pofás kondiban érkező Barnett jött, koncentrált tekintettel, én meg úgy voltam vele, hogy Roy Nelson-nak innentől csak a csapottja szólhat bele Josh győzelmi esélyeibe. Aztán a bunyó jobb volt, mint vártam, tényleg. Pedig többségében clinchben zajlott, de Barnett közben bemutatta majdnem a teljes fegyverarzenálját, amit szerintem frankót felturbózott, tudatosan és okosan használta.

Big Country meg hozta a saját offenzív megoldásait, amivel a TOP 5 nehézsúlyún kívül bárkit meg lehet ölni. Amúgy meglepő módon Nelson tolt pár földrevitelt a catch wrestling ász Barnett ellen, de Hunt-hoz hasonlóan az 5 mentes bulikat tankkal nem bírja Nelson. Összességében Barnett játéka kiforrt volt és dominált, megérdemelten nyert egyhangú pontozással a végén. Némi unikum volt, hogy japánul köszöntötte a közönséget, valamint méltatta Nelson keménységét a ketrecben. Respect. Egyedül a mérkőzésvezető irritált, a clinchet nem szerette, noha Barnett aktívan tolta. A lényeg, hogy Barnett az elmúlt két évben láthatóan fejlődött és ezt bemutatni Nelson ideális volt. Az UFC nehézsúlyú mezőnyének kvalitásai tükrében 37 évével aranykorban jár, szerintem egy címmeccsen szép esélyekkel indulna, legyen Cain vagy Werdum az ellenfél. 


mousasi_hall.jpg

Gegard Mousasi ugyan többször megígérte már, hogy legalább megpróbál úgy tenni, akit érdekel MMA karrierje, vagy ami körülötte a világban zajlik. Hendo ellen Stockholmban januárban láttam is ebből valamit, de nem viszi túlzásba Gegard a dolgot. Az ellen a Uriah Hall ellen kellett pörögnie aki a középsúly igazi fekete lova. A TUF: Jones vs Sonnen show felfedezettje volt, nem túlzás, a TUF házban szó szerint fostak tőle, Adam Cellat egy forduló rúgással majdnem átrúgta Mordorba, Dana White a TUF/UFC legbrutálisabb kivégzésének nevezte azt a KO-t. Aztán Hall a TUF döntőben kikapott Gastelum ellen, a következő meccsein pedig adós maradt a predátor üzemmóddal, amit a média minden esetben nyomasztóan felrótt neki. Mousasi ellen meg villogni nem egyszerű. Nem is ment Uriah-nak az első menetben, Gegard a földön dominálta őt egy grappling küzdelemben, kicsit megfontoltabb bunyóval akár be is fejezhette volna a küzdelmet Mousasi, aztán a másodikban leszakadt a pofám.

Hall egy forduló rúgást indított, amit Gegard hajolással gondolt kivédeni, de fejmagasság helyett májra ment, ahol épp Gegard feje volt. Erre még Uriah rátolt egy tökéletes oktatóvideós repülő térdest, aminek TKO lett a vége. Lehet, hogy elfogult vagyok, de trógerkodás nélkül Gegard simán verné Hallt, aki viszont most élete győzelmét aratta. Képes lesz ezzel a lendülettel tovább menni egy kihívói pozícióig? Én egy kicsit pesszimista vagyok, de meglátjuk. Egy visszavágót azért megnéznék Mousasi és Hall között. 

Diego Brandao meg nem sokat finomkodott, a McGregor elleni vereségét követően pörgeti a melót, most csak 28 másodpercre volt szüksége, hogy kiüsse Kikunot, ezzel pedig Hall mellett 50K-t vihet haza a családi kasszába bónuszként. 

VILLÁMAKCIÓ #2 • TDMG SNAPBACKA villámakció második áldozata a TDMG Snapback. Már csak pár darab maradt, most ezt is kedvezményesen megszerezhetitek. http://goo.gl/CEMYZU

Posted by TDMG on Sunday, September 27, 2015

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr397844994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása