TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MAGYAR: Fábián Melinda a HFC09 után Gustafsson csapatánál edzett

2015.06.19. 18:50 td_axl

fabian_melinda.jpg

Mikor tavasszal a Budapest Top Team csapatánál jártam a BSK Crossfight-ban, feltűnt számomra egy csendes, szerény, de keményen dolgozó lány, aki a feltűnést kerülve edzett. Aztán a HFC09 győrszentiváni gáláján a profik táborába lépve emlékezetes teljesítményt nyújtott. Fábián Melinda ezt követően vált számomra a magyar női MMA egyik ígéretes tehetségévé, kinek mérkőzéseit kíváncsian várom. Melinda Svédországban töltött egy kis időt, Alex Gustafsson csapatánál edzve értékes tapasztalatokat szerzett. jöjjön pár gondolat Melindától.

Sziasztok! Tavaly év végén jutottam arra a döntésre, hogy új irányt kell vennie az életemnek, ha fejlődni szeretnék mind sportszakmailag, mind pedig az élet más területein. Az elmúlt évek során nem volt lehetőségem komolyabb kihívásokra a harcművészeten/kempon belül, ezért elkezdtem érdeklődni az ismerőseim körében, hogy kit ajánlanának az előrelépés érdekében. Így jutottam el a Budapest Top Team-hez; Peszlen Ferencet és csapatát javasolták leginkább számomra. Feri és Barna irányítása alatt a célom, hogy a mozgásomat az MMA mozgásrendszeréhez fejlesszük fel, azaz az állóharc - ütő-rúgó és test-test elleni, valamint a földharc elemeinek folyamatos és dinamikus kombinációjának elsajátítására törekszem. Egy kis egyedi stílussal megfűszerezve :) Hosszú távú célunk: eljutni ameddig csak lehet. Mit teszünk ezért? Mindenki a legjobb tudását rakja bele a munkába. Én pedig figyelek és tanulok.

fabian_melinda2.jpg

A HFC09 volt az első esemény, ahol először álltam fel ketrecbe, kiskesztyűben és profiként. Ezek az új körülmények arra adtak lehetőséget, hogy felmérjük hogyan bírom idegrendszerileg a terhelést, a közönséget, a nyilvánosságot, az új szabályrendszert, az új teret, amely meghódításra vár. Úgy gondolom ez elsőre nem is sikerülhetett volna jobban: )

A stockholmi edzéslehetőség nem a svéd lányon keresztül valósult meg (HFC09 elődöntős ellenfele), pláne, hogy az edzőim szavaival élve "nincs bratyizás, nincs kegyelem az ellenféllel". Kint éltem Svédországban néhány évet Édesanyámmal. Egy ottani ismerősöm - aki az All Stars Training Centerben edz és dolgozik - megkeresett a HFC gála után, hogy ha kint járok látogatóban, akkor menjek el hozzájuk edzeni. Ezért meg is ragadtam a lehetőséget, hogy megmutassam nekik a magyar virtust :) Két edzésen vettem részt, az első a profik edzése volt; a társaságot ketté osztották: a versenyre készülők külön álló harcot gyakoroltak, mi pedig a többiekkel grapplingeztünk.

Hangulatos esti pontkesztyűzés Fábián Melindával (Budapest Top Team). Meli Svédországból tért vissza, Gustafsson csapatánál tolta az edzéseket. Holnap mesél erről nálunk. HFC Official - Hungarian Fight Championship, Budapest Top Team#TDMAGYAR #hfc #wmma

Posted by totaldamage.hu on 2015. június 18.

Sajnos a BJJ edző, Alan "Finfou" do Nascimento a héten nem volt a teremben, így az egyik UFC-s versenyző mutatott nekünk gyakorlatokat. A vezetőedző Anders Michael főként Alexander Gustafssonnal foglalkozott. Szuperül éreztem magam, imádok új környezetben edzeni, szívni magamba az újdonságokat, vagy csak egyszerűen felmérni, hogy máshol hogyan dolgoznak, miben vagyunk lemaradva és miben vagyunk előrébb. Azt kell mondjam, hogy több, mint jó úton járunk a B.T.T csapatával, mind edzők, mind pedig a Csapattársaim képességeit, szakmai munkáját és hozzáértését tekintve. Amiben hátrányban vagyunk az az, hogy amíg a kinti versenyzők ebből élnek és egész nap az edzéssel foglalkoznak, addig itthon van olyan csapattársam, aki 3 munka (!) mellett állja meg a helyét az MMA világában. Ez a nem mindegy.

fabian_melinda3.jpg

Azt kellene itthon elérni, hogy az ilyen tehetségeket támogassák mind anyagilag, mind szakmailag, mert csak így fejlődhet a magyar sport és válhat egy újabb sportágban nemzetközileg elismertté a nemzet. Ezek a srácok alá vannak becsülve, pedig a múlt heti tapasztalataim alapján úgy látom, hogy a külföldi mezőny sem okozna számukra nagy gondot. Kellő szponzorral, managementtel és az eddigi munka színvonalának tartásával sokkal előrébb járhatna a magyar MMA. De úgy érzem, jó úton járunk. Az biztos, hogy ha kint járok, akkor le fogok menni edzeni, annál is inkább, mert hogy hívtak minket csapatostul. Nagyon közvetlenek, barátságosak az ottaniak, és persze ugyan olyan egyéniségek is találhatóak köztük, mint itthon :)

Mi a legnagyobb álmom? Az maradjon az én titkom, és ha teljesül, akkor majd elárulom, hogy ez volt az ;) Sziasztok!

Csatlakozz Te is hozzánk, Magyarország több ezer főt számláló küzdősport közösségéhez!

td_nation.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr927557706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása