TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Edzője visszahozná a régi Shogun-t

2015.04.19. 15:52 td_hriczuakos

rualinfighting2.jpg

Shogun Rua, az MMA egyik ikonikus alakja az UFC-ben már évek óta nem nyújtja azt a teljesítményt, melyet a Pride FC idejében, ahol stílusa miatt több ezer fanatikust szerzett magának. Persze az akkori mezőny nehezen mérhető a jelenlegihez, de Rua gyakorlatilag az UFC-ben átjáró lett azoknak a félnehézsúlyú harcosoknak, akik az elithez szeretnének csatlakozni.

 

A 2000-es években még nem az UFC volt az igazi látványosság az MMA fanoknak, hanem a japán Pride FC, mely tornaszerűen hozta le gáláit egyetlen este alatt. Itt igazi legendák és bajnokok születtek, akik beleírták magukat a sport nagykönyvébe. Shogun Rua is ezen emberek társaságában található, bár ha valaki csak az UFC-s karrierjét figyelte, azt gondolhatja, hogy nem szolgált rá a legendás jelzőre. A japán szervezetnél mindössze egyetlen ember tudta őt legyőzni: Mark Coleman. Azt a meccset kéztörés miatt nem tudta folytatni Shogun, de legyőzőjén később revansot vett az UFC-ben belül. Bár bemutatkozása új szervezeténél nem indult túl fényesen, hisz óriási meglepetésre kikapott Forrest Griffin-től. Coleman és Chuck Liddell legyőzése után aztán megkapta a lehetőséget a bajnoki címre, mellyel elsőre nem tud ott élni: Lyoto Machida nyerte azt a meccset pontozással.

Majd jött a visszavágó, ahol Rua a 2010-es év kiütésével elhódította a bajnoki címet, így a Pride FC-ben megnyert torna után ezzel pontot tett a karrierjére. Ezután következett a Jones elleni vereség, mely gyakorlatilag elindított a láncreakciót: Shogun még életében nem kapott akkora verést, melyet Jones mért rá. Innentől kezdve aztán nem volt megállás, bár győzelmek is szerepeltek a neve mellett, Shogun elindult a lejtőn: Sonnen, Hendo, és OSP is győzelmet ünnepelhetett a brazil harcos ellen. Ráadásul utóbbi kettő brutális kiütésben részesítette, mely már az egészségét is veszélybe sodorta. De Rua továbbra sem adja fel, Lil Nog ellen találkozik egy brazil belháborúban az UFC 190 gáláján. Shogun korábbi edzőjével, Rafael Cordeiro-val készül, aki elmondta, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a rajongók a régi Shogun-t lássák küzdeni a ketrecben:

„Mauricio Kaliforniába költözik majd, valamikor április közepe tájékán. Van még néhány dolog, amit el kell rendeznünk, például hogy lakást, és kocsit találjunk neki, de idővel minden megoldódik. Hozzám jön majd edzeni, azóta ismerem, hogy először kezdett el tréningezni. Úgy hiszem, hogy kellő motivációval ismét olyan harcossá válhat, mint régen. Éppen ezt fogjuk majd megadni neki, a motivációt. Még mindig csak 33 éves, van jövője ebben a sportban, és én minden tőlem telhetőt megteszek, hogy segítsek neki.”

H.Ákos

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr47380748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása