TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Kőkemény lesz a UFC új doppingellenes programja

2015.02.19. 09:11 td_interim

usa-today-7638003_0.jpg

A szervezet vezetősége szerdai sajtótájékoztatóján ismertette a minden eddiginél szigorúbb új program terveit.

 

Az egyre romló doppinghelyzet miatt a UFC sajtótájékoztatót hívott össze szerdán, ahol a szervezet első emberei, Lorenzo Fertitta vezérigazgató, Dana White elnök, és Lawrence Epstein ügyvezető igazgató új, az eddiginél sokkal szigorúbb doppingellenes program terveit jelentették be.

td_banner2.jpg 

A UFC a jövőben az összes harcosát egész évben véletlenszerű versenyidőszakon kívüli teszteknek fogja alávetni. Ezen felül a szigorított versenyidőszakon kívüli tesztelést is kötelezővé teszik minden bajnokuknak, és minden harcosnak, aki bármely rendezvényükön a főmeccsen lép ketrecbe. A UFC-nek jelenleg 585 harcossal van élő szerződése, így a költség dollármilliókra fog rúgni. A program július elsején kezdődik, hogy megfelelően elő tudják készíteni.

Tesztelni fogunk versenyidőszakban, tesztelni fogunk versenyidőszakon kívül, és ha doppingolsz, elkapunk. (…) A gálák összeállításával lesz, ami lesz, de a harcosokat ki fogjuk vizsgálni. Ha főmeccseket veszítünk el, akkor főmeccseket veszítünk el. Joe Silvának és Sean Shelbynek (a UFC meccsszervezői) csak egy kicsit kreatívabbnak kell majd lenniük.

 

- mondta Lorenzo Fertitta. Bár a UFC továbbra is az egyes államok sportbizottságainak büntetési gyakorlatát követi, Fertitta szerint mostantól azért fognak lobbizni, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) büntetési gyakorlatát adaptálhassák. Míg a Nevadai Sportbizottság kilenc hónapos eltiltással sújtja a doppingvétséget először elkövetőket, a WADA most azt mérlegeli, hogy az ezekre az esetekre eddig kirótt egyéves eltiltásukat négyévesre emeli. Fertitta azt reméli, ők is ki tudnak majd lobbizni legalább kétéves eltiltást a doppingtesztet először elbukóknak. A visszaesők a tervek szerint ennél is keményebb büntetésre számíthatnának, ha pedig bajnokot kapnak el, az eltiltás mellett valószínűleg az övét is elvennék.

A harcosok a kockázatot és a nyereséget mérlegelik. Ha kereshetek pár millió dollárt, vállalom a kockázatot. De két, vagy négy évnyi eltiltás már karriereket veszélyeztet. Ha így nézed a kockázatot és a nyereséget, akkor már sokkal nagyobb a veszély.

- tette hozzá Dana White. Fertitta ismertetett néhány statisztikát a UFC 2013-as és 2014-es évéből. Eszerint a két év során 79 rendezvényen 900 harcost vetettek alá versenyidőszakon belüli teszteknek. A 900-ból tizenkét harcos bukott meg doppingszerrel, és tíz rekreációs drogokkal. Versenyidőszakon kívül 19 harcost teszteltek, közülük öten buktak meg. Ez, Fertitta szavaival „riasztóan magas arány.”

Őszintén szólva, minden rosszabb lesz, mielőtt megjavulna.

- foglalta össze Lorenzo Fertitta, mit vár a július elsejével kezdődő időszaktól.

 Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

 fb_ertessites.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr487187467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2015.02.19. 22:40:30

Maradandó agykárosodással nyomorékká válni szabályos és legális (küzdősportoknál ez szinte kötelező elem: teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/tags/agys%C3%A9r%C3%BCl%C3%A9s ), kétséges előnyt szerezni pedig nem. Álszentség?
süti beállítások módosítása