TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC: Hendo vs Mousasi és Gustafsson vs Rumble jön Svédországban

2014.11.13. 16:24 td_titusz

Az idei év még véget sem ért, máris elmondhatjuk, hogy a legnagyobb MMA szervezet az UFC jó pár komoly összecsapással örvendeztetett meg minket, és úgy néz ki, hogy jövőre sem lesz ez másként. A mai nap vált hivatalossá két összecsapás, melyet 2015. január 24-én, Svédországban láthatunk. kezdjük - súly szerint - növekvő sorrendben:

maxresdefault_1.jpg

A gála ún. co-main eventje Dan Henderson és Gegard Mousasi összecsapása lesz, jelek szerint középsúlyban. Mindkét harcos korábban a Strikeforce bajnokai voltak, és mindkettejükről elmondható, hogy régebben szebb napokat éltek meg, az UFC-ben nem sikerült hozniuk azt a formát, amit a korábbi szervezetnél tudtak. "Hendot" legutóbbi mérkőzésén lényegében megsemmisítette Daniel Cormier, míg Gegard Mousasi ugyanezt élte át a súlycsoport gyilkológépe, Jacare Souza ellen. Egy biztos: mindkét harcosnak nagy szüksége van a győzelemre, egy újabb vereség kínos lehet bajnoki álmok szövögetése kapcsán.

gus-rumble.0_standard_730.0.jpg

Ugyanennek a gálának lesz a főmérkőzése a félnehézsúly két top5-ös harcosának összecsapása. Alexander Gustafson méri össsze erejét Anthony "Rumble" Johnsonnal. Gustafson a Jon Jones elleni címmérkőzésen elszenvedett veresége (melyet sokak szerint amúgy megnyert, de egy biztos, Jones életének legnehezebb ellenfelét kapta meg a svéd harcos személyében) után kapaszkodna vissza a címközelbe. Első lépés a veretlen harcos Jimi Manuwa legyőzése volt, mellyel megkapta a lehetőséget a visszavágóra az amerikai címvédő ellen. Azonban sérülések, és mindenfajta szappanoperába illő eset után végül Cormiernél van most a lehetőség a címmecsre. Gustafson eleinte nem akart még egy meccset, anno úgy gondolta, hogy kivárja az idejét, hogy Jones (vagy Cormier) ellen mehessen, azonban ráébredt, hogy túl sok időt kéne kihagyni, így bejelentkezett a kopasznál, hogy adjon neki valami nagy falatot.

Itt jött képbe a második reneszánszát élő Anthony Johnson, aki az UFC-be való visszatérése óta két komoly győzelmet húzott be (Phil Davist meggyőző pontozással, míg a Kis Nogot KO-val), majd állítólag az asszonnyal is ugyanezt tette, és rendőrségi eljárás alá került. Így egy időre kiesett a félnehézsúly körforgásából, azonban végül sikerült tisztázni az esetet, a vádat ejtették ellene, az UFC pedig azonnal reaktiválta. Sok idő nem is telt el, a mai napon bejelentették, hogy Johnson küzdhet meg a svéd fenoménnal, a győztes meg nagy valószínűséggel mehet majd a Jones vs. Cormier mérkőzés győztesével.

Számomra mindkét összecsapás a nagyon város kategória.

fb_ertessites.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr26892015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása