TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Hamarosan debütál az új női súlycsoport a UFC-ben

2014.06.17. 11:59 td_fruska

Nem is olyan rég', hogy Dana White kijelentette, a UFC oktogonja nem nyitott a női divíziók számára. Aztán debütált Ronda Rousey és megenyhült a nagyfőnök szíve, mostanra pedig odáig jutottunk, hogy két hét múlva kezdődnek az első, kizárólag női versenyzőkkel feltöltött The Ultimate Fighter valóságshow felvételei. A csapatkapitányok Anthony Pettis és Gilbert Melendez lesznek, az epizódok pedig szeptemberben kerülnek műsorra.

TUF-20.png

11 hölgy a korábbi Invicta FC-beli szereplései alapján kvalifikálta magát a TUF 20 versenyzői közé, azonban csak nyolcan vesznek részt ténylegesen a reality showban, aminek a végső nyertese egy bajnoki övvel lesz gazdagabb. A fennmaradó nyolc hely meg kiadó, ide az első epizódokban 36 lány közül fognak bemérkőzni a legtehetségesebbek.

Paige van Zant, Juliana Lima és Claudia Gadelha ugyan a "kiválasztottak" közt szerepelnek, mégsem vesznek részt a felvételeken. Van Zant még nem töltötte be 21. életévét, az USA-ban érvényben levő szabályozások alapján még kiskorú, a brazil Juliana Lima nem beszél angolul, emiatt marad távol a showtól. A szintén brazil, 7x bjj világbajnok, 11-0 pro mma mérleggel rendelkező Claudia Gadelha nem vállalta hogy a felvételek ideje alatt folyamatosan hozni tudja a 115 fontos súlyt, ő emiatt bukta el, hogy a súlycsoport első bajnokát avassak majd személyében. Claudianak korábban is voltak nehézségei a súlycsoportba fogyasztással. A sors furcsa fintora, hogy megis ő vívja majd a UFC első, 115 fontban kiírt mérkőzését, a szintén magasabb súlycsoportból fogyasztó veretlen, finn Tina Lähdemäki (5-0) ellen. Beceneve "Jelly Bean" (zselés bab)...hogy őszinte legyek, gőzöm sincs milyen kimagasló képességére vagy tulajdonságára utalhat a 160 cm magas 26 éves hölgynek. Északi rokonaink büszkesége a tengerentúlon szinte teljesen ismeretlen, igazi underdogkent száll csatába a július 16-ra tervezett UFC Fight Night 45-ön Atlantic Cityben, New Jerseyben. Kiindulva a két versenyző stílusából, elsősorban földharc orientált küzdelemre számíthatunk.      

                     10482906_10204105115692777_930505648_n.jpg

Az est fight cardján helyet kap még egy női bunyó, Jessamyn "The Gun" Duke és Leslie "The Peacemaker" Smith között 135 fontban. A "hosszú puska" Duke a maga 180 centijével súlycsoportjának egyik legmagasabb versenyzője, amúgy pedig Ronda Rousey edzőpartnere. A TUF 18-as szériájában emlékezetes csatát vívott Raquel Penningtonnal, nekem az egyik kedvenc meccsem volt az évadban. Legutóbbi mérkőzésüket mindketten pontozásos vereséggel zártak, igy mindketten éhesek a győzelemre. Kedvcsinálónak nézzétek az említett TUF18 meccset.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr526309219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása