TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC 174: Johnson vs Bagautinov eredmények és videók

2014.06.15. 11:26 td_axl

ufc174.jpg

Ma hajnalban rendezték az UFC 174: Johnson vs Bagautinov gálát, melynek eredményeiről az alábbiakban olvashatsz, a mérkőzéseik felvételeit pedig itt nézheted vissza.

Demetrious Johnson az egész meccset uralta Ali Bagautinov ellen. Végig ütőtávolságon kívül maradt, jobb volt a clinch-ben, lerázta Bagautinov próbálkozásait. Mighty Mouse-nak ez volt a negyedik címvédése és bár a súlycsoport még elég kialakulatlan, Johnsonról sokan máris az egyik legjobbként beszélnek és joggal. Azon túl, hogy nála több címvédése csak Aldonak és Jones-nak van, Mighty Mouse mindent jól csinál: remek a lábmunkája, gyors, mindig egyensúlyban van, nagyszerűen vált irányokat, kezeli a szögeket és még lehetne sorolni. Egyszerűen egy másik szinten van a legtöbb ellenfeléhez képest.

Rory MacDonald talán karrierje legjobb teljesítményét nyújtotta Tyrone Woodley ellen. White szerint a nagy meccsek kapujában, ahol komolyabb a tét, Woodley mindig leblokkol. Részben tán igaz lehet ez, de Twood nem egyszerűen rossz formában volt (kicsit a Jake Shields elleni, még a Strikeforca-ban megejtett alakítására hajazott a mostani), de MacDonald bizony erősen rásegített, hogy így legyen. A kanadai az elejétől fogva uralta a meccset. Kezeivel hátrálásra kényszerítette Woodley-t, amikor pedig a ketrechez értek nem csak ütéseit, de fantáziáját is kissé szabadon engedve újra és újra megpörkölte. Woodley-ék startégiája kiszállt az ablakon és kicsit úgy nézett ki Tyrone, mint egy partra vetett hal. MacDonald még le is vitte és viszonylag hosszabb időre arra kényszerítette, hogy ebben a pozícióban maradjanak, a guard-ot fenntartva. Igazából a meccs végig elég egyoldalú maradt.

Ryan Bader dominánsan hozta a győzelemhez szükséges pontokat Feijao elleni bírkózásával. Szinte odaszögezte a ketrechez ellenfelét, ahol clinch-be kapta, testre és lábaira mért térdesekkel büntette, többször levitte. Bader hozta a "kapuőr" szerepét, méghozzá szolidan: a top 5-be rajta keresztül vezet az út. Feijao nem csak, hogy nem sok újdonságot nem tudott mutatni, de még a régi formájából se hozott valami sokat. Van egy komolyabb jobb keze és nagyjából ennyi. A releváns félnehézsúlyúak listájáról Feijao most lekerült. A meccs maga nem éppen volt a közönség kedvence, mivel Bader csak annyit ütött, rúgott a ketrecnél, hogy a bíró közbe ne avatkozzon. A szemnek nem kedves, de hatékony terv volt.

Andrei Arlovski, egykori nehézsúlyú UFC bajnok kapott egy ajándék pontozásos győzelmet Brendan Schaub ellen. Schaub arcán bár látványosabbak voltak a sérülések, a szakma egyértelműen felhördült a végeredményen. Dana White szerint nem Schaub az, akit megraboltak a győzelemtől, hanem minket, rajongókat fosztottak meg egy izgalmas meccstől... A két harcos egy nagyon gyenge meccset hozott, kevés támadással. Az első két menetben szinte semmi sem történt - köröztek, Arlovski a ketrechez szorította Schaub-ot, majd pár gyenge combra mért térdes után szétváltak és megismételték az egészet. Schaub továbbra is nagyon inkonzisztens - hol ilyen, hol olyan formát hoz. Egyike volt azon érdekes meccseinek, ahol elviekben komoly előnye kéne, hogy legyen, ám nem tud vele élni valahogy. Megérdemelte volna, hogy nyerjen, de ugyanakkor sokkal többre is képes lett volna ennél. Így, ami sikerült, az valószínűleg minden listán rajta lesz, melyet 2014 legrosszabb küzdelmeiről állítanak össze.

OSP továbbra is nagy ütemben fejlődik és minden alkalommal kicsit jobbnak néz ki a ketrecben, mint előtte. Ezúttal elég szép grapplinget hozott Ryan Jimmo ellen úgy állva, mint a földön, irányítva a történéseket. Valamikor a meccs során Jimmo karja eltört, ez pedig véget vetett a találkozónak, de a cikk írásának idején még nem tudni pontosan, hogy mikor vagy hol történt a törés, melyik menet melyik pillanatában. OSP mindenesetre halad fölfelé és sokan vélik úgy, hogy ideje lenne egy esélyt kapnia a félnehézsúly felső kategóriájának valamelyik tagja ellen.

Yves Jabouin egyszerűen jobb volt, nincs mit szépíteni. Mike Easton karrierje komoly csapást szenvedett a csapata körül kialakult botrány kapcsán, mely az Alliance MMA-t is arra késztette, hogy szakítson velük. Sajnos Easton a botrány óta hozott 0-3-as mérlege magáért beszél.

Egy érdekes számadat még, hogy míg a UFC 131 Vancouverben 2.8 milliót hozott (live gate) és 14686 embert vonzott be, 3 évvel később a UFC 174 már csak 1.1 milliót hozott és 13506 embert vonzott be. Ez egy elég komoly visszaesés. Bár Rory MacDonald-ot már gyakran helyi szupersztárként emlegetik, úgy tűnik az eladások tekintetében ő sem képes betölteni azt az űrt, melyet GSP hagyott maga után. Állítólag az aréna bizonyos részeiből az emberek már elindultak kifelé, holott a címmeccsből még egy menet hátra volt. Ez a card a vancouveri területnek nem tett túl jót, így könnyen lehet, legközelebb még rosszabb eredmények születnek majd. Mighty Mouse nagyon jó ugyan, de sajnos szinte semmi PPV vonzereje nincs, így pedig valószínűsíthető, hogy visszakerül a PPV-ről a FOX csatornán adott gálákra vagy co-main lesz PPV-ken.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr36303481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása