TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Nem nyertek még UFC övet top 10: #5 Gilbert Melendez

2014.06.15. 17:35 td_hriczuakos

USATSI_7231927.jpg

A Sherdog és td_Emree által levezetett top 10-es lista immár féltávhoz érkezett, azonban a nagy nevek továbbra is terítéken maradnak, hisz szűkül a mezőny, és néhány harcos bizony még hátravan. A lista ötödik helyére Gilbert Melendez futott be, aki most egy hosszabb pihenőt tart, mielőtt ismét feltűnne a képernyőkön, majd a ketrecben. Melendez tehát csatlakozik a listán két csapattársához, Nick Diaz-hoz és Jake Shields-hez.

Gilbert „El Nino” Melendez 2002-ben kezdte el profi pályafutását, és zsinórban 13 győzelmet gyűjtött be, mikor először megízlelte a vereséget. Ezen időszak alatt megfordult a WEC-ben, a Shooto-ban és a Pride-ban is, legnagyobb sikereit azonban a Strikeforce égisze alatt gyűjtötte be. Clay Guida elleni győzelme a szervezet könnyűsúlyú övének birtoklásával járt együtt, amelyet később elvesztetett Josh Thomson ellenében. Nem sokkal ezután begyűjtött egy interim övet, majd a címegyesítő mérkőzésen már revánsot véve korábbi vereségéért, legyőzte Thomson-t, ezzel ismét magáénak tudva a Striceforce övet. Josh ellen ezután találkozott még egy mérkőzés alkalmával, ahol szintén Melendez volt a jobb.

Sanchez vs Melendez

Az UFC-ben egyből Bendo ellen debütált, és egy nagyon szoros meccsen, megosztott pontozással maradt alul a bajnokkal szemben, bár a végeredményen azért lehetne vitázni. Második mérkőzésén azonban fantasztikus küzdelmet felmutatva morzsolta fel a mindig hatalmas szívvel küzdő Diego Sanchez-t, egy olyan meccsen, melyet még sokáig emlegetni fognak. Egy rövid időszak erejéig úgy tűnt, hogy Gilbert és az UFC nem találják a közös nevezőt, mely után felmerült annak a lehetősége, hogy Melendez a Bellator-hoz igazol. Ebből azonban nem lett semmi, mert sikerült a megegyezés, mely nem kis lóvét, valamint egy TUF kapitányságot hoz Melendez-nek, aki így Pettis ellen mérheti majd össze tudását még ebben az esztendőben, ha minden jól alakul.

El Nino eddig 23 győzelmet számlál karrierje során, és olyan neveket győzött le, mint Clay Guida, Josh Thomson, Tatsuya Kawajiri, Shinya Aoki, Jorge Masvidal, Rodrigo Damm és Diego Sanchez. Ezt az impozáns listát pedig tovább folytathatja, melyre igen jó esélye van, mint ahogyan arra is, hogy derekára csatolják az UFC övet. Hamarosan minden eldől.

H.Ákos

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr236229204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása