TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Joe Lauzon: Ők azok, akiket a BJJ tudásuk miatt bírok

2014.05.15. 12:40 td_Emree

JoeLauzon_Headshot.png

A tizenhatszoros UFC veterán, és a minden idők legjobb teljesítménye díjat elnyerő Joe Lauzonnal ültek le a Just The Gi Top munkatársai egy kis beszélgetésre. A téma nem is lehetett más, mint az, hogy Joe szerint kinek van a legjobb BJJ-e az MMA-ban. Lássuk, mit gondol a témában finoman szólva kompetens Joe a témáról!

„Imádom nézni Demian Maiat. Ha láttad már őt bemelegíteni a meccs előtt – nem akarok hülyeségeket beszélni - de neki vannak a legdurvább ütései. Azonban, ha nyer az a kiváló jiu jitsu tudása miatt van. És ez az, ami engem annyira lenyűgöz.”

tumblr_m5fvcqwoZ91ry1rm7o1_250.gif_226x162

Demian Maia akció közben

„Ha egy srác jól birkózik, vagy állásban jó, már kevésbé vagyok meggyőzve. Sok gyűlölködőt fogok most szerezni, de kevésbé nyűgöznek le az olyan bunyósok, mint Jake Shields, vagy a hozzá hasonlók, csak azért, mert jó földre viteleik vannak. Kimondottan Jake Shields fan vagyok, de az olyanok, mint Demian Maia jobban megfognak. Az olyan srácok, akiknek nincs igazán jó földre vitelük, vagy állóharc technikájuk, csak kimennek, küzdenek és nyernek.”

 

„Demian Maia király, Jim Millert az egyik legjobb! Imádom még Cole Miller stílusát is. Ő a tökéletes példája annak, ha valaki szuper magabiztos jiu jitsuval bír. Annyira magabiztos, hogy mindenkit le fog győzni a jiu jitsujával. Nem számít, kiről van szó, tudjátok úgy áll hozzá, hogy az én jiu jitsum jobb lesz. Ő az élő példája annak, ha valaki magabiztos abban, amit csinál.”

UFC-Cole-Miller-Sweep.gif_340x192

Cole Miller, Hölgyeim és Uraim!

„Ők azok a srácok, akiknek szeretem a meccseit nézni. A legtöbb ember, amikor meghallja a jiu jitsu szót, a legtöbbször a guardra, fél guardra, spider guardra vagy a pillangó guardra és a hasonlókra gondol. A magam részéről szeretem, ha valaki felső pozícióban van. George St-Pierrenek nagyszerű jiu jitsu tudása van. És ez az, amiben én is jobb szeretnék lenni, kontrol alatt tartani az ellenfeleimet, kiverni belőlük a sz…rt, megkerülni a guardjukat és tényleg lenyomni őket.”

 

„Grappling közben, mikor nem üthetsz meg valakit, hogy levihesd, használnod, kell a fejedet – szó szerint – és a válladat is, hogy megfelelő nyomás alatt tartsd. Az MMA-ban ütésekkel készítjük elő a földre vitelt, ami egy kicsit más, de mégis nagyon hasonló. Győzhetsz azzal, hogy az ellenfeledet, olyan helyzetbe hozod, ami nem fekszik neki. Lenyomhatod úgy, hogy teljesen kifárasztod, vagy elveszed tőlük a szívűket. Esetleg mentálisan töröd meg őket, és feladják. Egy ponton túl a submission csak egy szakkifejezés."

Ti mit gondoltok? Kit hagyott ki Lauzon a sorból? Szerintetek kinek van a legjobb BJJ játéka az MMA-ban? 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr586146726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása