TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Thiago Alves visszatért!

2014.03.18. 14:26 td_adamrepa

Thiago_Alves.jpg

A Pitbull visszatért és nem is tehette volna ezt jobb időben. Súlycsoportja teljesen átrendeződött szinte, az egyik legizgalmasabbá vált, csupa keményen feltörekvő nehézfiúval telítve. A váltósúlyú öv Johny Hendricks-hez került, Alves pedig most ismét nekifut annak, ami a UFC 100 idején GSP-nek köszönhetően nem sikerült.

Az utóbbi két éve azonban igen keményre sikerült a Pitbullnak. Volt négy komoly műtétje - kettő 2012-ben, kettő pedig 2013-ban. Állítása szerint most végre egészséges, keményen edz és készen áll, hogy 2014-ben a súlycsoport lecsójába csapjon.

Két mellkasi műtétje volt, egy komoly térdműtétje, legutóbb pedig a bal karján a bicepszével kapták kés alá. A mindössze 30 éves Alves a sok évnyi kemény MMA edzésre hivatkozik, a felgyülemlő apróságokra, melyek végül ezt eredményezték. Mostanra látszólag minden rendben van, a Pitbull pedig újra azt a régi lendületet keresi, ami a címmeccs előtt vitte előre. Az első lépés pedig a UFC on FOX 11 gála, a jövő hónapban, ahol is Seth Baczynski-vel lépnek majd ketrecbe. A feladat tehát adott.

A GSP elleni vereség után Alves egy nagyon ingadozó teljesítményt nyújtó útra lépett: 2010 óta mérlege 2-3, párszor pedig még a súlyt se sikerült hoznia (az egyik a UFC 117-es gálán történt, amikor Jon Fitch ellen lépett a ketrecbe, a másik pedig a UFC 138 előtti bemérlegelésen). Utoljára két éve láttuk, amikor a UFC on FX 2 gálán az azóta visszavonult(?) Martin Kampmann subolta.

"Jobban érzem magam, mint régebben. Két év edzés, kínlódás nélkül extra energiát, egy extra lökést adott. Az összes kellemetlenség, apró fájdalmak, sérülések, melyek a testemet kínozták, eltűntek. Most, hogy felgyógyultam képes vagyok olyan dolgokra, amikre 24-25 éves korom óta nem, szóval nagyon izgatott és boldog vagyok."

TD-Alves-Sarkozi.jpg
Az átrendeződés a súlycsoportban Alves számára is teljesen egyértelmű. Persze nem volt túl kellemes számára a kispadról figyelni, ahogy az egész kibontakozik, mindenesetre alig várja, hogy újra a közepébe ugorjon a dolgoknak.

"Tanulmányoztam mindenkit a súlycsoportban. Volt rá időm mostanában. Nem tudtam edzeni, de az elmémmel rengeteget foglalkoztam - stratégiákat eszeltem ki, ki ellen mit lehetne csinálni, melyik srác jó, meg ilyenek."

Szerinte, miután Hendricks a bajnok, ő kell, hogy a legkeményebb legyen, de azért csapattársairól is elég jó véleménnyel van ilyen téren - érthető módon:

"A váltósúly legjobbjaival edzek - a csapattársaim egyértelműen a legkeményebbek a kategóriában. És én ezek ellen a srácok ellen megyek minden egyes nap."

Mit tartogat hát a 2014 a Pitbull számára? Szerintetek milyen esélyei vannak a cím meghódítására? Mint mindig, a hozzászólások között most is várjuk véleményeteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr995867360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása