TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Chael Sonnen balladája

2014.03.12. 14:15 td_Emree

ChaelSonnenBisping_2119515b.jpgA tesztoszteron gondokkal küzdő "úriember"

Nem is, olyan régen a blogon is olvashattátok, hogy bizony az UFC a Nevadai Atlétikai Bizottság határozatát követve betiltotta a röviden TRT-nek nevezett tesztoszteron-"kezelést".

A fenti cikkekből látszik, hogy a hirtelen elhatározás leginkább Vitor Belfortot sújtotta első körben, de most az UFC házi trash talk királya is bejelentkezik a maga gondolataival a témával kapcsolatban. Akinek esetleg nem derült volna ki a felvezetőből, hogy kiről van szó azoknak elárulom, hogy Chael Sonnen nyilatkozott a témában, a szerdánként műsorra kerülő “UFC Tonight,” műsorban.

Az elhangzottak szerint, ha Sonnen nem talál legális megoldást arra, hogy az alacsony tesztoszteron szintjét visszatornássza a normális értékre, akkor előfordulhat, hogy abba kell hagynia a versenyzést.

„Ha nem válik be, akkor abba kell hagynom a sportot. Ilyen egyszerű.”- mondta Sonnen.

Az UFC a Nevadai Atlétikai Bizottsága határozatára reagálva azonnal megtiltotta versenyzőinek a TRT kúra használatát, mind az USA-ban, mint a tengerentúli rendezvényeken. A bibi ott van, hogy Sonnenek korábban már megígérték, hogy használhatja a kezelést a TUF Brazil forgatása alatt, illetve a Wanderlei Silva elleni felkészülés során. Mivel a tiltás azonnali hatályú, így Chael kénytelen lemondani a terápiáról és a csapata gőzerővel azon dolgozik, hogy valami más, legális megoldással segítsenek a tesztoszteron szintjének helyreállításában. Közben az idő csak pereg a „Baltás gyilkos” elleni összecsapásig.

„A probléma az, hogy kicsit korán jött a bejelentést (a TRT betiltása). Le kell ülnöm a csapatommal, nem csak a menedzsmentemmel. Meg kell értenünk az új szabályokat és ki találni, hogyan tovább, aztán fel kell keresnem az orvosomat és meg kell találnunk a megoldást. Sportolóként nem kellene, hogy választásra kényszerülj a sport és az egészséged között. Ideális esetben a kettő kombinációjának kellene lennie.”

Az UFC nyilatkozata szerint, megvárják még több állami szervezet álláspontját a kérdést illetően és megfontolják, hogy bizonyos esetekben, ellenőrzött körülmények között engedélyezzék a TRT használatát.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr425845777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nitro1 2014.03.28. 10:48:48

"Sportolóként nem kellene, hogy választásra kényszerülj a sport és az egészséged között. Ideális esetben a kettő kombinációjának kellene lennie." Ha alacsony a tesztoszteronszintje, nem biztos, hogy versenyszerű küzdősportot kellene űznie. Szívbetegek se indulnak a Tour de France-on...
süti beállítások módosítása