TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

GLORY 14: Cro Cop vs Bonjasky eredmények

2014.03.09. 14:04 td_adamrepa

GLORY14ZagrebFB.jpg

Valami volt a zágrábi levegőben Szombat este. Az eddigi majdnem összes GLORY gála szolgált némi meglepetéssel és ez ezúttal sem volt másképp. De kezdjük az elején.

Murthel Groenhart az első menetben a földre került, de összeszedte magát, elég komoly offenzívába ment át, mígnem a menetet egy sérülés miatt leállították. Sajnos nem derült ki mire lett volna még képes Teo Mikelic, de talán egyszer találkoznak még. Karapet Karapetyan három menetes háborúban egyértelmű pontozással verte Artur Kyshenko-t, Igor Jurkovic kiütötte a holland fenegyerek Michael Duut-ot, a SUPERKOMBAT-tól nemrég átszerződtetett Benjamin Adegbuyi a második menetben TKO-val nyert, Mladen Brestovic egy fénykorát élő CroCop-ot idézve küldte el Jahfarr Wilnis-t alukálni az első menetben, aztán jöttek a fő meccsek.
LAW_2486.jpg

A brazil Alex Pereira elmondása szerint meg akarta mutatni, hogy nem csak MMA-ban és bjj-ben jeleskednek, hanem bizony komoly kickbox harcosok is akadnak feléjük. A sokat futtatott Dustin Jacoby-t egy kemény horoggal az első menetben kiütötte.
KIRIA-VS-RISTIE03.jpg
Ezután léptek a szorítóba Davit Kiria és a megállíthatatlannak látszó Andy Ristie, aki övét nem akárhogy, hanem Petrosyan és Robin van Roosmalen ugyanazon estén való kiütésével nyerte. Mindeki Ristie-re tette a pénzt. De Kiria más tervekkel érkezett. Bár Ristie dominánsan vitte az első menetet, aztán a másodikban le is küldte ellenfelét, Kiria nem hagyta magát olyan könnyen. Mindenesetre úgy tűnt, hogy csak idő kérdése és Ristie megtalálja a rést a védelmen és befejezi a munkát. A negyedik menetben kezdett Kiria kicsit többet találni, de még mindig semmi komoly nem történt, amitől Ristie-nek tartania kellett volna. A pontok miatt az ötödikben már mindenki elkönyvelte Ristie győzelmét és csak az időt várták, hogy dereka köré tekerjék az övet, de ekkor fordult a kocka: Kiria komolyabb találatokat kezdett bevinni és bár Ristie nem ment le, láthatóan meg volt ütve.

KIRIA-VS-RISTIE08.jpg

Rászámoltak és hirtelen kérdésessé vált, hogy vajon kibírja-e a menet végéig. Mindenki hitetlenkedve figyelte, ahogy Kiria egy hatalmas ütéssel leküldte  Ristie-t, immáron másodszorra az ötödik menetben. Ekkor még valahogy felállt, de látni lehetett, hogy csak a levegő tartja. A bíró tovább engedte, de pár találat múlva Kiria könyörtelenül befejezte, amibe belekezdett. Az aréna szinte felrobbant, Davit Kiria-t pedig kikiáltották az első GLORY könnyűsúlyú bajnoknak.

Bojansky-vs-Crocop-5.jpg
A mindenki által várt CroCop - Bonjasky meccs ekkor következett. Bonjasky korábban már kikapott a helyi hősként kezelt Cro Cop-tól, ráadásul a tömeg egyértelműen Mirko irányába volt elfogult, de ez szemmel láthatóan nem zavarta. Lépett már ő korábban is úgy a szorítóba, hogy az esélyei nem álltak éppen fényesen. Tizenkét év után most három kemény, szoros menetet verekedtek végig, ahol is mindkettejük stílusbeli változásai láthatóvá váltak. A korral és sérülésekkel járó változások miatt Cro Cop inkább csak az ütésekre helyezi a hangsúlyt, míg Bonjasky a kezeivel főleg védekezik és lábaival támad. Cro Cop lerohanásokkal, ütésekkel próbálkozott, sokat clinch-elt, míg Bonjasky védekezett, elkörözött és testrúgásokkal bombázta a horvátot.

Bojansky-vs-Crocop-20.jpg
Cro Cop ugyan agresszívabb volt, de találatai nem voltak olyan rombolóak és Bonjasky igazából egyszer sem került komolyabban bajba. A holland most is úgy harcolt, ahogy szokott, viszont rúgásai bizony elég keményen landoltak. A három menet után a pontozólapokon Remy Bonjasky került ki győztesen, ami természetesen a helyi közönségnek nem nagyon tetszett. Bonjasky így bár győzelemmel, de elég sok huhogás közepette vonult vissza és akasztotta immáron végleg szögre kesztyűit. Elmondása szerint a televíziózásban is várnak rá munkák, de főleg már csak tanítani szeretne. Bárhogy is, mindketten legendák a sportban, amiből már senki és semmi nem vehet el.

Alább pedig a highlightok:

Pereira - Jacoby:

Kiria-Ristie:

Bonjasky - Cro Cop:

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr415850947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása