TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC 162: Silva vs Weidman összefoglaló

2013.07.07. 17:22 td_axl

Mostanra a hajnali Anderson Silva vs Chris Weidman párosítás eredménye körbe érte a Földet már annyiszor, hogy spoilerezni sem félek ezzel az írással, a címet olvasván mindenki úgyis odébb áll, ha még az index.hu címoldalán nem botlott bele éppen egy sokat mondó képbe. Mert igen, anyánk is írt a meccsről, ebből már az eredményt is sejtheted, de én nem kezdenék olyan húrok pengetésébe, mint a többi oldal.

silva_weidman4.jpg

Anderson Silva ugyanis közel 7 év után szenvedett vereséget az UFC-ben, soha előtte nem élt át ilyet a szervezetnél, címét a második mérkőzése óta birtokolta. Sokan, sok helyen hasonlították pályafutását Fedor eredményeihez, több helyen GOAT státuszba emelték, és valljuk be, súlycsoportjának és az elmúlt hosszú évek MMA-történetének legsikeresebb és legdominánsabb bajnoka volt. 

Stílusában ketrecen innen s túl Anderson megosztotta a rajongókat. Tagadhatatlanul Roy Jones Jr. bunyóinak hatása alatt lépett ketrecbe Anderson, technikai fölénye mellett közönségnek szóló játékával egyben brutális pszichológiai hadviselést is folytatott ellenfeleivel szemben. A nép kiszolgálásához azonban minden esetben el kell menni a szakadék széléig ezt a játékot játszva. Eddig ez kijött Silvának, de ha valaki ezt hosszú évekig megfigyeli, akkor tudja, hogy van az az utolsó lépés, és az adott pillanatra koncentrálva lök rajtad egyet, a király birodalma pedig összeomlik.

Ezen utolsó lépést ugyanis Andy eddig nem lépte meg a szakadék szélén, Maia és mondjuk Bonnar ellen, megtehette, és csak ennyin múlik, hogy GOAT-nak tartsák őt. Persze a tisztelet kérdése eddig is némi fanyar ízzel keverte Silva mérkőzéseinek képét, de az eredmények fényében öröksége épült, de mindenki fejében ott mocorgott a kérdés: meddig lehet ezt a showt eladni? Roy Jones Jr. addig csinálta, amíg a kora utolérte, és reflexei nem szolgálták már őt ebben a buliban. Mondjuk azt, hogy Silva is ebbe a mederbe lépett? 38 évére ráfoghatnám, de igazság szerint egyszerűen túljátszotta a szerepét, ráadásul Weidman kifejezetten erre az egy pillanatra, lökésre várt a szakadék szélén, Silva pedig lezuhant. A második menetben TKO-vereséget szenvedett egy végtelenül nagyképű, könnyelmű és dekoncentrált mérkőzésen.

Persze nem vitatom Weidman érdemeit, de abban sem vagyok biztos, hogy ezt más ne tudta volna megcsinálni Silva ellen ezen a ponton, és nem, nem estem át a ló másik oldalára, kétségbe vonva Anderson nagyságát, vagy eddig elért eredményeit. Egyszerűen eddig volt játszható ez a szerep, a folytatás pedig még nehezebb lesz számára.

Mert lesz folytatás elmondása szerint, már ha csak a 10 mérkőzésre szóló UFC-szerződését tekintjük. A ketrecben még azt mondta, hogy nem akar visszavágót, de Dana szerint pont ez fog következni. Itt Silva újítani fog és koncentráltan, mondjuk a Sonnen elleni második bunyó szellemében küldi majd? Mert él benne a tűz, hogy visszaüljön a trónra, vagy bizonyítani akar még? Kinek és miért és mit? Ráadásul a vadak látták elesni a Predátort, akinek teljes stílusát át kéne formálnia, ha nem akar újra megsebesülni.

A másik gond a folytatást illetően, hogy ő volt kapocs a megameccsekhez: GSP és Jones is opció volt számára, Weidman után jöhetett is volna az egyik variáció, de ezzel a bukással mindkettő kútba esett, már nem szeplőtelen a történet egy esetleges Weidman ellni visszavágó megnyerésével sem. Jones és GSP pedig túl messze vannak egymástól...

Persze, jönnek az összeesküvés elméletek, hogy Silva eladta a bunyót, alapvető bunyós szabályokat nem tartott be, hogy ezzel letudja magáról a nyomást, hogy a új hullámok kellenek középsúlyban. Ez pont a fent említett megameccs időzítés miatt nem állja helyét, de lehetne még sorolni az ellenérveket. Egyszerűen eljött az idő, mikor a csúcson elfogyott a levegő a bajnoki tükrökben önmagát látó bajnok körül, aki lezuhant onnan, a hiénák pedig épp széttépik, mert Bonnar után Isten volt, pedig ugyan ezt csinálta, most azonban nem jött ki neki. Csak azt hozta, amiért szeretted a meccseit nézni. nem feküdt az ellenfelén 5 mentet, de túljátszotta a szerepét önelégültségében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr575394737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nitro1 2013.07.08. 21:43:56

Jó írás, nem tudok belekötni. :-) Szerintem azért most egy kicsit megkönnyebbült. Kivesz egy kis szabadságot, amit bajnokként nem tehetett meg, aztán még visszatér pár meccsre és szétaláz megint mindenkit, de most már bohóckodás nélkül. legalábbis szerintem. Legalábbis remélem. :-)
süti beállítások módosítása