TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Kopogtatták – legyőzője tanítványául szegődött: szívmelengető fehér öves mentalitás a UFC-ben

2016.01.06. 15:07 td_interim

 demiam.jpg

Eddig ez 2016 legjófejebb MMA-sztorija.

varsity_blog.gif

Neil Magny a UFC egyik legszerethetőbb bunyósa, Demian Maia meg a szervezet egyik legkifogástalanabb úriembere. Egyszerre kapott megerősítést mindkét tétel az év elején: Magny, miután Maia tavaly augusztusban, a UFC 190-en hátsó fojtással lekopogtatta, most a brazil jitsuász tanítványául szegődött egy szeminárium erejéig.

Demian Maia január elsején twitteren jelentette be, hogy másnap szemináriumot tart a nevadai Green Valley-ben álló UFC-edzőteremben. Magny rövidesen retweetben érdeklődött, hogy rendben lenne-e, ha ő is ellátogatna az órára, a brazil meg azt válaszolta, hogy naná, övé lenne a megtiszteltetés. 

Hogy nem vicc vagy kamu-udvariaskodás volt a jelenet, azt másnap egy újabb tweet bizonyította:

Magnyt az eset után az MMAjunkie kereste meg. A bunyós nagyon pozitívan beszélt a volt ellenfelével együtt töltött időről:

Megmutatta, hogy a Gastelum-meccsem egy pontján mit rontottam el, amikor befogtam Kelvin hátát, de túlzottan sürgettem a kivégzést, és így elveszítettem a pozíciót. Erre is fókuszált a szemináriumon, ami tök jó. Mármint: itt van ő, még mindig harcol, még mindig az én súlycsoportomban, és mégsem tartotta vissza ezt a tudást. Ehelyett megosztotta velem: megmutatta, mit csináltam rosszul, mindezt úgy, hogy tanulhattam belőle, és tudom majd használni a karrierem további részében. Hogy ezt megtette, az mutatta meg nekem, milyen ember is ő valójában.

És az oktatás nem állt meg az edzőteremben: a szeminárium után a két bunyós együtt autózott vissza a hotelbe, ahol megszálltak a UFC 195 előestéjén. Magny azt mondta, a visszaúton Maia egy csomó mindent elmesélt neki a UFC-ben eltöltött nyolc évéről, köztük olyan kemény igazságokat, amiket a saját kárán tanult meg a ketrecben – vagy azon kívül.

Erre nem sok ember lett volna hajlandó. Nagyszerű volt tőle, hogy megosztotta velem a tudását, nyíltan beszélt néhány múltbeli hibájáról, hogy nekem már ne kelljen elkövetnem őket.

Mint hogy Maia és Magny továbbra is egy súlycsoportban vannak, és nagyon is aktívak, simán elképzelhető, hogy nemsokára ismét egy ketrecbe zárva találják magukat. Sok bunyós emiatt zárkózik el attól, hogy a riválisaival edzzen, de azért az elmúlt években többször is láthattunk példát a fentihez hasonló esetekre. A legismertebb az volt, amikor Alexander Gustafsson Phil Davis mellé szegődött edzőpartnernek, hogy kitanulja a birkózást, miután az amerikai egy földharcnehéz meccsen elvette a veretlenségét. De a másik ilyen történetben is szerepet vállalt a svéd: miután kiütötte Jimi Manuwát, azonnal befogadta a britet a csapatába.

Nagyon frankó, amikor a legyőzöttnél diadalmaskodik a szerénység, a győztesnél meg az önzetlenség. Így szökik vissza az alfahímek – és nőstények – sportjába a régi harcművész szellemiség.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr268245766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greenscape 2016.01.06. 15:55:13

Jo ilyen storikat is hallani nem csak a szardobalos acsarkodast.
Persze ket barat nem ugy kuzd egymas ellen a ringben mintha ellensegek lennenek meg a nezoket sem vonza annyira.
süti beállítások módosítása