TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MAGYAR: A guardok éjszakája és hazai drámák a HFC 11 rendezvényén

2015.11.01. 18:44 td_axl

hfc-11.jpg

2015.október 31-én Debrecen városába látogatott el a HFC, ahol a szervezet lehozta tizenegyedik profi gáláját. Debrecen a hazai küzdősport élet egyik fellegvára, így keresve sem találhattak volna jobb helyszínt a szervezők. A gálán olyan ismert helyi nevek léptek ketrecbe, mint Kálucz Martin vagy Soltész László.

A magyar nemzetiségű bunyósok mellett a HFC szervezői egy igazi nemzetközi fight cardot hoztak össze, hiszen voltak itt harcosok Ukrajnából, Szerbiából, Franciaországból és még Izraelből is. Az este folyamán a lelkes közönség a két ültető mérkőzés után, három darab négyes tornát láthatott, pehely, váltó –és félnehézsúlyban. Az est főmérkőzésén a helyi kedvenc Soltész László tért vissza a ketrecbe hosszas kihagyás után. De haladjunk szépen sorban.

Az est első mérkőzése könnyűsúlyban Váradi Péter Ákos és Micura Róbert között zajlott le. A kezdeti tapogatózás után Váradi Péter Ákosnak sikerült befognia a háromszögfojtást és kopogtatnia Micurát az első menetben. A következő meccsen - egy súlycsoportot feljebb ugorva – két váltósúlyú bunyóst láthattunk. Kertész Máté és Varga Róbert küzdelme egy nyíltsisakos bunyót hozott. Egy fél sem hátrált meg, keményen odatették magukat a fiúk. Kertész Máté domináns földharcot hozott két meneten keresztül, guard és mount pozícióban töltve az idő nagy részét, míg Robi a védekezésre kényszerült leginkább. A második öt perc után a pontozóbírók döntése alapján Kertész Máté kezét emelték a magasba.

Ezt a két összecsapást követte az HFC pehelysúlyú tornája, melynek győztese a megkapta a jogot, hogy a jövőben egy cím eliminátori meccset vívjon és ezt követően megküzdhessen a HFC aktuális pehelysúlyú bajnokával Borics Ádámmal, aki a helyszínen tekintette meg a gálát. Az első pehelysúlyú elődöntőt Philippe Rouch Franciaországból és Szögyényi Attila vívták. A mérkőzés képe egy változatos grappling meccset mutatott, ahol mindkét félnek egyaránt sikerült többször is fordítania. Végül, azonban a francia Rouch képes volt háromszögfojtásba fogni ellenfelét, aki az első menet végén kapitulálni kényszerült.

Őket követte Andrii Opliata és Bódi Ádám. Ádám végig irányítva technikás bunyót hozzá, aminek meg is lett az eredménye. Az első menet felénél levitte ellenfelét majd ütésekkel megszórva kikényszerítette a győzelmet egy TKO képében. Így a pehelysúlyú torna döntőjében a francia Philippe Rouch várta a magyar Bódi Ádámot. Ádám amúgy csupán 4 nap felkészülési idővel érkezett a tornára, ennyi idő alatt fogyasztott be 65 kilóba, ezzel egyben új súlycsoportban bemutatkozva.

Előtte azonban a váltósúlyú torna elődöntőit tartották meg. Jackie Gosh érkezett Izraelből és csapott össze Galbács Mátéval. Az első menet kemény bunyót hozott, a küzdő felek kölcsönösen igyekeztek levinni egymást a földre és soka dolgoztak a ketrec szélénél. A második menet is hasonló képet mutatott. Végül Jackie Goshnak sikerült befognia állásból a guillotine fojtást és ezzel submissionnal győznie.

Az aréna ovációtól volt hangos, ahogy a következő bunyóra a helyi és a magyar küzdősport élet prominens alakja Kálucz Martin vonult be. Martin hosszú kihagyás után immár váltósúlyban tért vissza a hazai MMA vizeire, elhúzódó kézsérülését próbálta felejteni ezzel a meccsel. Az ő ellenfele a francia Maxim Souque volt. Ellenfelét sikerült a meccs egésze alatt dominálni, a fölre vinnie majd onnan folyamatos ground and pounddal nyomás alatt tartani. Martin profi teljesítményt hozott, a ringrozsda nyoma alig volt látható rajta.  A kétszer öt perc letelte után a pontozók döntése alapján ő hagyhatta el győztesen a ketrecet, azonban bosszúsnak tűnt. Ennek oka viszonylag hamar kiderült, sajnos az este nem volt sérülésektől mentes. Kálucz Martin kézsérülése kiújult a mérkőzése során. A váltósúlyú tornadöntőre nem tudott kiállni izraeli ellenfele ellen. Kettejük összecsapása feltehetőleg egy másik időpontban kerül megrendezésre. Martinnak minél hamarabbi gyógyulást kívánunk innen is, hamarosan pedig egy interjúban olvashatjátok az ifjú debreceni harcos gondolatait a pechszériája kapcsán.

A félnehézsúlyú tornát Tóth Tamás és az ukrán Oleg Shevchenko összecsapása nyitotta meg. Tomit személyesen is ismerem nem egyszer edzettünk már együtt. Az ukrán bunyós igazi showman módjára táncolgatva, a közönséget tüzelve vonult be a ketrecbe, Tomi ezzel szemben nagyon nyugodt, fókuszált ember benyomását keltette. A gongszót követően a felek egymásnak este. Tominak sikerült alkalmazni a hosszabb ütőtávja nyújtotta előnyét állásban. Oleg, azonban a földrevitte a küzdelmet eközben pedig megsérült Tomi válla. Erre azonban csak a mérkőzést követően derült fény, mert nem adta fel a bunyót, küzdött tovább. Fél kézzel sajnos nem tehetett sok mindent. Shevchenko jól felépített egy karháromszög fojtást, minek következtében Tomi kopogni kényszerült az első menetben. Jobbulást kívánunk Tomi!

A másik ágon a Szerbiából érkezett Jusuf Hajrovic bunyózott Karagity Ábellel. Az első menetben a magyar versenyző akarta érvényesült leginkább, állva jól bontotta ellenfelét, földön pedig mount pozícióból az ő akarata érvényesült. A második menetre Hajrovic azonban megemberelte magát és sikerült földre vinnie Karagity Ábelt. Innen pedig érkeztek a kemény ütések, aminek hatására a vezetőbíró beszüntette a küzdelmet. A félnehézsúlyú torna döntőjébe tehát az ukrán Shevchenko és a szerbiai Hajrovic verekedték be magukat.

Hogy ne boruljon fel a sorrendiség a pehelysúlyú döntőt hozták le előbb. Phillippe Rouch és Bódi Ádám összecsapása igazi közönség szórakoztató bunyót hozott. A harcosok mind állásból, mind a földön megmutatták mit tudnak. Mindkettejüknek voltak veszélyes támadásaik. A második menet derekán Bódi Ádámnak sikerült ellenfele hátára kerülnie, majd egy hátsófojtással kopogtatnia. A pehelysúlyú tornát, tehát két idő előtti finishel Bódi Ádám nyerte, számunkra pedig egyértelműen az est meglepetésemberévé lépett elő, gratula Ádám!

A „nagyfiúk” Jusuf Hajrovic és Oleg Shevchenko már kevésbé impulzívan bunyóztak. Az első menet után mindketten nagyon fáradtnak tűntek, köszönhetően a sok clinch-nek és dulakodásnak. Egészen idáig az ukrán Shevchenko volt a meggyőzőbb. Hajrovic ennek ellenére valahonnan erőt merített, levitte ellenfelét majd ismét tanúbizonyságát tette GnP-ja hatásosságáról és befejezte a küzdelmet a második menet felénél. Ezzel a HFC félnehézsúlyú tornájának győztese Jusuf Hajrovic lett Szerbiából.

Ahogy korábban már írtam, Soltész László több mint fél éve nem vette fel a kiskesztyűt, hazánkban pedig csak tavaly küzdött a szintén debreceni HFC gálán. Laci fogyasztása nagyon jól sikerülhetett, mert igen impozáns fizikai állapotban érkezett a ketrechez. Ellenfele az ukrán Oleg Obrevko volt. Laci ellenfelénél egy fél fejjel volt alacsonyabb, így ahogy az várható volt az ukrán srác az ütőtávjából adódó előnyöket igyekezett kamatoztatni. Laci nem ijedt meg tőle és állásból mindkét fél többször tisztán eltalálta a másikat. Soltész László fő erőssége a birkózó tudásában, valamint földharcában rejlik, így többször próbálkozott földrevitellel. Obrevko ezeket sikerrel tudta hárítani, majd mindenki megdöbbenésére jött egy lézerpontos testrúgás és Soltész Laci szinte azonnal összecsuklott. A rúgás a lengőborda és máj körüli területen érte, így nem tudta folytatni a küzdelmet a magyar harcos. Reméljük nem történt komolyabb sérülés és mihamarabb újra láthatjuk a ketrecben.

OPENING SOON...#TDMGstore #tdmg #totaldamage #apparel #store #martialarts #lifestyle #streetwear #combat #sport #venum #manto #tdmg #arawaza #rvca #underarmour #budapest

Posted by TDMG on Tuesday, October 27, 2015

Mit mondhatnánk ezek után? Az est folyamán drámából és sajnos sérülésekből sem volt hiány. A guardok éjszakájának tituláltuk a streamben az eseményt, ami utólag visszatekintve jól summázza a történéseket. A küzdelmek között voltak szép megmozdulások, Bódi Ádám tornateljesítménye érdemel kiemelést, tekintve az eddigi sikertelen próbálkozásaira a szervezetnél. Emellett ha nem is látványosan, de ellentmondást nem tűrően nyert Kertész Máté, aki az USA-ból hazatérve ismét egy győzelmet húzott be a szervezetnél, véleményünk szerint a váltósúly egyik meghatározó alakját tisztelhetjük benne. És persze Martin, kinek nem is ketrecen belüli ellenfeleivel, hanem saját démonjaival kell még mindig viaskodnia, az a kéz sajnos komolyan befolyásolja pályafutását. A sérülést szenvedett harcosoknak jobbulást kívánunk! Emellett kiemelendő még az a szép gesztus, amivel a szervezők a debreceni Pitbull-vezér Kovács Szabolcsot búcsúztatták, eddigi munkáját elismerték. Gratulálunk minden győzteseknek és a veszteseknek egyaránt, találkozunk a következő HFC gálán Budapesten!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr558042004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása