TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Palharest megfosztották bajnoki címétől, határozatlan időre eltiltották

2015.08.05. 13:42 td_interim

hi-res-b0da0458938696c1f0667981c3cbab07_crop_north.jpg 

Legfőbb ideje.

 

Eddig tartott a türelem. Ray Sefo WSOF elnök az MMA Hourban bejelentette, hogy Rousimar Palharest megfosztják a szervezet váltósúlyú bajnoki övétől, és határozatlan időre eltiltják, mert a WSOF 22-n, Jake Shields elleni meccsén újra és újra szándékosan ellenfele szemébe nyúlt, és mert még a kopogás után is folytatta a feszítést.

Sefo ilyeneket mondott:

Nem csak egyszer-kétszer csinálta (a szembenyúlást), hanem számos alkalommal. És a bíró is négyszer figyelmeztette. Le kellett volna vonnia egy pontot (a bírónak), vagy akár ki is zárhatta volna, miután már négy különböző alkalommal megcsinálta.

 

Szerintem beszélnie kellene valakivel, és talán akkor megtudhatnánk, mi a problémája. Amikor a ketrecen kívül beszélsz a fickóval, mindig nagyon udvariasnak, kedvesnek tűnik. De amikor ott van a harctéren, valamitől bekattan, és nem tudom, mi lehet az.

 

Az a szomorú az egészben, hogy remek harcos. De amikor Jake Shields kilencszer kopog és a bíró is hat-hétszer a hátadra csap, és szó szerint le kell húznia az ellenfeledről, akkor ott már komoly sérülések keletkezhetnek. Ez egy sport. Nem háborúban vagyunk, ahol eliminálni kell a másikat.

Emlékeztetőül: ezek történtek a WSOF 22 főmeccsén:

 

 

Így nézett ki Shields szeme a meccs után:

 rdaqvs3.jpg

És ezt mondta Palhares a szembenyúlásokról:

Csak védekeztem. Az orromra nyomta a fejét, csak azért tettem oda a kezem, hogy védjem magam. Nem nyúltam bele a szemébe. Látszik is, hogy nem.

A túl sokáig facsart kimuráról:

Nem feszítettem tovább a karját a kopogás után. Azt mondta nekem a meccs előtt a bíró, hogy „csak menj és küzdj, és amikor rád teszem a kezem, állj le.” És amikor rám tette a kezét, leálltam. Néha nehéz harc közben megérezni ezt. Amint megéreztem, leálltam.

Hihető. Álljon itt bónusztartalomként az egyik leglovagiasabb MMA bunyós, Joe Lauzon videója, ami kettejük (J-Lau és Palhares) szubjait hasonlítja össze abból a szempontból, hogy mennyire későn engedik el az ellenfelet a bírói közbelépés után. Lelövöm a poént: a videó végén a mindig illedelmes Lauzon arra jut, hogy Palhares „eléggé pöcsfej.” 

Palhares visszaeső túlfeszítő, a UFC-ből is egy kései elengedésért rúgták ki még 2013-ban. Ray Sefo azzal igazolta le a WSOF-ba, hogy rajta tartja a szemét, és nem fog tőle tűrni semmi hasonló köcsögséget. Ehhez képest rögtön első WSOF-os meccsén, ahol a bajnoki övet elnyerte, a bírónak kellett letépnie a brazil kezét az üvöltve kopogó Steve Carl bokájáról. Első címvédésén megint seggarc volt, iszonyúan megkínozta Jon Fitchet, mielőtt elengedte volna. Mindezek után az a furcsa, hogy még csak most telt be a pohár. Most, hogy szemkikaparással is bővítette az arzenálját.

Palhares ügyét a Nevadai Atlétikai Bizottság is vizsgálni fogja, de ők rárepülnek Shields leintés után bevitt ütésére is. A brazil határozatlan idejű eltiltása annak függvényében alakul majd, hogy mint dönt Nevada. Az is elképzelhető, hogy Palhares soha többé nem küzdhet a WSOF-nál.

Szóval szervusz, Rousimar Palhares, jó harcos vagy, de egy kretén, és amíg ilyen vagy, nincs helyed a ketrecben.

Nyári csendélet.Keresd a cuccainkat a webstore-on: TDMGSTORE.COMSummertime still life.Check out our goods in the webstore: TDMGSTORE.COM

Posted by TDMG on Saturday, August 1, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr307681378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása