TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Fura tesztoszteron-szinteket produkált Belfort mintája a doppingteszten, Weidman kiakadt

2015.05.23. 12:40 td_interim

039_chris_weidman_and_vitor_belfort_0_0.jpg 

Hát nem lehet egy perc nyugtunk se?

 

Paprikás hangulatban fordulnak rá a meccsnapra a UFC 187 középsúlyú címmérkőzésének harcosai, az ok – aligha meglepő módon – Vitor Belfort és tesztoszteronszintje.

Versenyidőszakon kívül több szúrópróbaszerű vér- és vizelettesztnek vetették alá a ma éjjel összecsapó Chris Weidmant és Vitor Belfortot, az eredmények pedig minimum furák lettek.

A Nevadai Sportbizottság március 16-án tesztelte Belfortot, a brazil mintája 12 nanogramm/milliliter tesztoszteront mutatott. Tesztoszteron-epitesztoszteron hányadosa 1.7 volt – a maximális arány 6:1 lehet. Weidman március 30-án adott mintát, nála 3.7 ng/ml volt a tesztoszteronszint, T/E hányadosa 0.13 volt.

Április 27-én újra mintát vettek Weidmantól, ugyanolyan tesztoszteronszintet állapítottak meg, 0.092-es T/E aránnyal. Másnap Belfortot is újra tesztelték, neki akkor 5 ng/ml volt a tesztoszteronja, és 1.5 a T/E aránya.

A bajnok nem is hagyta szó nélkül az eredményeket, és ma hajnalban, bemérés után szóban nekiesett a kihívónak. 

Ráhagytam ezt az egész doppingteszt dolgot, de az edzőtáborban megtudtuk, hogy 1200-as a tesztoszteronja. Tíz évvel vagyok fiatalabb nála, de ő az, akinek jóval magasabb a tesztoszteronszintje. Ez az arc még mindig csal. Holnap este megfizet érte.

Csak a rend kedvéért: Weidman nem tíz, hanem nyolc évvel fiatalabb, azt is hozzá kell tegyük ugyanakkor, hogy a tesztoszteronszint a nap során erősen ingadozik, azaz nagyon nem mindegy, hogy a mintákat mondjuk edzés előtt, vagy az után vették a harcosoktól, márpedig ezeket a körülményeket nem ismertették. És ott van az is, hogy, miközben Belfort tesztoszteronja gyanúsan magas, addig Weidmané meg furcsán alacsony. De ilyesmire is volt példa: januárban Jon Jones és Daniel Cormier szintjei is egy ázsiai csecsemőét súrolták alulról.

A lényeg, hogy Belfort T szintje – ha furcsa, ha nem – még belül van a NAC által megállapított határértéken. Tehát az adatok nem feltétlenül jelentik azt, hogy Vitya haverjai titokban kikeverték a Jézusdzsúz level kettőt. Ugyanakkor Belfort visszaeső kokszoló. Ezt most így itt hagyom, ti meg majd kitaláljátok, mit gondoltok róla.

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr117484936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása