TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|JITSU: Szűcs Kristóf BJJ Rio blog #4: UFC-láz

2015.03.29. 20:35 td_interim

 szucs-bjj-rio-blog2.jpg

A TOTALDAMAGE által támogatott MTK/Gracie Barra Hungary jitsus Szűcs Kristóf blogja folytatódik oldalunkon. A negyedik bejelentkezése során Kristóf mesél a Pan Amerika bajnokságról, Rafael dos Anjos-szal való találkozásáról, és arról, milyen volt élőben, a saját bőrén megtapasztalni a McGregor-őrületet.

 

Visszafelé a Pan Amerika bajnokságról 15 órás repülő út várt rám Brazíliába ami a vártnál jobban megviselt, napokba telt mire sikerült átállnom, és újra elkezdeni edzeni rendesen. Pan Amerika bajnokságról annyit, első két meccset hoztam (14:0, háromszög), 4 közé jutásért az utolsó 15mp-ben egy takedown-nal kaptam ki. Life goes on...


Amíg újra akklimatizálódtam, volt szerencsém élőben megnézni a UFC Maia vs LaFlare mérlegelést és az Aldo vs McGregor sajtótájékoztatót, illetve közelebbről szemügyre venni az „ír tigrist”. Mondanom sem kell, milyen volt a hangulat, amikor Conor megérkezett Rióba. Ömlött belőle a trashtalk, aztán az interjúk után a közeli ír kocsmába ment, ahol dartsozott Aldo képével. Itt Brazíliában nagyon komoly rajongótábora van a küzdősportoknak, és a UFC-nek, úgy éreztem magam, mint otthon egy focimeccsen. Mármint, nem tudom milyen egy focimeccs, mert nem nézek focit, de valahogy így képzelem el, haha… Sajnos nem tudtam jegyet szerezni a UFC gálára, elég húzós ára volt, jó magyar forintban kb 40 ezernél kezdődtek a jegyek, ennél sokkal kényelmesebbnek találtam megnézni tv-ben a srácokkal, itt minden UFC gálát ingyen, élőben adnak a sportcsatornán.

10953167_962686790417535_7918200921058760743_n.jpg
Másik dolog, ami érdekes lehet, épp pár napja érkeztem vissza az USA-ból, amikor mentem le edzeni a reggeli edzésre, épp ott volt Rafael Dos Anjos a UFC övvel. Meg is ragadtam az alkalmat, hogy gratuláljak neki, illetve közelebbről szemügyre vehessem a UFC bajnoki övet. Tudni illik Dos Anjos Gordo tanítványa volt, és ő segített neki többek között földön felkészülni a Pettis elleni meccsre. Gordo, aki nem ismerné, az, aki elsőnek használta a half guardot, mint támadó pozíciót. Azelőtt a half guard egyfajta átmenet, defenzív pozíció volt csak a guard és a side control közt. Nála edzettem én az elmúlt hónapokban, éppen ezért nem meglepő, hogy sokat erősödött a fél guard játékom.

Magyarország első profi jiu jitsu lifestyle rendezvénye érkezik hamarosan

otg_banner.jpg

Az elmúlt hetekben folytattam a további klubok látogatását, hogy újabb és újabb tapasztalatokat gyűjtsek különböző forrásokból. Egyik Gracie Barrás edző, Paulo Cezar hívott meg, hogy nézzem meg a favela kids projectet, amin dolgozik. „Jiu Jitsu para todos” azaz „jiu jitsu mindenkinek.” A favellában tanít ingyen jiu jitsut azoknak, akik jól teljesítenek az iskolában, és minimum heti 4x ott vannak edzésen. Tényleg egy kis termet kell elképzelni, ahol edzenek, levegő alig van, tehetséges fiatal jitsus viszont annál több. Konkrétan a tavalyi világbajnokságon volt olyan junior tanítványa, aki aranyérmet szerzett.


A másik terem, ahol jártam, a Carlson Gracie Headquarters Rio-ban. Mint minden más klubban, itt is örömmel fogadtak, elég jó hangulatú, kemény edzésen vettem részt. Szerintem Carlson Graciet nem kell bemutatnom, rengeteg híres versenyző edzője volt, mint Ricardo De LaRiva, Mario Sperry, Vitor Belfort, és ő maga is híres Vale Tudo meccseiről. Továbbra is úgy gondolom, nyitottság a kulcs a fejlődéshez, hogy a közös edzések más emberekkel, csapatokkal kölcsönösen előnyös, és ezáltal mindannyian, és az egész Jiu Jitsu is fejlődik.

kristof.jpg
Továbbra is nagyon hálás vagyok, hogy itt edzhetek nap mint nap, lenyűgöz Brazília szépsége, a napfelkelték és a tengerpartok. Köszönöm azoknak, akik segítettek ebben, hogy itt lehessek! OSS

szucs_kristof.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr487315898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása