TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MAGYAR: Címmeccs nélkül, de finish-áradattal csapott bele a 2015-ös szezonba a HFC

2015.03.22. 21:31 td_interim

1374303_1563726977233971_8147816022366768698_n.jpg 

Borics Ádám egészségügyi problémák miatt az utolsó pillanatban lemondani kényszerült a szereplését, de így is volt mit nézni: hét meccs ért véget idő előtt a Hungarian Fight Championship nyolcadik gáláján.

 

A HFC 2015-ös szezonnyitójának kivégzéskavalkádjában egyből meg is született az év magyar TKO-ja-cím nagy várományosa, de voltak kevésbé örömteli események is – durva kezelést kapott és vereséget szenvedett a -71 kilós magyar bajnok, a szervezet -65 kilós királya pedig visszalépni kényszerült a gála főmeccsétől.

10403600_1563727207233948_4602737807976918222_n.jpg 

Kezdjük a végén: a Borics Ádám – Molnár Benjamin 2 -65 kg-os bajnoki címmérkőzés elmaradt. Ádámnak már délután nagyon magas volt a vérnyomása, és ez a kezelés ellenére a gála folyamán sem ment lejjebb. Edzői nem akarták az egészségét kockáztatni egy bunyóval, így visszaléptek a találkozótól. A tavalyi év egyik legjobb magyar meccsének visszavágója tehát csúszik, de ami a harc időpontjával szemben nem változott, az Borics és Molnár hozzáállása: a fiatalok továbbra is befejezetlen ügynek tekintik párharcukat, és minél előbb végérvényesen el akarják dönteni, ki a hatvanöt kilósok királya.

Villámrajt

A HFC Academy superfightjával indult a szervezet nyolcadik gálája, ahol Micura Róbert és Bozsányi Andor lépett a ketrecbe, hogy néhány héttel ezelőtti, döntetlennel zárult amatőr küzdelmük után végre eldöntsék, ki a jobb. Ez nem tartott sokáig – rövid állóharcos adok-kapok után Bozsányi szépen behajolt Micura ütése alá, kihúzta mindkét lábát, a földön egyből full mountba került, megindította a ground and pound-ot, és a bíró 1:20-nál TKO-val leintette a meccset.

 Az év egyik legnagyobb finishét hozta a női csonka-torna

Négyes helyett hármas tornán csaptak össze a HFC -60 kg-os női harcosai. Meksz Alexa, Rácz Irén, és szerzőtársunk, td_fruska, azaz Nagy Fruzsina körbeveréses rendszerben döntöttek volna a továbbjutásról, ezt a tervet azonban olyan jelenet semmisítette meg, ami láttán mindenki álla a padlón csattant. 

11083879_1563727160567286_8035215966182101059_n.jpg

Az első női összecsapáson Fruzsi és Alexa lépett ketrecbe. Röpke ütés- és rúgásváltás után Meksz kezdte beszorítani Nagyot a ketrechez, de támadás közben lent hagyta a fedezékét – ezt Fruzsi kiszúrta, és a hibát egy nagyon látványos és kíméletlen forduló ütéssel büntette, ami így ellenállás nélkül csattant Alexa fején. A harcos megszédült, azonnal térdre rogyott, Fruzsi pedig további ütésekkel biztosította be a TKO-győzelmet. Ez volt a gála legszebb jelenete, és akkor is ezt mondanám, ha Fruskának semmi köze nem lenne a blogunkhoz.

Fruzsi szépségdíjas kiütése viszont keresztülhúzta a körbeveréses elképzelést: Alexa nem csak a meccset, de a tornát sem tudta folytatni, így a továbbjutás újra egy Nagy – Rácz találkozón dőlt el. A két harcos először tavaly, a debreceni HFC-állomáson találkozott egymással, szintén a -60 kilós trón felé vezető úton – akkor Irén nyert pontozással. A visszavágó a gála egyik legküzdelmesebb meccsét hozta. Fruzsi az első menet elején leült egy ütéstől, Irén megrohamozta, és ezzel hosszas gyürkőzés következett a ketrec falánál. A harc egy idő után a földre tevődött át, itt Fruzsinak sikerült domináns pozícióba kerülnie – a vászonra lapította Irént, és hátán ülve dolgozott ground and pounddal. A kezdeti elbotlást ezzel bőségesen kompenzálta Fruska.

A második menetet viszont elvitte a Tanárnő, ezúttal nagy rohamok nélkül, aktív lábmunkával ütőtávon belülre ugrált, talált, és egyből ki is hátrálva vadászgatott. Ezzel telt a menet java része, míg végül ismét a ketrecnek nyomulva kötöttek ki a harcosok, ahol Fruzsinak összejött a levitel, de komolyabb károkozásra már nem maradt ideje. A bírók döntetlennek ítélték az első két menet teljesítményét, így jöhetett az extra menet.

A mindent eldöntő menetben is Rácz jött ki aktívabban, Fruzsi láthatólag ekkorra már elkészült az erejével. Tétova állóharc után levitte Irént a földre, de ellenfele volt az, aki jobban jött ki a dologból: a hátára kerül, beakasztotta a lábkulcsot, és ground and pounddal az extra menet végén TKO győzelmet aratott Fruzsi felett. Ezzel Tanárnő lépett tovább, a következő női torna győztesével meccselhet majd a -60 kgos kategória bajnoki övéért.

10989019_1563727297233939_8499285647937555203_n.jpg

Hibátlan teljesítménnyel lett tornagyőztes Fényes Zsolt

Fényes a -65 kg-os négyes torna első meccsén villámgyors TKO-val lépett át Sarayut Somchai-on. Két rutinos állóharcos révén komoly kickbox háborúra számítottunk – ehhez képest Fényes már az első másodpercekben lerohanta a thaiföldi harcost, a ketrechez szorította, földre vitte, és addig tolta a ground and poundot, amíg a bíró le nem intette a meccset – még az első menet második percén belül jártunk.

A torna második találkozója is TKO-t hozott, még ha ezúttal tovább is kellett rá várni. Itt Kovács László csapott össze Turai „Vaddisznó” Zoltánnal. Nem maradtak sokáig talpon a felek itt sem – a meccs elején Kovács betalált egy nagy horoggal, amit Turai igazi régisulis módon egy vigyorral lerázott magáról, aztán a Vaddisznó lerohanta, a ketrechez szorította, majd megemelte, és óriási erővel a földhöz vágta Lacit. Kovács fojtással igyekezett veszélyeztetni, de Turai nyaka kiszabadult, mountba küzdötte magát, majd durva és fáradhatatlan ground and poundba kezdett, amit egészen a menet utolsó pillanatáig folytatott, amikor egy gyors pozícióváltással még egy karháromszöget is beakasztott side controlból, de arra már nem volt idő, hogy elérje ezzel a finisht. Hiába élte túl azonban az első menetet Kovács, a másodikban ugyanez volt a forgatókönyv – levitel, gnp – ezt viszont a bíró már nem nézte végig – Turai győzött TKO-val a második menet elején.

11026060_1563727263900609_7025080963476974941_n.jpg 

A torna döntőjén tehát Fényes Zsolt és Turai Zoltán állt egymással szemben. A két remek földharcos közül Fényes dominált: levitte a Vaddisznót, guardban araszolgatott vele a földön, és ütötte, azonban nem elég aktívan, így a bíró egy idő után felállította őket. Az újrakezdést követően egy újabb szép levitellel jött Fényes, ezúttal dominánsabb pozícióban, full mountból büntetve, amiből csak a legvégén tudott kiszabadulni Turai. A második menet is ugyanezt hozta – gyors Fényes-levitel és taktikus nyomorgatás – ezúttal azonban a Vaddisznó egy alkalommal kint hagyta a karját, melyre Zsolt azonnal lecsapott, és villámgyors karfeszítéssel kopogtatta Turait. Ezzel Fényes Zsolt nyerte meg a -65 kilós tornát, két meccsből két finish-sel.

Küzdelmes meccsek után Kertész Róbert nyerte a -77 kg-os tornát

A -77 kilósok tornájának nyitómeccsén Csernicsek László köszöntötte Varga Róbertet a profik táborában. Robi egyáltalán nem volt megilletődve – állta a sarat a jóval rutinosabb ellenfelével szemben. Ezen a meccsen alakult ki a gála az első igazi állóharca, a záporozó ütések és rúgások mellett Varga jóvoltából aktív klincseléssel fűszerezve. Csernicseknek láthatóan nem tetszett az újonc szemtelensége, így egy idő után igyekezett a földre vinni a dolgot, azonban Varga levitel-védekezése nagyszerűen működött. Ekkor még maga is lement a szőnyegre, és hátsó fojtással veszélyeztetett, de Csernicsek remekül fordította át a ellenfelét, és top pozícióban, ground and pounddal fejezte be az első menetet.

A második felvonás úgy indult, ahogy az első abbamaradt: Csernicsek levitte Vargát, és a földön püfölte, Varga viszont ezúttal ki tudott szökni, és viszonozva a vendégszeretetet ő döntötte földre Csernicseket. Tanulva az eddigiekből Robi nem ment le a vászonra többet, és a lenti pozícióból folyamatosan szabadulni próbáló Laci mozgását ügyeset követve fojtás-kísérletekkel veszélyeztetett, illetve döntően rúgásokkal gyűjtötte a pontokat egészen a második menet végéig. Amellett, hogy végig pörgős, változatos és szórakoztató meccs volt, szorosra is sikeredett, de végül az újonc Varga kezét emelték a magasba – 2:1 arányú pontozással győzött.

A 77-es torna másik ágán Münczberg Gergő találkozott Kertész Róberttel. Egy igazán kaotikus kezdést követően földre mentek a harcosok, ahol Kertész került domináns pozícióba, és szubmissiön-kísérletekkel vegyes ground and pounddal nyomorgatta Münczberget. Egy ponton feltette Gergő nyakába a karháromszöget, és emellé kemény térdesekkel puhította ellenfele gyomrát, de Münczbergnek sikerült kiszabadulnia, és végül ő fejezte be felső pozícióból püfölve az első menetet. Ezzel együtt azonban az első öt perc kíméletlen Kertész-fölényt hozott. 

11048694_1563727777233891_5479768487180713455_n.jpg

A második menet állóharccal kezdődött, ami Münczbergnek kedvezett, egészen addig, amíg Kertész ismét a ketrechez nem szorította, ahol némi fogáskeresés után újra a földön kötött ki a páros – Robival a domináns pozícióban. Egészen a meccs végéig a szőnyegen is maradtak, a szokásos csúszva nyomorgatást szép gurulásokkal fűszerezve, és Münczbergben még maradt annyi, hogy szubokkal kísérletezzen, bár csak az előkészítésükig jutott el. Ez viszont csak a közönség tapsára volt elég, a meccset Kertész nyerte, egyhangú pontozással.

A 77esek döntőjében Kertész és Varga Róbert találkozott. Varga az első meccséhez hasonlóan most sem volt megilletődve, sőt, az első menet eleji, tapogatózó ütés/rúgásváltásokat követően nagyszerű időzítéssel álloncsattintotta az éppen bemozduló Kertészt, aki meg is rendült ettől a pofontól, és a szőnyegre esett. Hamar feltápászkodott azonban, és ettől fogva a ketrecnél gyűrte egymást a két Robi. Földrevitel következett, amiből Varga került ki győztesen – talpra ugrott, és – mint Csernicsek elleni meccsén – most sem ment bele a guardba, hanem állva, rúgásokkal puhította Kertész combjait. Egy elhibázott térdes után viszont ő találta magát a földön, Kertésszel a nyakán, aki ekkor iszonyatos büntetésbe kezdett. Nem sok híja volt az újabb TKO-nak, de Varga nem adta meg magát, a ketrec mentén felkecmergett, és rögtön vissza is támadott – klincskeresés és térdelés következett mindkét fél részéről. Az utolsó másodpercekre Kertész még levitte Vargát, de akkor már nem volt komolyabb akcióra idő.

 A második menet kevéssé sikerült változatosra: Kertész már az elején levitte, és az idő java részében lent is tartotta Vargát. Varga végül kibukfencezett alóla, kiosztott pár térdest, de hamarosan újra a földön találta magát, és ott is maradt a meccs végéig. A gála egyik legizgalmasabb meccsén Kertész Róbert diadalmaskodott megosztott pontozással, ezzel ő a -77 kilós torna királya. A rendezvény nagy felfedezettje pedig Varga Róbert, aki remekül állta a sarat a tapasztaltabb harcosok ellen – érdemes lesz figyelni rá a jövőben.

Vereséget szenvedett Furkó László

Borics kidőlésével a gála co-main eventje lépett elő a főmeccsé, ahol Furkó Lászlónak egy beugrós ellenfél ellen kellett ketrecbe lépnie. A HFC -71 kilós bajnoka eredetileg Sofian Boucherf-fel csapott volna össze a superfighton, de a francia harcos a sztrájkoló légitársaságok miatt nem tudott eljönni Budapestre. A gálát Végh „Pumukli” Attila csapattársa, Tomasz Deak mentette meg, és a szlovák harcos, ha már elfogadta az utolsó pillanatban érkező meghívót, élt is a lehetőséggel, és nagyon komoly verést osztott ki Furkónak.

Deak az első adandó alkalommal levitte Furkót, a földön pedig folyamatos aktivitással és ground and pounddal nyomasztott. Hiába tett meg mindent a szabadulás érdekében a magyar srác, a vendég levakarhatatlannak bizonyult, és Furkó full mountból záporozó ütések alatt fejezte be az első menetet. Laci a másodikban sem tudott újítani: a forgatókönyv ugyanaz maradt, Deak ismét levitte, és keményen büntette a földön, míg Peszlen Ferencék úgy döntöttek, eleget láttak, és bedobták a törölközőt.

11049623_1563727027233966_8081415053727487679_n.jpg 

A szlovák harcos győzelmét erős fújolás fogadta, de nagyon komoly teljesítményt tett le az asztalra, és ez mindenképpen tiszteletet érdemel.

A HFC 08-at td_axl-lal együtt élőben kommentáltam - köszönjük a lehetőséget a szervezőknek, mi nagyon jól éreztük magunkat, és izgatottan várjuk a következő gálát!

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

fb_ertessites.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr317292787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása