TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Kötelező körök letudva

2015.01.19. 22:21 td_interim

952833.jpg

Nem volt rossz gála a UFC Fight Night 59, pláne, hogy most, hogy lement, végre koncentrálhatunk az igazán fontos dolgokra.

Jutott annyi étvágygerjesztő párosítás a hétfő hajnali UFC gálára, hogy előzetesen meg se forduljon a fejemben az, hogy a meccseken kívül bármi másról is lehetne majd utána beszélni. Ha csak a main cardot nézzük: ott volt a jamaikai terminátor, Uriah Hall, akinek keresve se lehetett volna jobb lehetőséget adni egy látványos KO-ra, mint a kidőlő/megfutamodó partnerek helyett az utolsó pillanatban a ketrecbe rángatott Ron Stallings ellen. Ott volt a könnyűsúly nagykutya-párosítása, ahol a közönségkedvenc, munkamániás finishergép, Donald Cerrone a mérsékeltebben népszerű, viszonylag munkamániás, fogpiszkáló-finisher ex-bajnok Benson Henderson ellen indult. És ott volt Conor McGregor, akinek a dumáját már sokan unják, a harcait viszont senki sem. Na jó, ott volt még Dennis Siver is.

 

Normális esetben a meccseken csemegéznénk, csak hát Conor az Conor, úgyhogy végül foghattuk az összes normális esetünket, amit a gálára tettünk félre, és ki is vághattuk mindet a kukába. Az utolsó percek mindent felülírtak, és most már azt mondom, persze, bőven élvezhető gála volt a Fight Night 59, de így visszatekintve az egész csak egy kötelező kör volt az igazi main eventig, ami Siver fejének a vásznon koppanásával kezdődött, Conor hörgésével folytatódott, és májusban, Las Vegasban ér majd forráspontra, hogy kiöntsön és elsodorjon mindent. A leltár kedvéért persze végigvesszük az egész Nagy Kötelező Kört, és széthámozzuk kis kötelező körökre.

usa-today-8337979_0.jpg

Kötelező kör egy: Tibau – Parke. Kötelező volt valamivel elkezdeni ezt a main cardot is. Nagyon örülök, hogy ez a meccs véget ért.

461748914.jpg

Kötelező kör kettő: Uriah Hall-nak kötelező volt megvernie Ron Stallingsot. Végül sikerült is neki, de egyáltalán nem úgy, sem pedig olyan simán, mint azt várni lehetett volna. Stallings nem asszisztált az áldozati bárány szerephez, nem félt, folyamatosan ment előre, riszpekt. Hall meg befejezte ugyan a meccset, de ennél fapadosabbra nem is sikerülhetett volna a győzelme. Egy csúnyán felhasított szemöldök elég volt az orvosi leintéshez.

e67ebb98e0a12577a87bffdac8e00697_crop_north.jpg

Kötelező kör három: A UFC-nek kötelező volt Donald Cerrone-t kihozni győztesnek. Benson Henderson, az ellentmondásos bírói döntések nagy kegyeltje most belekóstolhatott, milyen érzés a fasz rosszabbik végén állni. Internetszerte megy a hőbörgés, hogy ellopták tőle a győzelmet – csak az az igazság, hogy a UFC vezetősége szerelmes Cerronéba, a rajongók meg imádják a Csipkerózsika-történeteket, úgyhogy „ennek így kellett lennie.” Cowboy ezzel hetet nyert zsinórban, és már a Nurmagomedov elleni meccsről suttognak. Ha valahogy azt is bezsákolná, mehetne a bajnoki övért, a UFC-nek meg lenne egy Robbie Lawler 2-je. Aki szintén „kötelező jelleggel” lett bajnok nemrég. Csak mert szeretjük a Csipkerózsika-történeteket.

hi-res-3bdfc491c5311f69b0e60dc2dbd960e3_crop_north.jpg

Kötelező kör négy: Conor McGregor-nak kötelező volt levernie Dennis Sivert. Nem akárhogyan, nem pontozással: meggyőzően. Bár Aldót akármilyen győzelemmel megkapta volna, a mítoszának építéséhez muszáj volt totálisan megsemmisíteni az ünneprontónak odalökött németet. Siver pedig nem is festett olyan rosszul. A mérlegelésen is feltűnt, hogy őt nem zökkentette ki mentálisan a Conor-gépezet. Príma német betonkeverő ez, nem egy túlbonyolított darab – már érted, hát hova is bonyolítanánk egy príma német betonkeverőt – beindítod, azt' elvégzi a munkát. Nem szart be, így egy menettel tovább húzta, mint a többiek, és tulajdonképpen sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint a nála tehetségesebb, de túl érzékeny lelkű Poirier. Conor a bemérésen még inkább hasonlított egy bácsira a Moszkva térről, meccsnapra visszatöltve viszont olyan volt, mint egy jaguár, kecsesen szétszedte a németet, és csak minimálisan izzadt meg közben.

td_polo_banner2.gif

És akkor, hogy mindezt a sok kötelezettséget letudtuk, jött az est igazi main eventje: Conor kiugrott a ketrecből, és megugatta Jose Aldót, a „sovány brazil gyereket a favelákból,” akit „meg akart ölni.”

Ezek után nem tudom nem azt érezni, hogy oké, akkor ez megvolt, haladjunk. Jöhetnek végre az igazán fontos dolgok. Jöhet az Aldo – McGregor. A madarak azt csiripelik, a UFC 187 lesz a befutó. Május 23., Las Vegas.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr107090201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása