TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC Fight Night: Jacaré vs Mousasi 2 összefoglaló

2014.09.06. 15:58 td_axl

overeem-rothwell.jpg

A ma hajnali UFC Fight Night programját izgatottan vártuk mindannyian, facebook oldalunkon a kommentek is erről tanúskodtak. Ez köszönhető a card izmos párosításainak, másrészt annak is, hogy sérülések és mérkőzésszervezések miatt nem láttunk manapság túlzottan szórakoztató UFC gálát. Noha UFN-ről volt szó, mégiscsak kaptunk egy Countdown videót hozzá, a pénteki időzítés pedig a Bellator MMA gálának szólt, szóval így érhetőbb a történet. 

A főmeccsen Ronaldo Jacaré Souza és Gegard Mousasi visszavágózott 2008-as Dream középsúlyú tornadöntőjük után. Akkor Mousasi egy brutál rúgással a földről altatta Jacarét, ezzel a szervezet bajnokává vált akkor. Souza és Mousasi is aztán a Strikeforce-nál lettek bajnokok, de ott nem találkoztak az eltérő súlycsoportjuk miatt, ma hajnalban azonban eljött a lehetőség erre.

Amúgy baráti kapcsolatot ápol a két srác, Jacaré kész volt segíteni Gegard fogyasztásában is, ahogy azt annak idején Japánban is tette, ez szép gesztus. A mérkőzés során folytatódott Jacaré eddigi UFC-dominanciája. Az Aligátor Werdum-hoz hasonlóan a föld mellett elit állóharcot is összehozott magának, olyannyira, hogy Mousasi fölé volt képes női a teljes mérkőzés során. A holland jabjein kívül semmivel sem jelentett beszélyt Jacaré-ra, aki a harmadikban egy TD után befogta a guillotinet és megnyerte a mérkőzést. Ezzel valószínűleg a lehetőséget is elnyerte, hogy a címért menjen, vagyis a Weidman vs Belfort győztese ellen állhat ki. Gegard nem tud mit kezdeni a top 5 harcosokkal az UFC-ben, Machida után Souza is mattolta, félnehézben pedig még nehezebb dolga lenne, top 5-ön ívül viszont bárkit elkapna. 

A főmeccset megelőzően jött Alistair Overeem és Big Ben Rothwell meccse. Overeem előző 5-6 évének köszönhetően szinte bármi hírértékű, amit csinál, viszont a nagy hype és ígéret mögé, amivel az UFC-be érkezett annak idején, nem tudott még valódi teljesítményt rakni. A nagy ígéret maradt, mert hát vereségi előtt minden esetben dominált, a kérdés csupán az volt, hogy képes-e karrierjét végig kísérő hibáiból tanulni. Mert a Glory-ban annak idején tökéletes taktikát építettek neki: egy kézzel mindig fejét védve kombinációk nélkül ütni, monstrum fizikumot mellé felhozva ezt támogatandóan rombolni. Overeem azonban elhagyta a Gloryt, aztán a fizikumot biztosító cuccot, ezzel pedig minden addigi támaszát is.

Hiába váltott csapatot, a hajnali meccsen annyi látszott, hogy átvette Jon Jones számomra undorító térdet támadó toló rúgásait, melyet serényen tolt Rothwellre. Emellett a holland iskola térdesei azonban szépek voltak, hosszú távon hatékonyak is lettek volna, hiszen nyomban el is törte Rothwel blokkoló kezét, de a védekezése ismét nyomokban volt csak tapasztalható, a feje pedig mitől is bírná jobban is ütéseket? Big Ben meg csak egy ütésre várt, amit siettetett is kéztörését követően, Overeem meg benyelte és a földön védekezés nélkül kapta tovább, hogy TKO-va leléptessék az elsőben.

Rothwell lesajnálva őt táncolt győzelme felett, Overeem meg nem értette, ahogy korábban Browne és Bigfoot ellen sem. Lassan pedig Dana sem fogja érteni, hogy miért kell nekik 400+ ezer dollárt perkálni a hollandnak, ha top 10 alatti arcok ellen is eldobja a biciklit. Talán a fogyással már Overeem alibizni akar félnehézsúlyra, de ott is fogyasztás után nehézből érkező arcokkal találná magát szemben, egy Rumble vagy Teixeira mondjuk merevre gyalulná a hajnali történéseket elnézve. Az UFC sem nyert sokat Rothwell győzelmével, címmérkőzés közeli meccsről beszéltek előzetesen, de Big Ben esélye Velasquez ellen véleményem szerint a nevetséges kategóriába sorolható. 

A TUF 10 szkizofrén Matt Mitrione hajnalban mérkőzhetett Derrick Lewis ellen, hogy a Struve ellen elmaradt meccset pótolhassa. Mitrione korábban szépen menetelt nehézsúlyban, beton feje és komoly ütőereje mellé ha nem NFL pályát épített volna korábban, akkor talán beszagolhatna a top 10-be komolyabban. Mert az látszik, hogy ilyen Lewis srácok ellen bármikor képes győzni.

Jó ok, Lewis LFC bajnok volt, de őszintén szólva Joe Silva sem bírta ki röhögés nélkül valószínűleg, mikor a srácról bajnokesélyesként beszéltek a menedzserei. Szóval Mitrione egy percen belül TKO-val verte Lewist, aki egy rövid egyenesbe bele nézve rottyant és a földön is megsorozták. 

Joe Lauzon meg bekerült hajnalban az Est mérkőzése képzeletbeli Hall of Fame csarnokába, miután ismét későbbi éveinek egészségi állapotát nem sajnálva pörgött Michael Chiesa ellen. Lauzon sokszor elmondta már, hogy b*szik már az 50 lepedőre, annyiszor szétkapták már a fejét, hogy okosan tolja majd.

Ehhez képest frankó bunyót hoztak Chiesaval, az első menetet egy parázs ütés-váltással zárták, hogy felvezessék a második vérfürdőjét. Lauzon clinchből tolt térdese ugyanis Chiesa szemöldökén olyan kanyont nyitott, melyet az orvosok nem lájkoltak és leállítatták a bunyót Herb Dean-el. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr336675189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása