TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Gustafsson: A svéd kalapács újra lecsap?

2014.03.06. 16:52 td_Emree

ufn37manuwagus.jpg

Alexander Gustafsson tavaly szeptemberben rendkívül közel került ahhoz, hogy letaszítsa Jon Jonest az UFC félnehézsúlyú trónjáról. Jones eddig a küzdelemig majdhogynem, érinthetetlennek tűnt. Gustafsson addigi sikereit leginkább a magasságának és ütőtávjának tudták be, de az átlagos rajongó számára ismeretlen volt. Aztán következett az a bizonyos 5x5 perc a bajnok ellen Torontóban, ami ugyan Gustafsson vereségével zárult, de kettejük újabb mérkőzése lehet a 2014-es év egyik, ha nem a legjobban várt összecsapása. Előtte, azonban a svédek kiválóságának bizonyítania kell a hétvégén, a viszonylag kevésbé ismert, ám rendkívüli ütőerővel megáldott Jimi Manuwa ellenében az O2 Arénában, Londonban.

Vessünk egy pillantást a küzdő felek adottságaira!

Gustaffson Jones ellen mutatott teljesítménye több volt, mint meggyőző. Sokan úgy gondolják, hogy az ő kezét kellett volna a magasba emelni a meccs végeztével. Ütéskombináció, rúgásai mellett sikerült neki az, ami eddig senkinek az UFC történetében, földre vitte Jon Jonest. Ennél már csak az szól ékesebben mellette, hogy képes volt a bajnok 11 földreviteli kísérletéből 10 - t sikeresen kivédeni, holott a meccs előtt úgy gondolták, hogy a birkózás lehet Jones legnagyobb előnye.

Jimi Manuwa hat évvel kezdett komolyabban foglalkozni az MMA-val. Eddig három mérkőzése volt az UFC-ben és mindhárom idő előtt ért végett, ráadásul mindhármat az orvos állította le, mert Jimi ellenfelei mind komoly sérüléseket szenvedtek el a küzdelem folyamán. A “Poster Boy” elnevezésre hallgató Manuwa 13 centivel alacsonyabb, mint svéd riválisa. Az ütőtávot tekintve szintén a brit van hátrányban. Manuwa erősségei közé tartoznak kemény bal horgai, felütései, térdesei és rúgásai, melyeket szeret a teljes testfelületen elhelyezni. Erejének és agresszív stílusának köszönhetően Manuwa bármelyik ütése komoly veszélyeket rejt magában.

Gustafsson ezzel szemben megmutatta, hogy rendkívül fifikás a ketrecben. Nem áll meg egy helyben, folyamatosan mozog és mozgásban tartja ellenfelét. Gyakran kivárja ellenfele támadásait, majd azokat megkontrázva ellene fordítja őket.

Az este, azonban nem csak kettejükről szól, a programban helyet kapott még:

Michael Johnson vs. Melvin Guillard

Brad Pickett vs. Neil Seery

Gunnar Nelson vs. Omari Akhmedov

Cyrille Diabaté vs. Ilir Latifi

Luke Barnatt vs. Mats Nilsson

küzdelmei is.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr395845416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása