TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Daniel Cormier: Mit kellett volna csinálnom?

2016.07.20. 14:42 td_Emree

daniel-cormier-ufc-tonight-co-host-750x370.jpg

Legutóbb nem örült ennyire

tdmg_banner.png

Daniel Cormier kapott hideget-meleget a legutóbbi UFC 200-n lehozott meccsével kapcsolatban. Az UFC félnehézsúlyának uralkodója eredetileg Jon Jonessal bunyózott volna, de őt doppingvétség miatt kihúzták a programból. DC eléggé el volt kenődve emiatt, hiszen egy gyűlölt rivális elleni visszavágóról lett volna szó, emellett nem keveset költött a felkészülésre és a PPV és egyéb bevételek is elúszni látszottak.

Aztán érkezett Anderson Silva, mint megváltó, aki pár napos értesítéssel vállalta, hogy beugrik Jones helyett és eredeti súlycsoportjánál eggyel feljebb fog küzdeni. A mérkőzés létre is jött. Silva korábban már küzdött félnehézsúlyban 3 alkalommal is és mindháromszor győztesen is hagyta el az oktagont. Ez biztatónak tűnt, azonban a korábbi középsúlyú bajnok életkora, vereségei és utóbb a küzdőtéren mutatott teljesítménye – nem beszélve a pár napos „felkészülési időről” – adtak okot az aggodalomra is rendesen.

A mérkőzést, ami nem címmeccs volt Daniel Cormier nyerte – és ezzel Silva elvesztette addigi félnehézsúlyú veretlenségét – egy igazi se íze, se bűze bunyóval. A bajnok nem kevés kritikát kapott ezzel kapcsolatban és végre megtörve a csendet nyilatkozott. Úgy fogalmazott, hogy egy kicsit elbódította az Anderson Silvát övező dicsfény.

Pénteken egész nap azt mondogattam magamnak, hogy lezúzom, nem érdekel, hogy ő Anderson Silva, szét fogom csapni. Aztán, amikor az oktagonban ránéztem és láttam, hogy ott guggol velem szemben a Pók pozícióban, akkor volt egy pillanat, amikor azt éreztem, hogy WOW az ott Anderson Silva.

Chris Weidmannak és Michael Bispingnek nem volt ilyen pillanata, amikor szembe néztek Silvával, viszont Cormierrel ellentétben több hónapjuk volt felkészülni rá. Emiatt, ha tényleg így volt nem ítélhetjük el DC-t. És a felkészülési idő hiányából következik az is, hogy a saját bevallása szerint miért festett, olyan unalmasnak a meccs képe.

Úgy küzdöttem, ahogy kellett, hogy legyőzzem. Mit csináltam volna, leálltam volna állásban verekedni Anderson Silvával? Katasztrofális lett volna, ha veszítek Andersonnal szemben.

DC-nek, tehát nem fizikálisan, hanem mentálisan nem állt elég idő a felkészülésre, nem is beszélve a megfelelő taktika kidolgozásáról, így maradtak a legegyszerűbbnél, vidd le és nyomorgasd, semmi esetre se állj le vele állásban.

Nem tisztem védeni DC-t, de neki is kijár, hogy a tetteit hideg fejjel ítéljük meg. Hónapokig készülsz valaki ellen, direkt ellene építitek fel az edzéseket, a taktikát, amit követni kell, hogy őt megverjétek. Aztán kiesik ez az ember, aki korábban már egyszer legyőzött, a média megjelenések alatt a sárba döngölt és oda a visszavágó lehetősége. A mérkőzés nem vész el, örülsz, mert így talán nem ér akkora anyagi veszteség, majd megtudod, hogy a bár kissé már megkopott dicsfényű, de még mindig nagyon nagy névnek számító Anderson Silvával kell megküzdened. És hiába nyersz, kifütyülnek.

Azt hiszem, Daniel Cormier egy olyan fizikai-lelki kihívás elé lett állítva, amit nem lehetett jól megoldani. Csak rossz és rosszabb közül lehetett választani és ő a kisebbik rosszat választotta. Győzött és ezzel elkerült egy vereséget, ami ugyan nem eredményezte volna a bajnoki öv elvesztését, de mindenki azt mondta volna, hogy egy öreg középsúlyútól kapott ki, milyen bajnok ez már? A meccs valóban, olyan volt, amit nem szívesen néznék vissza, de ez igaz az egész kialakult helyzetre.

Véleményem szerint inkább, azokat a szurkolókat kéne kifütyülni, akik nem tudják megfelelően megítélni a történteket. De a sport és az élet már csak ilyen, annyit érsz, mint az utolsó meccsed.

DC-nek lehetősége lesz a megváltásra. Az UFC 202-n összecsapó Anthony Johson, Glover Teixeira mérkőzés győztese ellen fogja kockára tenni az övet. Anthony Jonhsont egyszer már legyőzte, amikor az ideiglenes övért bunyóztak. Így, ha nem üt be valami váratlan nem lesz gond a bajnok felkészültségével és motivációjával sem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr848897984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása