TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BULVÁR: 5 elképesztő történet a ma 50 éves Mike Tysonról

2016.06.30. 12:30 td_Emree

mike-tyson-awesome-meme.jpg 

Mike Tyson ma 50 éve, hogy meglátta a napvilágot. Ez alatt az idő alatt számtalan sporttörténeti pillanatot köszönhetünk neki. A sportolók azon rétegéhez tartozik, akik igazi popkulturális ikonná váltak. Ezzel nemcsak a sportrajongókat hódították meg, de olyanokhoz is eljutottak, akik egyébként nem foglalkoznak különösebben a szorító világával. Azért, hogy méltóképpen ünnepeljük a mai jeles napot, következzen néhány rövidebb történet „Iron" Mike kalandos életútjából. A történetek jó részét a Source magazin írta meg, így a forráskritika ajánlott, bár a legtöbbet maga az ünnepelt nyilatkozta le.

tdmg_banner.png

Nehéz gyermekkor és a galambok

Michael Gerard "Mike" Tyson New York Brooklyn városrészében született és nőtt fel. A környéken igen magas volt ekkoriban a bűnözési ráta, így nem volt nehéz bajba kerülni az utcán. Igazából akkor is könnyen beütött a probléma, ha nem ment ki az ember fia az utcára. Történt, hogy a szemeteskocsi megérkezett a kicsi Michaelék környékére, és tette a dolgát. Szerencsétlenségére a későbbi Mike Tyson kedvenc galambja – Tyson imádja a galambokat, még az életrajzi filmje is megemlékszik erről, és nem egy balhés sztorija van a galambok iránt érzett rajongása miatt – szóval a galamb ott csücsült az egyik kukán. A madár annyira hozzászokott az emberekhez, hogy az sem zavarta, hogy a kukával együtt ő is a szemeteskocsiba került, ahol a présnek hála gyorsan befejezte földi pályafutását. A kicsi Michaelben ezt látva felment a pumpa, és egy „titáni jobbossal” kínálta meg a munkáját végző felnőttet. És rögtön meg is nyilvánult a később rettegett ütőerő, „úgy rázkódott, mint egy infantilis idióta” – kommentálta a történteket a későbbi világbajnok. Ezek után próbálok kedvesebb lenni ezekkel a repülő patkányokkal – városi galamb – amennyiben Mike Tyson a közelben van.

 

5 év szex nélkül = profi világbajnoki cím?

Az embernek elhivatottnak kell lenni, ha valami nagyot akar alkotni. Mike Tyson 1981-ben és 1982-ben megnyerte az ifjúsági olimpiát – övé a játékok történetének leggyorsabb kiütése, 8 másodperc – ezt követően pedig amatőrként öklözött. 1985-ben állt profinak, és 1986-ban, a világ legfiatalabb nehézsúlyú bokszolójaként világbajnok lett. Ez alatt a bő másfél év alatt 28 meccset vívott, mindet megnyerte, és csak kettő tartott ki a mérkőzést lezáró gongszóig. Mi lehetett ennek a sikersorozatnak a titka? A brutális ütőerő? A kiváló edző, nevelőapa Cus D’Amato személye, aki nagyszerű taktikát dolgozott ki védencének? Vagy az, hogy Mike nem szexelt 5 éven keresztül? Igen, a férfiasság egyik mintapéldánya ennyi időn át – 1981-1986 között – megtagadta magától a testi örömök ezen formáját, mert úgy hitte, a testi szerelem gyakorlása gyengébb bunyóssá teszi! Ennek ellenére, amikor 1986. november 22-én Trevor Berbicktől megszerezte a bajnoki címet, két ellenfelét kellett legyőzni. Az egyik Berbick volt, a másik meg a tripper.

Na, ki akar világbajnok lenni?

Ember a gorilla ellen

Mit tehetne az ember, ha már elhódította mindhárom nagy boksz világszervezet bajnoki címét, és őt tartják a világ legkeményebb fickójának? Megvesztegeti a helyi állatkert egyik alkalmazottját, és elviszi a feleségét – Robin Givenst – egy romantikus állatnéző sétára. Aztán meglátja a domináns ezüsthátú gorillát, és bevillan az ötlet, hogy vajon melyikük a keményebb. Ezt követően felajánlja az alkalmazottnak, hogy 10.000 dollárért cserébe engedje be a gorillák közé, hogy megverekedjen a vezérhímmel. Szerencsére az állatkerti melósnak több esze volt, és nem engedett a csábításnak, így megmentette a gorillát egy hatalmas veréstől.

 

Börtön szex

Rengeteg dolog van, ami miatt az ember nem akar börtönbe kerülni. Azért, hogy az ember törvénytisztelő állampolgár legyen, talán az egyik legjobb érv, hogy – jobb esetben – nincs lehetősége az embernek a szexuális együttlétre a börtön falai között. Nos, a megállapítás alól Tyson kivétel. Történt ugyanis, hogy 1992-ben börtönbüntetését töltve a sors összehozta egy hölggyel, akinek a feladata drogfüggők leszokásának segítése volt. Ismerve a bajnok későbbi, drogokhoz való hozzáállását, ez nem volt túl sikeres, ellenben Mikenak „napi háromszor” kellemes testi kikapcsolódást biztosított.

Ki a legnagyobb király?

 

A bajnok és a menedzser

Cus D’Amato halálát követően Mike Tyson lába alól mintha kicsúszott volna a talaj. Ezt sokan később menedzsere, Don King számlájára írják. Don King maga sem volt egyszerű eset, annak idején majdnem halálra vert valaki egy tartozás miatt. Tyson és King többször is késhegyre menő vitába keveredtek egymással. Ezek közül talán a legdurvábbra 2003-ban került sor. Iron Mike privát repülőjével Miamiba tartott, hogy találkozzon Kinggel. A bajnok életrajzi könyve alapján - Mike Tyson's Undisputed Truth – Tyson „kibaszottul fejbe rúgta” Kinget, miközben az épp az autópályáról hajtott le. Ezek után Mike csak annyit mondott, hogy ha jól fejbe rúgod, akkor Dong King is olyan jól végzi a munkáját, mint bárki más.

Mike Tysonnal sok minden történt és úgy fest sikerült maga mögött hagynia balhés időszakát. Reméljük ez így is marad. Mi mást mondhatnánk még?

Isten éltessen, Bajnok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr768856136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d00m 2016.07.03. 00:53:45

Egy állatkerti gorilla 200 kg felett simán lehet, körülbelül tehát 2 másodperc alatt letépte volna Tyson karjait, aztán őt magát meg ketté kb! :D Bölcs gondolat volt!

chuck-d 2016.07.04. 21:40:21

@Glynch: a fogságban tartott állatok általában nehezebbek, mint szabadon élő társaik:
lmgtfy.com/?q=gorilla+captivity+weight
süti beállítások módosítása