TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Doppingellenes szabályt sértett, kivették a UFC 199-ről B.J. Penn-t

2016.05.24. 10:44 td_interim

bj-penn-rape.jpg

A Hawaii-i legenda az infúziózást szúrta el. 

 tdmg_banner.png

 

Nem hogy Dennis Siver, még Cole Miller ellen sem tér vissza a UFC 199-en B.J. Penn. A UFC hétfőn közölte, hogy kivette a június 4-i gála programjából a két súlycsoportban is bajnoki övet szerzett legendát. Az ok: a doppingellenes szabályzat megsértése, melyért a UFC doppingügyeit felügyelő Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökség (USADA) ideiglenesen el is tiltotta a bunyóst.

Penn március 25-én, egy versenyidőszakon kívüli doppingteszt során beismerte, hogy 50 ml-t meghaladó folyadékot töltött vissza hatórás perióduson belül. Ez a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) irányelveit követő USADA-szabályok szerint vétség: az ügynökséget vezető Travis Tygart a doppingellenes program tavalyi életbe lépésekor azzal magyarázta, hogy hat órán belül 50 ml-nél több sóoldat szervezetbe juttatásával elfedhetők a tiltott szerek nyomai. Bizonyos körülmények között ugyanakkor szabad 50 ml-nél több oldatot betölteni infúzióval, de ehhez terápiás alkalmazási kivételt kell kérvényezni, mely szigorú elbírálásban részesül. Penn-nek nem volt ilyenje.

Penn egy közleményben azt állítja, nem volt tudatában annak, hogy versenyidőszakon kívül is tilos 50 ml-nél több folyadékot infúzióval visszatölteni (utolsó meccse idején, 2014-ben a szabályozás még nem volt érvényben a UFC-ben), és azt mondja, sohasem doppingolt, és most sem tett ilyet.

A UFC most új ellenfelet keres Cole Millernek.

Ez pedig egy csodálatos gif:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr348742668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása