TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BULVÁR: Pókerarcok a ketrecben

2016.04.25. 14:47 td_Emree

jc-alvarado-olivier-busquet-fight-video.jpg

Nem vagyok járatos a póker világában, de a cikkben szereplő két úriember felkeltette a figyelmemet. Történt ugyanis, hogy két profi kártyás, név szerint JC Alvarado és Olivier Busquet összehoztak egymás közt egy MMA meccset, aminek a tétje 270.000 dollár volt. Az egészben az a legjobb, hogy a srácok nem profi bunyósok, mégis egy egész korrekt mérkőzést produkáltak.

tdmg_banner.png

Rövid mozgóképes összefoglaló

A két zsugás bunyójának története visszanyúlik az elmúlt évre. Tavaly szeptemberben Busquet kitolt egy tweetet a Twittere, melyben motivációt keresett, hogy miért kezdjen el MMA-ni és, hogy csavarjon egyet a dolgon fellibbentette, hogy bárkivel kiállna a pókeresek közül egy hat számjegyű meccsen. Alvarado elfogadta a kihívást. Hat hónap felkészülési időben állapodtak meg a felek, erre még rájött az az idő, amit a pókerversenyekkel töltöttek el, azért került sor csak most az összecsapásra

method_get_s_tweet.png

Az ominózus tweet

Alvarado 2011 óta gyakorolja a brazil jiu jitsut és MMA tapasztalata is van, ugyanakkor igyekszik kihangsúlyozni, hogy ezek nála inkább hobbi szinten mozognak. Talán ezt ellensúlyozandó, neki 165 fontos súlyhatárt kellett tartania, míg ellenfele 187.5 fonttal mért be. A pénzdíjat a két harcos dobta össze, Alvarado 150.000 dodóval szállt be, míg a maradékot Busquet dobta be a közösbe, a győztes mindent visz alapon. Emellett mindent szervezési feladatot a bunyósok vállaltak magukra.

Szerencsejátékosokról lévén szó természetesen a fogadóirodák sem maradtak távol az eseménytől. Előzetesen Alvaradot találták esélyesebbnek, még ha hajszálnyival is – 115, míg Busque-ra – 105-ös odds-t fizettek. A bunyóra mindketten jó formában érkeztek és a az első pofonok elcsattanása után is látszott, hogy motiváltak a srácok.

A bunyó képe hasonló volt mindhárom menetben. Az esélytelenebbnek tartott Olivier Busquet kemény ütésekkel aprította Alvaradot, majd a levitelek után folytatta a büntetés a földön is. Alvaradonak több submission kísérlete is volt, de ezeket rendre nem tudta befejezni. Negyedik menetre nem került sor, a harmadik után nem tudni, hogy Alvarado vagy a sarka, de bedobták a törölközőt, így TKO-val Olivier Busquet győzedelmeskedett és vihette haza a 270.000 dollárt.

Számomra a tanulság az egészből az, hogy megfelelő motivációval és kellő idővel igen komoly eredményeket lehet elérni az MMA-ban. Jelen esetben ez alatt értem azt, hogy a két harcos jó formában, megfelelő fizikai kondícióban és technikai tudással lépett a ketrecbe. Nem szállt el sem a kondijuk, sem a lelkesedésük a pofonok hatására, hanem becsülettel verekedtek végig, ellenben olyan bunyósokkal, akik profinak mondják magukat és mégsem hozzák a szintet.

Ha megnéznétek a teljes bunyót, itt tudjátok megtenni. A felvétel sajnos nem a legjobb, de a lényeg kivehető belőle.

Mit gondoltok, precedens értékűnek kellene tekinteni ezt a kezdeményezést és más vitás kérdéseket is el lehetne dönteni így? Vagy maradjon meg mindenki a kaptafánál és csinálja azt, amihez ért?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr698658560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása