TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|KICKBOX: Holnap csap össze először a Bellator és a Glory a kick-box-elsőségért

2016.04.15. 17:28 td_interim

vfnr5q2o.jpg

Hirig lesz.

tdmg_banner.png 

Ünnepnap lesz a holnapi a tiszta állóharc szerelmeseinek: Koppenhágából jelentkezik a Glory a 29. gálájával, mintegy ezerötszáz kilométerrel délre, Torinóban pedig beindul a Bellator Kickboxing, egyelőre egy nem tisztán sportági, hanem külön MMA-kártyával megtámogatott rendezvényen. Két azonos versenyszámban induló, hasonló kaliberű rendezvényt egymásra szervezni egyrészt nem szerencsés, másrészt viszont jelzésértékű: a Bellator ezennel kinyilvánítja, hogy rástartol a kick-box első számú szervezete címre.

Visszakézből könnyedén lesöpörhetnénk a BK-t, mondván bölcsis sincs még, de ha rápillantunk a menetrendre, akkor azért leesik, hogy a Bellator-igazgató Scott Coker bizony már az első előtti nekifutást is nagyon komolyan gondolja. Az olasz Oktagon kick-box szervezettel közösen promotált fele üt-rúg, fele MMA gálán ugyanis az előbbi mezőnyében rögtön felbukkan két olyan név, aminek hallatán minden kick-boxrajongónak összefut a nyál a szájában.

Az egyik a váltósúlyú Raymond Daniels, a kortárs kick-boxmezőny leglátványosabb bunyósa, minden idők egyik legnagyobb kiütésének tulajdonosa, a másik meg a vén, de még mindig életveszélyes középsúlyú csataló, Melvin Manhoef. Mindkettő ellenfele kevéssé ismert – Manhoefé Alexandru Negrea, Danielsé Francesco Moricca – így aztán nem is kérdéses, hogy Coker egyelőre nem gigászi párbajjal, hanem legalábbis előzetesen könnyűnek tűnő, bomba KO lehetőségével szeretné megkínálni a sztárokat. Elvégre minél hamarabb össze kell szedni a későbbi, epik promóvideókba való jeleneteket.

Manhoef szerepeltetése különösen okos húzás – vagy hát végül is ajtó-ablak helyzet, amit csak a hülye hagyna ki – mert a holland-szurinámi romboló gazdag MMA-karrierrel és szép számú MMA-s rajongóval is rendelkezik, és az elképzelés nyilván az, hogy a ketrecharc-tábort majd szépen leülteti a kick-boxmeccsei elé is. Erre minden esély meg is van, hiszen Melvin a régi iskola képviselője: vagy kibasz, vagy kibasszák, de az untatást még hírből sem ismeri.

A Glory kártyáján nincsenek ilyen frivol, tűzijáték-bunyósok, de összességében nézve a felhozatala egyelőre nyilván masszívabb a BK-énál. A koppenhágai ültetőket a félnehézsúlyú bombázó Zack Mwekassa vezeti, a főkártyán nehézsúlyú négyestorna lesz első körben Jahfarr Wilnis vs. Kirill Kornilov és Anderson „Braddock” Silva vs. Ismael Londttal, főmeccsen pedig a jelenleg talán pound-for-pound legjobb kickboxer, Nieky Holzken védheti meg váltósúlyú bajnoki övét Yoann Kongolo ellen. Tehát gloryéknál minden megy a rendes kerékvágásban.

Szóval holnap beindul a Bellator Kickboxing vs. Glory rivalizálás, és érdeklődve várjuk, ez képes lesz-e ismét felpörgetni a sportágat, vagy ellenkezőleg, a szétdarabolódás csak még jobban ellehetetleníti, és tovább süllyeszti a hajóját. Egyébként az sem tragédia, ha az utóbbi valósul meg, mert azzal együtt, hogy a nyugati féltekén már évek óta csak nyűglődik a kick-box, a Távol-Keleten egyre jobban kezd menni a szekér: a kínai központú Kunlun Fight sorra léptet fel többek között a Gloryból is ismert nagyágyúkat helyi tehetségek ellen, és ők azok, akik tavaly óta Buakaw Banchamek zsebét tömik. De az igazi akkor is az lenne, ha sikerülne visszahozni a Pride – K-1 időket, amikor itt Európában, és tőlünk nyugatabbra is ugyanolyan izgatottan várták az emberek a legnagyobb kick-box gálákat, mint az MMA-rendezvényeket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr58630638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása