TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Fizu/másodperc alapon McGregor a világ második legjobban kereső sportolója

2016.04.14. 18:28 td_interim

conormcgregor2_600x400_1.jpg

Az első Floyd Mayweather Jr.

tdmg_banner.png 

Rengeteg olyan sportoló van, aki egy-egy mérkőzés után jóval komolyabb pénzt visz haza, mint Conor McGregor, de ha azt nézzük, hogy a mérkőzéssel töltött másodpercekre vetítve ki mennyit keres, akkor csak Floyd Mayweather Jr. előzi meg az írt.

Az Inc.com összerakott egy $$$/s listát 2015-re vonatkozóan, melyen McGregor olyan mainstream világsztárokat előz meg, mint Cristiano Ronaldo és LeBron James.

inc-1_0.jpg

 

Az első Mayweather persze elérhetetlen magasságokban lógázza a lábát, még akkor is, ha emberemlékezet óta nem fejezett be idő előtt meccset: a Manny Pacquiao ellen kapott közel 200 millió dolláros fizetése mellé Andre Berto elleni búcsúmeccsén is behúzott 32 millió dollárt, és akkor ehhez még jött a két gála pay-per-view részesedése. Meccspénzt-PPV-t egybevéve Floyd tavalyi keresetét 285 millió dollárra becsülik, melyet 4320 másodperc alatt keresett meg, így az ő mérlege 65.972 bejövő dollár másodpercenként.

Conor csak idén érte el a hét számjegyű meccspénzt Nate Diaz elleni mérkőzésével – tavaly a Dennis Siver, Chad Mendes és Jose Aldo-fizuk, plusz a járulékos PPV-szeleteknek köszönhetően 13.5 millió dollárt rakott zsebre a becslések szerint. McGregor mindezt csupán 424 másodperc éles versenyidő alatt érte el, így 31.839 dollárt keresett másodpercenként.

Ez csak a férfi sportolók listája volt, készült egy külön női versenyzőkkel is, ahol szintén örülhetnek a bunyórajongók, hiszen ott toronymagasan Ronda Rousey lett a nyerő. Az viszont sokkal kevésbé örömteli, hogy mennyire éles a nemek közti fizetési különbség. 

inc-2_0.jpg

 

Rousey szintén hármat meccselt tavaly, megverte Cat Zinganót és Bethe Correiát, majd kikapott Holly Holmtól. Ronda 28.037 dollárt keresett másodpercenként, ami alapján úgy tűnik, az MMA – pontosabban a UFC – áll a legközelebb ahhoz, hogy egyenlően fizesse meg a férfi és a női sportolóit, de mégsem ez a helyzet. Rousey úgy keresett másodpercenként kevesebbet McGregornál, hogy majdnem negyedannyi időt töltött a ketrecben. 107 aktív versenyzéssel töltött másodperc alatt 3 millió dollár jött össze neki. És akkor a lista többi női sportolójáról ne is beszéljünk – a bérkülönbségek nagyon durvák.

Azt se felejtsük el, hogy McGregor és Rousey a UFC abszolút legnagyobb sztárjai, a szervezet többi sportolója fizetési szempontból hozzájuk képest a fasorban sincs. De a nemek közti fizetési különbség lejjebb is megvan: Miesha Tate, a második legnépszerűbb női harcos 46 ezer dolláros alapfizut kapott a UFC 196-on, ehhez adódott hozzá még ugyanennyi bónusz Holly Holm legyőzéséért. Amiben a férfi-női meccspénzek megegyeznek a UFC-ben, az a bajnoki fizetések: címvédőként mindenki egységesen 500 ezer dollárt kap. Kivéve ugye McGregort.

Editke: az utolsó, már áthúzott rész jó nagy faszság volt, utólag néztem utána, és egyáltalán nem igaz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr788615418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása