TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Hivatalos: McGregor vs. Diaz 2, Aldo vs. Edgar 2 a UFC 200-on

2016.03.31. 11:18 td_interim

ufc200_custom.jpg

Az ír és a stocktoni ismét 170 fonton küzd, a másik páros az ideiglenes pehelysúlyú bajnoki övért csap össze.

tdmg_banner.png 

I'm not surprised, motherfuckers, de azért egy kicsit fáj.

Amit már két hete kész tényként kezelünk, azt a UFC Tonight tegnap esti adásában tették hivatalossá: jön a Conor McGregor vs. Nate Diaz 2 a UFC 200 élére. Mint hogy Diaz a hónap elején legyőzte McGegort, méghozzá nem is akárhogy: hátsó fojtással, a szokás, a logika és az illem is azt diktálná, hogy a párosításban az ő neve legyen elöl, ő álljon a piros sarokban, és a meccs estéjén ő vonuljon be másodikként a ketrecbe, de ez nem így lesz, mert Conor. Természetesen most is lehet azzal érvelni, hogy „McGregor a bajnok!”, ami igaz is, csak hát továbbra is 145 fontban, ez a meccs meg 170-en lesz, az övet az ír ismét nem viszi vásárra, úgyhogy mindez abszolút lényegtelen.

Diaz a friss és baromi szórakoztató interjúköre során azt mondta az akkor még csak hipotetikus(ként kezelt) visszavágóra, hogy ha leszerveznék a második mérkőzést, akkor ő 155 fonton szeretne verekedni, egyrészt, mert ha van ideje felkészülni, akkor simán lefogyaszt könnyűsúlyba, másrészt meg nem akar több kifogási lehetőségeket adni McGregornak. Mint ismert, a könnyűsúlyú stocktoni az első meccsre 11 napos értesítéssel, beugrósként érkezett, egyenesen a mexikói tengerpartról, egy tequilásüveg mellől. Értelmes fogyasztási lehetőség híján ezért volt a bunyó váltósúlyban, amit ezután úgy marketingeltek, hogy McGregor felmegy két súlycsoportot.

Dana White UFC-elnök most azt nyilatkozta, hogy a szervezet vezetőségével a Diaz-vereség után megpróbálták rábeszélni Conort, hogy következő meccsén a pehelysúlyú bajnoki övét védje meg – ez nem ment nekik, mert az ír „megszállottan akarta a visszavágót” – akkor meg arra akarták rábeszélni, hogy legalább 155 fonton legyen a mérkőzés, de McGregor abból sem kért.

Ezzel el is érkeztünk a másik nagy bejelentéshez, a Jose Aldo vs. Frankie Edgar 2-höz. Ez lesz a UFC 200 előmeccse, és azért vezetik be ismét indokolatlanul az interim 145 fontos övet, hogy abban a súlycsoportban is történjen már végre valami, most, hogy a bajnok a felsőbb súlycsoportos kiruccanásaival feltart mindenkit. Aldo és Edgar 2013. februárjában csapott össze először. Akkor még a brazil volt a pehelysúlyú bajnok, és egyhangú pontozással kerekedett az amerikai fölé.

A UFC 200-ra további nagy párosításokat is bejelentettek, illetve megerősítettek már korábban kiszagolt bunyókat is. Ezek lesznek még: Cain Velasquez vs. Travis Browne (nehézsúly), Joe Lauzon vs. Diego Sanchez (könnyűsúly), Gegard Mousasi vs. Derek Brunson (középsúly), Johny Hendricks vs. Kelvin Gastelum (váltósúly) és Takanori Gomi vs. Jim Miller (könnyűsúly).

Ezzel persze messze nincs még kész a gála, ismét legalább 12 párosításra lehet számítani összesen. Biztos, hogy lesz női meccs is, mert mégiscsak nagy faszság lenne, ha a nagy jubilálásból kimaradnának a lányok, az viszont kérdéses, hogy mennyire lehet nagy kaliberű mérkőzést összehozni.

Szalmasúlyban a bajnok Joanan Jedrzejczyk egy nappal a UFC 200 előtt, a The Ultimate Fighter 23 Finale gálán verekszik meg az első számú kihívó Claudia Gadelhával, így a 115 font kapásból ki van lőve. Az Invicta FC-től kölcsönvett szörnyeteg, Cristiane „Cyborg” Justino a UFC 198-on debütál a szervezetnél Leslie Smith ellen 140 fontos, köztes súlycsoportban. A 135 fontos bajnok, Miesha Tate szabad, nem sérült, és az időzítés is kiváló lenne, de őt Dana White valószínűleg megpróbálja félrerakni, amíg Ronda Rousey vissza nem tér a pihenőjéről – kábé novemberben. Holly Holmról éppen nem hallani semmit, azon kívül, hogy ezerrel ráfeküdt a brazil jitsura. Aki nagyon gyanús, az Cat Zingano. Ő tavaly február végi Rousey-veresége óta nem küzdött, most viszont azt dobta be a közösbe, hogy nyáron nagyon nagy meccse jön, de még nem árulhatja el az ellenfele kilétét. Eddig ígéretes.

A UFC 200-at július 9-én rendezik Las Vegasban, az új T-Mobile Arenában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr718548194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása