TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Cyborg a UFC-be jön, és ez tovább bonyolítja Ronda helyzetét

2016.03.30. 15:51 td_interim

cyborg.png

Most már muszáj lesz összehozni kettejük meccsét.

 tdmg_banner.png

A UFC megcsinálta, leszervezte a 198-as gálájára a női MMA most már egyedüli terminátorát, Cristiane „Cyborg” Justinót. A brazil ütőgép Leslie Smith ellen lép ketrecbe május 14-én, Curitibában, köztes, 140 fontos súlyban. Ünnep ez, még akkor is, ha a világ vezető ketrecharc szervezete túláradó boldogságában harmatsúlyú férfiként tüntette fel Justinót.

Sokan kérdőre vonták Dana White UFC-igazgatót, hogy miért a teljesen esélytelennek tartott Smith-t lökik oda Cyborgnak vacsorául – White azt válaszolta, hogy ő volt az egyetlen, aki nem csak, hogy elvállalta a meccset, de konkrétan könyörgött érte. Aligha ez a teljes igazság: Cat Zingano a Twitteren tiltakozott az állítás ellen, korábban pedig mind a harmatsúlyú bajnok Miesha Tate, mind a volt bajnok Holly Holm jelezte, hogy köztes súlyban elvállalnák a Cyborg-bunyót. Mert hát jelenleg ez az elérhető legnagyobb meccs, és 140 fonton még csak veszítenivalójuk sincs. Az egyedüli nagyágyú, aki hallgat az ügyben, az Ronda Rousey.

Persze Ronda most életvitelszerűen van kussban, tavaly novemberi, megsemmisítő veresége után jelezte, hogy jó darabig nem akar közelébe menni a ketrecnek, és belecsobbant a bulvárba meg a filmezésbe. Egyetlen hivatalos megnyilvánulása volt, ami bunyóhoz köthető: pár hete közzétett videójában vigyorogva harapott almába, jelezve, hogy a Holm által kilazított fogak ismét rendben vannak.

Amíg aktívan versenyzett, nem ez volt a helyzet: amikor csak szóba került Justino, Rousey szeme szikrát, szája pedig epét hányt, de a végeláthatatlan gyalázkodás súlyát mégis csak elvette, hogy Ronda kikötötte, csak akkor hajlandó megmérkőzni Cyborggal, ha az lefogyaszt 135 fontra. Mivel a brazilnak a 145-re való leaszalás is kínszenvedés, nyilvánvaló volt, hogy ez közel lehetetlen feladat. Ronda azzal indokolta a követelését, hogy a UFC-nek nincs női pehelysúlya, a brazil lenne a „betolakodó,” szóval neki kellene alkalmazkodnia a játékszabályokhoz, ha ki akarná hívni a bajnokot. Cyborg meg azzal vágott vissza, hogy ő pont leszarja a bajnoki övet, csak Ronda száját akarja befogni végre.

A szupermeccsből így nem lett semmi, de a Smith-bunyó bejelentésével újra felhorgadtak az indulatok, és nem is alaptalanul. Nem kell nagy szerencsejátékosnak lenni, hogy megtippeljük: ha Justino egyszer átjött a UFC-be, akkor meg fogja tenni máskor is. Az Invicta FC lassan kifogy a feláldozható 145 fontos női testekből, a UFC 135-ös mezőnye pedig alapból színvonalasabb annál. Itt vannak a nagy meccsek és a nagy pénzek – Cyborg egy pillanat alatt átment a női Conor McGregorba, és bár Tate nem rá mondta, abszolút rá illik az ír szállóigévé vált kijelentésének elferdítésével a „red boxer brief night.” Plusz a Ronda vs. Cyborg még úgy is a legnagyobb bunyó a női MMA történetében, ha már sohasem lesz az, ami lehetett volna.

Ami a legfontosabb, az az, hogy Ronda nem bajnok többé. Már nem áll a korábbi érvelése, és az öv nélkül (ami, még egyszer, soha nem is érdekelte Cyborgot) alaptalanul követelné riválisa halálba fogyasztatását. És Tate, Holm, Zingano, és most már Smith álláspontja is lépéskényszerbe hozza, csak hát amíg nekik valóban nincs mit veszíteniük, addig Rousey, a korábbi acsarkodós körök miatt tulajdonképpen egy végső arcvesztést kockáztatna. Elkerülhetetlennek tűnik a mérkőzés, de ahogy a dolgok most állnak, nem Cyborg az, aki mérlegelni fogja, megéri-e neki ez az egész.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr678546328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása