TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BOX: Ha már a bíró képtelen volt rá, Chris Eubank megmentett egy életet

2016.03.28. 11:50 td_axl

eubank-blackwell.jpg

Blackwell összeesik a sarokban

Múlt héten a fejünket fogtuk, mikor Magny gyilkolta Lombardot a ketrecben, most pedig a bokszring adott otthont inkompetens bírói ámokfutásnak. 

Tegnap este Londonban Chris Eubank jr. és Nick Blackwell csapott össze a középsúlyú angol bajnoki címért.  A mérkőzést a 10. menetben állították le TKO-val, mert Blackwell bal szeme teljesen bezárult a bekapott találatoknak köszönhetően. Ezt azonban megelőzte még egy nagyon egyenlőtlen küzdelem, melyben Eubank nyomasztó dominanciát mutatott Blackwell ellenében. A nyolcadik menet előtt Chris Eubank jr. édesapja, a korábbi nagyszerű öklöző Chris Eubank a ringbe lépett fiához a sarokban és a következőket mondta: 

Ha a bíró nem szünteti be most ez a bunyót, akkor nem tudom, hogy mit mondhatnék neked. De figyelj, ha nem inti le a meccset a bíró és tovább vered így ezt a srácot, akkor komolyan megsérülhet. Nem értem, hogy miért nincs még vége?! Ne hagyd a bíró döntésére ezt a dolgot, ne a fejét üsd, inkább a testét, fejezzük be így ezt a meccset! 

Könnyen lehet, hogy Eubank javaslata megmentette Blackwell életét, ugyanis a 10. menet után Nick rosszul lett és összeesett, kórházba kellett szállítani. Az orvosi közlemény szerint vérömleny keletkezett az agyában, jelenleg mesterséges kómában tartják, figyelik az állapotát, ennek függvénye, hogy műtéti beavatkozásra szükség lesz-e. 

eubank_wattson.jpg

Eubank vs Watson 1991-ben

Chris Eubank nagyon is tudta, hogy miről beszél fiának a szünetben, 1991-ben a Michael Watson elleni küzdelme hasonló véget ért. Watson-on akkor életmentő műtétet kellett végrehajtani, hogy agyából eltávolítsák az Eubank elleni küzdelem során keletkezett vérömlenyt, azt követően pedig 40 napig feküdt kómában. Hat évet töltött Watson ezután kórházban, újra kellett tanulnia enni, járni, mindent. Eubank ugyan nagyszerű bokszoló maradt ezután is, de kiveszett belőle az a gyilkos ösztön, ami addig jellemezte őt. Lehetséges, hogy az 1991-es trauma egyben olyan tanulság is volt, amit fiának tolmácsolva tegnap este megmentette Blackwell életét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr528531384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása