TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Egy rakás tökfej tárgyalta, de csak sikerült legalizálni az MMA-t New York államban

2016.03.23. 14:44 td_interim

jon-jones-and-chris-weidman-ap-photos.jpg

Arcmállasztó szövegek közepette nyert tegnap óriásit a sport.

tdmg_banner.png 

Dana White visítva maszturbál: kedden Albanyban a New York-i állami közgyűlés 113-25 arányban megszavazta a profi MMA legalizációját az államban. Az ügy most Andrew Cuomo kormányzó asztalára kerül, ő pedig korábban már kinyilvánította, hogy ha a közgyűlés megszavazza, akkor ő alá fogja írni a legalizációt. Innen a labda utolsó lépésként a New York Állami Atlétikai Bizottság térfelére pattanhat tovább, akiknek 120 nap áll majd a rendelkezésükre, hogy meghonosítsák a sport irányelveit. Ez azt jelenti, hogy ha minden jól megy, a UFC novemberben már gálát tarthat az államban, a premier szervezet elsődlegesen a Madison Square Gardent, a Bellator pedig a brooklyni Barclays Centert célozza be.

Ennyit a száraz tényekről, jöjjön a cirkusz! A legalizáció ellenzői ugyanis valami fenomenálisan nagyot mentek, amikor felszólaltak, és előadták, miért nem szeretnék továbbra sem az államban látni a sportot: az ellenérvek között felmerült a rabszolgatartás, a pedofília, a meleg pornó, a háztartáson belüli erőszak és még a nyilvános akasztások is, azaz egy konkrét sportesemény után most a tárgyalóteremben is visszarepültünk a dicső '90-es évekbe.

Akkor volt ugyanis sláger kábé kannibál horrorpornónak, vagy John McCain arizonai szenátor, egykori elnökjelölt emlékezetes szavaival „emberi kakasviadalnak” bélyegezni az MMA-t. Egyre-másra jöttek a teljes tájékozatlanságról tanúbizonyságot adó felszólalások, melyeknél már csak az volt viccesebb, ahogy ahogy a Fightland csodálatos bunyóelemzője, Jack Slack élőben twitter-kommentálta az eseményeket, és közben valósággal idegösszeomlást kapott.

Nézzünk meg pár címeres ökörséget:

 Deborah Glick képviselő szerint az MMA pusztakezes harc.

Charles Barron képviselő szerint az MMA azzal mutat rokonságot, amikora régi időkben a rabszolgákat ketrecbe vetették, és arra kényszerítették, hogy harcoljanak egymással.

Daniel O'Donnell úgy írja le az MMA-t, mint meleg pornó, csak más befejezéssel.

De ha nincs annyi időd, hogy végignézd ezt a sok sületlenséget, akkor itt egy rövid és velős megamix:

Mindezek után pedig álljon itt az igazság pillanata: bejelentik, hogy a közgyűlés megszavazta a legalizációt:

Menjünk tovább. Így ünnepelt Lorenzo Fertitta UFC-vezérigazgató:

Így Dave Scholler, a UFC pr-alelnöke: 

Dana White UFC-elnök tweetje:

A UFC hivatalos tweetje:

Örül a Bellator:

Vigad a WSOF:

De a legkirályabb a tősgyökeres New York-i Chris Weidman és a Serra-Longo Fight Team:

A profi MMA-t 1997-ben tiltották be az államban, a UFC utoljára 1995-ben rendezett itt gálát. A tiltás óta csak amatőr küzdelmeket tartottak itt, melyek őrült veszélyesek voltak: felügyeleti szerv és szakképzett orvosi szűrés híján nem egyszer fordult elő, hogy HIV-fertőzött sportoló lépett a ketrecbe.

A UFC nyolc éve lobbizott már a legalizációért, és tavaly év elején tapostak bele igazán, amikor korrupciós ügyei miatt lecsukták az MMA-ősellenség Sheldon Silvert képviselőt. A szervezet egy decemberi időpontra le is foglalta a Madison Square Gardent, csak hogy pofára essenek, amikor tök nevetséges körülmények közepette megint elbukott a lobbi. Idén év elején is nagy volt a nekilódulás, a Daniel Cormier vs. Jon Jones 2-gálára már megint lefoglalták az MSG-t, csak hogy megint elutasítsa a legalizációs kérelmet New York Déli Kerületi Bírósága.

A mostani sikeren annyira fellelkesült Lorenzo Fertitta, hogy azt mondta: a UFC a következő három évben évi minimum négy gálát rendezne New York államban, és még idén rögtön kettőt szeretnének. Először novemberben egy bemelegítő rendezvényt valahol, majd decemberben a nagy dobást, a Madison Square Gardent.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr738519902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chuck-d 2016.03.24. 14:33:33

éppen időben, ez emelni fogja a szervezet értékét. miért érdekes ez a megközelítés? mert lehet Fertittáék eladják az UFC-t a picsába, erről pletykálnak:
www.sportsjoe.ie/mma/strong-rumours-ufc-will-sold-soon/70361
www.mmanews.com/is-the-ufc-looking-to-sell-by-the-end-of-2016/
így már érthető, ha nem övekkel meg ranglistával, hanem utolsó nagy kaszálásokkal foglalkoznak, lásd Nate-Conor II.
süti beállítások módosítása