TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BULVÁR: McGregorral hekkeli a médiát napjaink legjobb thai bokszolója

2016.02.27. 16:16 td_interim

1455860_10204062462914050_4620098653952990698_n-1024x512.jpg

Jön a Saenchai vs. Conor meccs? Na persze.

 

Amúgy is minden Conor McGregor körül forog, de ez az elmúlt héten hatványozottan igaz volt. Amikor Rafael dos Anjos kidőlt a UFC 196-ról, az egész MMA-világ egy emberként ugrott a lehetőségre, hogy helyettesítse a brazilt a UFC ügyeletes malacperselye ellen – a ketrecmezőny megszokott arcaihoz azonban egészen valószínűtlen módon csatlakozott napjaink legjobb thai bokszolója, Saenchai is.

A thai istenség Facebook-posztok egész sorát szentelte az írnek, kezdve egy video-interjúval, melyben arról beszél, hogy Conor jó bunyós, de inkább kézzel, a rúgásai gyengék, és a kérdésre, hogy kettejük harcát ki nyerné meg, azt mondja, hogy 100%, hogy ő. És a videót konkrétan azzal a szöveggel posztolta, hogy „Gyerünk Conor McGregor. Küzdjünk meg.” 

Bring it on, Conor McGregor. Lets fight. ขอท้าสู้ครับ Conor McGregor!Contact: SaenchaiManagement@gmail.com

Posted by Saenchai on Tuesday, February 23, 2016

 

McGregor sokszor kritizálta a UFC muay thai alapokkal rendelkező bunyósait, hogy rossz, lassú és kiszámítható a lábmunkájuk, erre Saenchai azt mondja a fenti videóban, hogy Conor még nem találkozott top thai bokszolóval. Aztán felfedi azt is, hogy Geroges St-Pierre meghívta a Tristar Gymbe, hogy együtt eddzenek – azt mondja, el is megy, és nekiáll MMA-zni, mert kellenek neki az új kihívások.

Saenchai másnap gratulált Nate Diaznak a pénzmeccshez, aztán folytatta az önmarketinget: 

These kicks and knees do not exist in UFC today. Speed, power, timing, precision, and agility are all important. It isn'...

Posted by Saenchai on Wednesday, February 24, 2016

 

Ezek a rúgások és térdesek ma nem léteznek a UFC-ben. A sebesség, az erő, az időzítés, a precizitás és az ügyesség mind fontosak. Ez nem az egyikről vagy a másikról szól, hanem arról, hogy meglegyen a teljes csomag.

Aztán jön egy videó azzal a szöveggel, hogy ne higgyük, hogy egy muay thaiosnak idegen a grappling és a birkózás: a kemény thai klincsmunka sokban rokon ezekkel. 

Many people say Muay Thai no grapple, no wrestling. Muay Thai is not kickboxing. In Thailand, every day is clinching,...

Posted by Saenchai on Wednesday, February 24, 2016

 

Ehhez a képhez nem kell kommentár:

Bring it on Conor McGregor. Let's fight.My friends, you want to see this fight? Help make it happen. I train MMA with...

Posted by Saenchai on Thursday, February 25, 2016

 

Később Saenchai azt mutatja meg, hogy neki nem lenne furcsa kiskesztyűben verekedni, mert bunyózott már tradicionális, kötelekkel betekert kézzel is: 

MMA not only sport with small glove. In Muay Thai, tradition is "Kard Chuek," or rope wrap. We still use today. Small...

Posted by Saenchai on Thursday, February 25, 2016

 

Végül a legfrissebb videójában azt mutatja meg, hogy Conor súlycsoportbeli kalandozásai nem különösebben extrák, ő is simán megküzdött már nála jóval nagyobb emberekkel. (Saenchai négy súlycsoportban is elhódította a Lumpinee stadion bajnoki címét, ami a Rajadamnern stadion bajnoki címével együtt a thai boksz csúcsát jelenti.) 

In MMA, many say "Anyone Anytime Anywhere." In Muay Thai, many do "Anyone Anytime Anywhere." Bigger? Ok. Taller? Ok....

Posted by Saenchai on Friday, February 26, 2016

 

A posztokat habzó szájjal kapta fel az összes thai bokszportál, sőt, foglalkoztak már velük a nagy MMA-oldalak is. Mégis mit akar ezzel elérni Saenchai?

Megmondom, szerintem, mi van: ez egy egyszerű médiahack, amivel csak a hírverésre hajt. A hivatalos Saenchai Facebook profil ugyanis még csak most indult el, nézzétek a beköszönést, keddről: 

Welcome to my official Facebook page!ยินดีต้อนรับทุกคนสู่ Facebook ของผม!

Posted by Saenchai on Tuesday, February 23, 2016

 

A McGregor-os robbantás egy sima figyelem/lájk/hájpgyűjtő akció. Meggyőződésem, hogy Saenchai sem akar komolyan kiállni az írrel, és nyilván azt is pontosan tudja, hogy egy ezrelék az esélye annak, hogy a UFC egyáltalán fontolóra vegye a párosítás leszervezését.

A másik lehetőséget a Saenchai vs. McGregorra a UFC-n kívül kell keresni. Napjainkban a Rizin FF az a szervezet, amely különböző küzdősportok képviselőit egy MMA-ringben ereszti egymásnak. Mekkora esélye van annak, hogy White belemenjen egy japánokkal közös koprodukcióba? Semekkora.

Szóval Saenchai tét nélkül posztolgatja a videóit, hekkeli a médiát és élvezi a rá irányuló megsokszorozott figyelmet. Ha meg valami csoda folytán mégiscsak összejönne a bunyó, akkor még rengeteg pénzt is keresne vele. A dörzsölt kisöreg ezzel a manőverrel mindenképpen jól jár, de nyugodjunk meg, ebből a párosításból soha nem lesz semmi.

A jelenkori muay thai másik nagy alakja, Buakaw Banchamek is az MMA-t kóstolgatja, de nála valós esély van arra, hogy tényleg felhúzza a kiskesztyűt: ő nem egy UFC-bajnok, hanem a kínai „csodakungfus” Yi Long ellen tervez belevágni a kevert szabályrendszerbe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr488421110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása