TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: A Bellator visszaküldte az MMA-t a középkorba

2016.02.20. 12:40 td_axl

dada_kimbo.jpg

Kérem vissza az életemből azt a 20 percet! 

Tudtuk jól, hogy a Bellator 149 nem lesz szokványos rendezvény. A szervezet a Scott Coker érában próbál az UFC mellé feljönni, de ezt nagyon gyorsan szeretné meglépni, ennek érdekében pedig képesek beáldozni a szervezet hitelességét is. Nem először. A Strikeforce annak idején a Pride Fc-ből lecsapódó arcokkal a maga nemében legitim alternatívája volt az UFC-nek, Coker azonban nem azt az utat járja most, amit elég nehéz értékelni. A hajnali Bellator 149 két főmeccsét nézve meg pláne. Mert hiába voltak egész jó meccsek a cardban, hiába volt Mike Tyson kommentátor, a Kimbo vs Dada 5000 mérkőzés az MMA szégyenét jelenti. Zúgolódik az internet népe is, itt találtok egy Twitter válogatást, hogy küldik el az anyjába Cokert, Kimbot és Dadat, meg úgy a teljes este minden előzőleg agyonhypolt pillanatát. De menjünk csak sorjában. 

gracie-shamrock.jpg

A főmeccsen a 49 éves Royce Gracie élete(!) első TKO-győzelmét aratta. Igen, erre ennyi évet kellett várni, kíváncsi lennék a szorzókra, mennyit fizetett ez az opció a bukiknál. Royce sosem volt egy striker fenomén, de őt nem is ezért szerettük, vagy inkább tiszteltük eddig sem, és ahogy Shamrock-ra ütött párat, az mind erejében, mind gyorsaságában felvette a kérdést, hogy miért kell két MMA úttörőnek 2016-ban ennyi évesen a ketrecbe lépnie? Hogy aztán Shamrock ismét szopóágra kerüljön.

Royce egyik térdese clinch-ből ugyanis mélyre csúszott, de a küzdelem folytatódott, a földön kalapácsok alatt fekvő Shamrock-ot kiintették a bunyóból, hiába ordította, hogy kib*szottul herébe térdelték. A meccs utáni interjúban Royce azt mondta, hogy ő és Ken is azokból az időkből származnak, mikor még szabályok nélküli küzdelemben teljesen legális volt a herék támadása, szóval részéről ez a megoldás és győzelem is teljesen rendben van. Vagyis egy furcsa trilógia még furcsább végét láttuk ezzel, remélhetőleg tényleg a végét, melyben ismét egy Gracie nevet a végén, de ezzel most egyedül van. A modern idők MMA-ja keveredve a régi ideológiákkal nem is hozhatott volna más végkifejletet ezen a meccsen. 

dada-kimbo.jpg

Aztán itt van ez a...Kimbo vs Dada 5000 bunyó. Két floridai youtube kocsmabunyós, akik nem tudták eldönteni, hogy melyikük baszta át a másikat jobban. Dada 5000 még mindig a kertekben rendezett suttyó bunyókkal próbál a felszínen maradni, közben pedig ezen közösség vezetőjének kiáltja ki magát, amit a Bellator felvezető videókban az utca embere zavart mosollyal, felhúzott szemöldökkel nyugtázott. A másik oldalon Kimbo már kijött ebből a mocsokból, de csak a bankszámláját tekintve, erre vágyik igazából Dada is, szóval két benga utcai bunyójára számíthattunk, akik MMA-ra emlékeztető, életidegen technikákkal próbálják megetetni a népet, hogy tényleg ebbe a ketrecbe valók. 

A küzdelmük hajnalban aztán a totális megerőszakolása volt a sportnak, az egyik legrosszabb meccs, amit valaha láttam. Utoljára a TUF 10-ben próbált Kimbo egy kicsit is profi szemléletben az MMA-hoz állni, a Houston Alexander elleni UFC meccsén azonban kijött, hogy nem nagyon akarja ebben megerőltetni magát. Arra a meccsre hajazva várhattuk, hogy ha valamilyen csoda folytán az első menetet kihúzzák a paraszt lengők viharában a srácok, akkor a történet nagyon csúnya, oxigénhiányos haláltusába megy át. És persze, hogy ez a forgatókönyv jött be, a harmadik menetre úgy kellett szinte emelőkocsival a székről felhúzni őket, a befejező momentum pedig ékes köve az egész abszurditásnak: Kimbo lassított felvételű kézemelésének szelétől Dada világát nem tudva elterült a földön. Sosem felejtem ezt a meccset, de beszélni sem akarok róla többet. 

A cirkusz előtt a card talán legnagyobb neve Melvin Guillard volt, aki az UFC-ből aláhullva megkezdte korábbi ígéretes pályafutásának szisztematikus lerombolását. Hajnalban hiába akart gyors és véres tűzijátékban nyerni Derek Campos ellen, ő került az ágyúcső végére. Campos a küzdelem minden momentumát kontrollálta, a másodikban pedig darabjaira ütötte szét Melvint a rácsoknál. Tyson mocskosul élvezte a bunyót a kommentátori székből, ami külön unikummá varázsolta a finisht a meccsen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr978406176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZokaPoka 2016.02.20. 16:34:07

Durván a 3. Bellator gála volt amit megnéztem, de az biztos, hogy az utolsó. SZÁNALOM.
Szomorú, hogy ez a szervezet a második a UFC után, ekkora kontraszttal.
süti beállítások módosítása