TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: A Csodagyerek születése

2016.02.07. 19:16 td_axl

csodagyerek.jpg

Azt hittem, hogy a kútba esett Werdum vs Velasquez miatt az UFC Fight Night: Hendricks vs Thompson csak egy UFC rendezvény lesz a sok közül. És nem, a Csodagyerek nevét mindenkinek meg kell jegyeznie ezután. 

Pedig az UFC is érezte, hogy meredek lesz ez a buli a nehézsúlyú címmeccs nélkül, ezért az FS1 ingyenes műsorára rakták át a hajnali gálát az eredetileg PPV-nek szánt csomagról. Werdum és Velasquez azóta is kapja az ívet, Conor egyenesen lepuncizta a bajnokot, szóval úgy tűnt, hogy Roy Nelson nyilvános edzésen mutatott akciója és Alex Nicholson mérlegelésen való lánykérése lesznek a legemlékezetesebb pillanatai a hétvégének. 

8_corners_banner_blog.gifAztán a főmeccs minden ellenérvet és kontra lapot ütött. A main cardban és felvezetők között is volt pár csoda, ezekről később írok, de most adjuk meg a reflektorfényt és csillogást ennek a Stephen "Wonderboy" Thompson nevű gyereknek. Legelőször a Wonderboy-t pont a Matt Brown elleni vereségekor láttam bunyózni, amiről aztán kiderült, hogy élete első és utolsó bukása is volt, a mély vízben egy cápa ellen az ébresztő pofon, ami úgy tűnik, hogy igencsak felrázta. Ennyire tisztán, pontosan és hatékonyan a kempo karate alapokat megmondom őszintén, még nem láttam harcost MMA-ban használni. Machida esetében ott volt a varázs, de egyben a korlátoltság is, mert nem tudta az MMA szabályrendszerre teljes mértékben leképezni a technikai arzenálját. Rockhold ugyan nem tradicionális karate alapokkal rendelkezik, de a kick-box elemeket szépen építi a játékába, de ott ez inkább dísz, mintsem a játék esszenciája. Thompson ma hajnalban azonban szökkent és csípett, olyan gyorsasággal kontrázott és köszönt fejrúgásokkal, ahogy azt mások kézzel is képtelenek. Az alapállása, azok váltása, a lábmunkája, a ritmusa tökéletes védelmet biztosítottak a földrevitelek ellen. A maga nemében zseniális volt, amivel Johny Hendricks semmit, de semmit nem tudott kezdeni. Az első menet elején egy sikertelen földreviteli kísérlet után a rácsoknál próbálta hozni a szokásos piszkos bokszot, de Stephen gyorsan szabadult és onnantól nem volt momentuma sem a korábbi bajnoknak. Nem elég, hogy lassú és erőtlen volt, pár látványosan bekapott támadást követően bizonytalan is lett, ami borítékolta a vereségét. A folyamatos és pontos támadások súlya alatt Big Rigg gránit álla sem bírta a nyomást, fejben is darabjaira esve az első menet végén TKO-val kapitulált a rácsoknál. 

#UFCVegas results: Stephen Thompson def. Johny Hendricks via TKO at 3:31 of R1

Posted by Funny MMA on Saturday, February 6, 2016

Rigg megtörik Thompson alatt

Azon gondolkodtam, hogy most az egekbe szökő, általam is betérdelt Thompson-hype közepette mennyire volt ez a nagyszerű teljesítmény elsősorban Wonderboy érdeme, és mennyire volt Hendricks kudarca. Nem találta az ütőtávot, a földrevitelt sem hozta meggyőzően, anélkül meg teljesen tanácstalan volt. Vagyis a 2015-ös év teljesen kivett mindent ebből az emberből? Brown ellen szerintem nem nyert, aztán a szurkolókat hibáztatta, hogy nem kap egyből címmeccset, cserébe pedig Woodley ellen megzuhant a fogyasztásban. Vagyis Rigg-ben annyi volt, hogy a birkózóból lett nagyütő nyugdíjazott pár nagy nevet (GSP, Kampmann, Fitch), majd bajnok lett? Nem akarom temetni, de Hendricks szeméből és minden megmozdulásából hiányzott az a Big Rigg, aki GSP vérén élt anno. 

Ha Rigg nincs többé, kaptunk cserébe egy sokkal nagyobb ígéretet Thompson személyében. Szinte a semmiből lőtte be magát egy Lawler elleni címmecs képébe. Olyan sorokat olvasok a neten, hogy Lawler 10 meneten keresztül szenvedett Hendricks ellen, ezt most Wonderboy megoldotta fél menet alatt. Ez azért lesarkítja kicsit a dolgot, véleményem szerint Condit ellen ezeket a szögeket és kombinációkat nem tudná elsütni, de érezzük, hogy már arról beszélünk, hogy tudná a váltósúlyú királyi udvar legyőzni ezt a srácot? Ha Woodley-t az UFC képes szopórollerre küldeni, akkor akár jöhet is a Thompson vs Lawler címmeccs. És képzeld el azt a képet, mikor McGregor a váltósúlyú címért megy Thompson ellen a ködös nem túl távoli jövőben. Bakker...

thompson_hendricks.jpg

Ami a Csodagyerek előtt történt

A Nelson vs Rosholt meccsről nem szeretnék sokat írni, mert igazából nincs is mit, nagyon nincs. Itt a nézők 90%-a konkrétan bealudhatott és Thompson KO-jára ébredt a főmeccsen. Rosholt esetében a birkót kellett hozni, vagyis ezt várta tőle mindenki, de cserébe jött egy dögunalmas állóbunyó, amivel igazolódott is, hogy Rosholt a közelébe nem való a TOP 10 nehézsúlynak, Nelson meg stabilan tartja a sorompót az ilyen srácok előtt. 

Ovince Saint Preux-ról meg az is kiderült, hogy veszélyes félnehézsúlyú striker létére ha kell, hatékonyan tud feküdni is ellenfelén a földön. OSP az elsőben elrúgta a lábát, legalábbis a felvételek úgy tűnt, hogy fájdalmai vannak. Ennek ellenére képes volt ezen felülkerekedni, sőt, erőt generálni támadásaiba a sérült lábról is, de a győzelem érdekében jött a birkó, amivel kontrollálni tudta ebben az új felállásban Feijao-t a földön, hogy egyhangú pontozásos győzelmet aratva fent maradjon a víz színén félnehézsúlyban és továbbra is ragadozók között tartsák számon. 

GREAT A FINISH! UFC veteran Mike Pyle unleashes an absolutely ...

GREAT A FINISH!#UFC veteran #MikePyle unleashes an absolutely ridiculous finishing assault on #SeanSpencer at #UFCVegas

Posted by TSBR Enterprises on Sunday, February 7, 2016

Mike Pyle és a könyök/térd rengeteg

Mikor a 40 éves Mike Pyle-t az első menetben majdnem hazavágta Sean Spencer, nem hittem volna, hogy egy olyan feltámadást fog mutatni, amibe a Twitter népe is beleborzad. A harmadikban Spencer sarka szinte nyerítette, hogy menjen előre, 1-2-3 kombinációt kért tőle, Pyle meg erre egy forduló könyökössel telibe csapta fiatal ellenfelét, majd pedig számomra a Chute Boxe Academy edzéseit idézve küldte a fákat kivágni képes könyökösöket és térdeseket Spencer fejére. Már maga Pyle nézett Lavigne bíróra, hogy legyen már vége ennek a gyilkolásnak, de Lavigne csak ráküldette még azt az utolsó térdest is Sean fejére. Hatalmas győzelem volt ez Pyle számára, és ugyan ilyen borzasztó vereség a feltörekvő Spencer számára, aki nem tudott élni a lehetőségével az elsőben. 

Diego Rivas repülő térdese | totaldamage.hu

Diego Rivas hozta a hajnali UFC gála OMG-WTF pillanatát a tökéletesen időzített repülő térdesével! Like a boss! #tdmma #ko #flyingknee

Posted by totaldamage.hu on Sunday, February 7, 2016

Egy álomszép repülő térdes

A végére pedig muszáj megemlítenem a Rivas vs Lahat meccset. Rivas egy 10-8-as bukó első menet után olyan művészi, rajzolt, tökéletes repülő térdest rakott Lahat-ra, aki még mindig kórházban van emiatt. 2016 legszebb kiütéseit simán vezeti ez a kivégzés. Woow. 

Az UFC Fight Night: Hendricks vs Thompson gála teljes eredménylistája itt olvasható. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr998368528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása