TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Kereshetnek új helyszínt a Cormier vs. Jones 2-nek

2016.01.27. 15:23 td_interim

dcjones.jpg

Most sem lesz New Yorkban MMA.

 varsity_blog.gif

New York Déli Kerületi Bírósága elutasította a UFC-t birtokló Zuffa vállalat újabb kérelmét: továbbra sem legális az államban a profi MMA, így a UFC most sem rendezhet gálát a Madison Square Gardenben.

Dana White-ék április 23-át foglalták le New York ikonikus arénájában a szervezet 198-as gálájára – bár még nem jelentettek be semmit sem, hallgatólagosan mindenki tudni véli, hogy ezen a rendezvényen tér vissza Jon Jones, hogy visszaszerezze Daniel Cormiertől a félnehézsúly bajnoki övét. A legalizációs lobbi újabb elutasítása miatt a gála szedheti a sátorfáját, és kereshet magának új helyszínt.

A pletykák szerint a kaliforniai Anaheim Honda Centere lesz a befutó, ami közel olyan befogadó képességű, mint a (bokszmeccseknél) húszezres MSG. Csak játszásiból ízlelgessük: Madison Square Garden vs. Honda Center. Most próbáljuk meg mindezt röhögés nélkül. Ugye, hogy nem megy: bár biztosan nagyszerű helyszín az anaheimi csarnok is, az MSG a műfaj abszolút királya. Jones visszatérése is sokkal nagyobbat szólt volna ott – így a párosítás ereje nem, az ünnepélyessége viszont csorbul.

Az MSG egyébként a UFC kifarolásával sem marad üresen április 23-án: még mikor úgy tűnt, van esély az MMA-gálára, már akkor ráfoglalták a UFC foglalására Gennady Golovkin következő meccsét. Ha összeesküvősen (vagy csak a magyar körülményekhez szokottan) akarunk gondolkodni, akkor mondhatjuk, hogy ez sem használt Dana White-ék ügyének, hiszen a bokszpromóterek színre lépése biztosította, hogy az állam aznap este MMA híján sem fog pénztől elesni.

A UFC persze továbbra sem adja fel a New Yorkért vívott harcot, elvileg egy őszi dátumra ismét lefoglalják a legendás arénát.

A szervezet utoljára 1995-ben rendezett gálát az államban, és a '97 óta érvényben lévő tiltás miatt sokáig eszükbe se jutott visszatérni. A profi MMA legalizálását célzó lobbi ezzel együtt rég óta megy már, de tavaly röffent be igazán, akkor a szervezet legnagyobb nevei, Ronda Rousey és Jon Jones is kampányolni kezdett az ügyért. A tavalyi harc nevetséges körülmények között futott zátonyra, pedig égetően fontos a profi sport legalizálása az államban, és nem is a UFC pénzkeresése miatt, hanem azért, mert felügyeleti szerv és rendes orvosi ellenőrzés híján az amatőr versenyeken többször HIV-fertőzött bunyósok is indulnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr718321866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása