TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Conor McGregor mégis két súlycsoportban küzdhet egyszerre?

2016.01.08. 10:56 td_Emree

mcgregor-header.jpg

Na, akkor ki a király?

varsity_blog.gif

Szinte a szemünkbe égett, ahogy az UFC 194 főmeccsén Conor McGregor 13 másodperc alatt elhódította José Aldotól, a szervezet pehelysúlyú bajnoki övét. Az ír nem sokáig pihent a babérjain, hiszen rövid időn belül világossá tette, hogy következő lépésként az UFC könnyűsúlyú címét akarja megszerezni.

Nincs abban semmi különös, hogy egy harcos több súlycsoportban akarja kipróbálni magát – McGregor sokáig könnyűsúlyban versenyzett. Azonban az UFC-ben ha egy bajnok egy másik súlycsoportban akarja kipróbálni magát akkor hátrahagyja a bajnoki címét. Az UFC-ben eddig mindössze két embernek, Randy Couturenek és B.J. Pennek sikerült két súlycsoportban is felérni a csúcsra. B.J. Penn a váltósúlyt hódította meg 2004-ben, majd 2008-ban a könnyűsúly következett. Randy Couture hasonló utat járt be, csak ő a félnehéz majd a nehézsúlyú mezőnyt utasította maga mögé. „Notorious” még ennél is tovább menne. Párhuzamosan küzdene pehely –és könnyűsúlyban és védené meg címeit. Egy időben, egy embernek még sosem volt két UFC öv a derekán!

Eleinte úgy festett, hogy McGregor, a végtelenbe és tovább stílusú terve meghiúsul az UFC elnökének, Dana Whitenak az ellenállásán. A szerdán, az UFC Tonight-nak nyilatkozó White, azonban már sokkal engedékenyebbnek bizonyult.

Conor már korábban említette, hogy megküzdene a könnyűsúlyú övért, majd elnyerve azt évente négy alkalommal lépne ketrecbe és védené meg mindkét bajnoki címét. Azt mondom, ha erre képes lehet bárki is, az Conor McGregor. Ez az ember mindent véghez vitt, amire azt mondta, hogy megteszi. Érdekel a dolog.

 

Normális esetben azt mondanám neki, hogy ha feljebb akar lépni egy súlycsoportot, akkor adja vissza az övet. De Conor állta a szavát és bizonyított, minden ami azzal kapcsolatban hagyta el a száját, hogy mit fog csinálni az ellenfeleivel, valósággá vált. Imád harcolni. Emellett a pénzt is szereti, így ha bárki is megtudja ezt csinálni, az valószínűleg ő.

Ha az ír minden számítása beválik, akkor azzal sporttörténelmet írna és sosem látott magasságokba emelkedne. Emellett az UFC is sokat profitálna belőle, hiszen rég volt már ilyen aktív bajnoka – egy évben négyszer bemenni az oktagonba – ha volt egyáltalán hasonló kaliberű. Ráadásul Conor megosztó személyisége hatalmas médiaszenzációt és érdeklődést generál.

Másrészről gondoljunk bele, négy, bajnoki szintű edzőtábor egy évben nagyon nagy megterhelést jelentene fizikálisan – a profik felkészülési időszaka általában 6-8 hét körül váltakozik. Emellett a médiamegjelenések, közönségtalálkozók nemcsak sok időt emésztenek fel, de mentálisan is felőrölhetik az ember idegeit. És akkor nem beszéltük az esetleges sérülésekről.

Conor McGregor eddig, azonban minden téren megbízhatónak bizonyult. 2013-as UFC-be érkezését követően minden évben több bunyót vállalt. Az említett évében 2 meccset, a következőben szintén 2-t, míg 2015-ben három győzelmet söpört be, mindet rendkívül látványosan és domináns teljesítményt nyújtva. Állítólagos sérülései ellenére is ketrecbe lépett. És a súlyhatárt is mindig hozta, így elsőre nem látom mi állhatna tervei útjába, amennyiban arra Dana White rábólint.

A sok nyertes között, azonban vesztesnek is kell lennie. És ez jelen állás szerint Frankie Edgar lenne, aki megkapta a következő bajnoki kihívói pozíciót. A bizonyításra, azonban sokáig kell várnia, amennyibe létre jönne a McGregor – dos Anjos címegyesítő mérkőzés. És, hogy a Frankie Edgar – Conor McGregor leszámolásnak külön pikantériája legyen, amennyiben Frankie kerülne ki ebből győztesen ő lenne az említett két nagyság után a harmadik, aki két súlycsoportban szerzett címet az UFC-nél, hiszen korábban ő volt a könnyűsúlyú bajnok. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Na, most akkor melyik meccset várjuk inkább, Vincent? Edgar vs. McGregor vagy bajnok a bajnok ellen?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr398249608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása