TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|Lifestyle: Buakaw edzőterme, avagy a porban edződő gyerekek

2015.12.26. 19:37 td_axl

benchmanek1.jpg

Szántóföldek és istállók között található Surin tartományban a Banchamek Gym.

Chai nagypapa két egymásba tolt törött plasztik széken üldögél, miközben beöltözik az iskolázáshoz. Meleg, kissé szellős este van Thaiföldön, az edzésre készülő gyerekek épp a kopott autógumikban ugrándozva melegítenek be. Tehenek és disznók visítanak az egyetlen ring sarkaitól nem messze, tyúkok futnak szét a a bemelegítő köröket futva. Csak egy átlagos thai klub, a nevében azonban mégis különleges, ez a Banchamek Gym.

Képek: Matthew Yarbrough

A legendás, a világ talán legismertebb thai harcosa Buakaw Banchamek ebben a klubban kezdte pályafutását, az elsők között a 2009-ben épített iskolában. Viszont nem találni itt tűzben edzett, világelit thai harcosokat, csupán lelkes, 8-15 éves gyerekeket. Chai nagypapa edzi őket, aki ugyan csak az 50-es éveiben jár, de egészségi állapota rohamosan romlik, 30 éve még Muangchai Muangsurin néven ismert versenyző volt. De már nem bírja úgy az iramot, nagy megkönnyebbülésére esik, mikor megérkezik edzőtársa  Kru Dee, aki Buakaw edzője volt annak idején. Ők ketten foglalkoznak a helyi srácokkal, nem pénzért, nem megélhetésért, hanem a közösség támogatásárt.

8_corners_banner_blog.gifA Muay Thai nemzeti sport, a mindennapok része, nincs olyan ember a faluban, akinek ne lenne egy közeli rokona legalább, aki ne küzdene. Az emberek összedobják a pénzt a gyerekek utazásaira, a nagymamák élelemet készítenek nekik. Havonta 1-2 mérkőzése van a gyerekeknek, a felszerelést az edzésekhez és versenyekhez Buakaw biztosítja nekik. Havonta egyszer lejön Bankokból a thai legenda, ekkor mindenki körülnyüzsgi, pár turista megáll képet készíteni a poros gym mellett, aztán minden visszatér a napi edzések kerékvágásba. Mikor a gyerekek elérnek egy bizonyos kort és testsúlyt (50 kg), akkor lehetőségük nyílik a Banchamek Bangkok klubba menni, Buakaw ezt lehetővé teszi. Nincsenek itt istenadta tehetségek, hanem egy jól működő közösség, valamint egy kis klub, ami büszkén és szerényen viseli a Banchamek Gym nevet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr108200814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2015.12.27. 12:53:17

kicsit jobban lehetne nálunk is tolni ezt a sportágat - talán nézőt is vonzana, nem úgy, mint sok más egyéb...
süti beállítások módosítása