TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Ó, testvér, merre visz az utad?

2015.11.30. 15:46 td_interim

usa-today-8384991_0.jpg 

Benson Henderson jövője szombati győzelme után a levegőben lóg, és csak elképzeléseink vannak arról, mi lesz a következő lépés.

425c998815cf8a4693ff4788f3197ccc.png 

Szombat délután Benson Henderson megosztott pontozásos győzelmet aratott Jorge Masvidal felett a UFC Fight Night 79 főmeccsén. A bunyó utáni interjúja alatt Bendo akkurátusan levette kesztyűit, a biztonság kedvéért belemutatta a kamerába, hogy senki se szalassza el a pillanatot, majd a földre helyezte a védőket. Ez a visszavonulás egyezményes jele – mielőtt azonban igazán ráijesztett volna a rajongókra, a ketrecből való kivonuláskor lehajolt a négy unciásokért, és végül magával vitte őket.

Hendersonnak ez volt az utolsó meccse a UFC-szerződésén. Hosszabbításkor a gyakorlat az, hogy Dana White-ék még jóval a végső bunyók lepergése előtt új papírt kínálnak a sportolóknak. Kétségtelen, hogy megtörtént ez Bendo esetében is, a volt könnyűsúlyú bajnok viszont úgy döntött, egyelőre nem kér belőle, és megnézi, mennyit is ér valójában a piacon. Már nincs kötelezettsége a UFC felé: szabadügynök. Végleg nem szakít White-ékkal, de úgy tűnik, most nem övék a prioritás. Így beszélt Henderson a gála után:

Amikor visszavonulok, a UFC-ből fogok visszavonulni – ezt biztosra tudom. De igen, tesztelni fogom a piacot. Nem próbálok üzengetni, de ha úgy alakulnak a dolgok, klassz emlékekkel akarok távozni.

Nem üzengetsz, persze, én meg nem blogolok. A történet egyébként ismerős, tavaly épp egy szintén nagy kaliberű szintén 155 fontos ász játszotta el. Gilbert Melendez sem hosszabbított a UFC-vel, lebunyózta a szerződését, aztán hangos és színpadias tárgyalásokba kezdett a Bellatorral. Végül, mikor kellően felsrófolta a saját árát, alákanyarított egy új papírt a White-ékkal.

Nincs kizárva, hogy Bendo sztorijának is ez lesz a vége, a mostani felállás viszont annyiban más – és ez a különbség jelentős – mint a tavaly februári, hogy a Reebok-üzlet mindenki zsebéből rengeteg pénzt kihúz. A sportmárkán kívül semmilyen más szponzor logója nem jelenhet meg az oktagonban (ez alól persze kivétel volt Ronda Rousey és a Monster-es plecsnije), a gála utáni kompenzációs pénzek pedig az eredetileg befolyt összegek töredékét teszik csak ki. Mint tudjuk, a Bellatorban nincs kizárólagos szponzorszerződés, ott továbbra is telematricázva verekednek az emberek, így ha Bendo a pénze után megy, végül jó eséllyel mégis csak Scott Coker ölelő karjaiban köthet ki.

Cokernek ez bombaüzlet lenne: végre nem egy bukott UFC-snek biztosítana levezető köröket, hanem egy ereje teljében lévő harcost csaklizna el a nagy testvértől. Henderson ráadásul ritkán sérült, két súlycsoportban is az élre törhetne, és egy potenciális bosszútörténet már adja is magát Josh Thomsonnal.

Ejtsünk még szót a ketrec-interjú másik kérdőjeléről is. Henderson ezzel búcsúzott:

Tetszett eléggé a teljesítményem ahhoz, hogy garantáljon egy leszámolást veled?

Azaz:

Did my performance impress you enough to warrant facing off with you?

Erről a hardcore rajongók természetesen egyből Georges St-Pierre-re és a híres „I am not impressed by your performance” - szállóigéjére asszociáltak, és kifőzték, hogy ez egy nagyon finom (smooth, heh) kihívás volt. Ebben is lehet valami. Henderson még 155 fontos bajnokként, 2013-ban egyszer már kihívta GSP-t egy szupermeccsre, de akkor kosarat kapott.

Bendo tartózkodó kérelme:

A legnagyobb meccseket akarom a legjobb harcosok ellen. Georges St-Pierre sportunk történetének egyik legnagyobb harcosa. Persze, hogy meg szeretnék küzdeni vele, és azt hiszem, a rajongók is látni akarják azt a meccset. Megtiszteltetés lenne ilyen kiváló versenyzővel mérkőzni, pláne úgy, hogy kockára tesszük a bajnoki címeinket.

GSP válasza:

Rengeteg ember szeretne pénzt csinálni pay-per-view-val, de csak néhány bunyósnak sikerül. Szóval a leggyorsabb útja annak, hogy legyen egy ilyen meccsed, az, ha megpróbálod kihívni azon harcosok egyikét, akik tudnak pénzt csinálni. Ez olyan, mint megpróbálni előre tolakodni a sorban.

Most már egyikük sem bajnok, és ezt kapjátok ki: GSP fő edzőpartnere, Rory MacDonald nemrég azt mondta, ha St-Pierre visszatér, nem a bajnoki övre megy rá, hanem nagy meccseket, szuperfightokat akar. Bendo sohasem volt domináns bajnok, így senki sem tartotta volna igazi szupermeccsnek a kanadai zseni elleni derbit – attól még ez egy érdekes párosítás lenne. Persze, ahhoz GSP-nek még vissza is kéne térnie, ami – bár a jelek most épp biztatóak – szintén nem garantált.

Henderson jövője tehát most tele van kérdőjelekkel. Annyi biztos, hogy két győzelemmel a háta mögött nagyon jó pozícióból fogadhatja az ajánlatokat, és úgy tűnik, egyáltalán nem ragaszkodik Danáék istállójához.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr678127656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása