TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MAGYAR: Halmi Viktor teljesen felépült, október 23-án véd címet az FFC-ben

2015.09.30. 14:02 td_interim

 halmi1_1.gif

Nagy kihagyás van mögötte, de rövidesen újra küzd az egyik legkeményebb magyar bunyós. Halmi Viktor a kattintás után mesél az elmúlt évéről és a következő lépésekről.

Legyetek résen, hamarosan érkeznek a TDMG rashguardok! ⚡ Don't blink: the TDMG rashguards are almost here!#TDMG #totaldamage #apparel #rashguard #mma #bjj #grappling #technicalgear

Posted by TDMG on Wednesday, September 30, 2015

Közel egy év telt az FFC könnyűsúlyú címszerzésedet követően. Mi okozta azt, hogy a ringen kívül szorultál ennyi időre?

A tavaly novemberi címmérkőzésen porcleválás lett a vállamban, ezért idén januárban műteni kellett, így a tavaszi FFC szezon számomra a felépülés miatt elmaradt, a szezonzáró Linz-i gálát pedig őszre tolták át. Tavasszal még benne voltam a card-ban, de szeptemberben már sajnos nem. A nyár mindig üres időszak az FFC-nél, így maradt az október!

Ha jól tudom ez idő alatt új terembe költöztetek és új szponzor is támogatja a munkátokat. Tudnál erről mesélni?

A csapatom budapesti különítményével 2012 óta gyakorlatilag vándor életmódot folytatunk. Nem könnyű jelenleg Budapesten olyan termet kifogni, amely méretében, kialakításában vagy elérhetőségében is egyszerre megfelel a minőségi sparringok lebonyolítására. Természetesen az elérhető bérleti díj sem mellékes tényező. Jelenleg fő támogatónk, Lacza Ádám biztosít többek között termet is nekünk. A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémián készülünk küzdelmeinkre.

2015-ben védenced és barátod, Sényei Lackó kétszer is mérkőzött, mindkettő küzdelmet idő előtt megnyerte. Hogy gondolsz vissza ezekre a küzdelmekre?

László idei első mérkőzését Gilbert Yvel tanítványa, a telekokszolt David Defort ellen nyerte az utolsó percében GnP TKO-val. Nyugodtan kijelenthetem, hogy a tuning jól dolgozott az ellenfélben, így Lacinak naturálként élete egyik legnehezebb mérkőzése volt. Körülbelül egy hónap telt el a következő gáláig a tavaszi szezonban, és újból lehetőséget kapott váltósúlyban, ezúttal Tonci Perusko-t könnyedén szubolta az első menetben, iskola küzdelmet bemutatva. (Perusko Zelg Galesic tanítványa.) Ezen győzelmekkel Laci veretlen mérlegét 5-0-0-ról 7-0-0-ra javította, aminek nagyon örülünk!

Idén nyáron is edzőtáborba vonultatok. Kik vettek részt a táborban és hogy sikerült a program?

Minden nyáron megrendezem 1 hetes táboromat. Támogatónk jóvoltából az idei táborról egy tv-s összefoglaló is készült. Elég magas oktatói színvonal volt az edzéseken, Varga Levente BJJ, Goran Babic boksz, Kmegy Dániel birkózás, én pedig az összevont vale tudo részt vittem. A csapattagokon kívül voltak külsős résztvevők is, kiemelném közülük Polgár Ádámot.

Október 23-án mérkőzöl ismét az FFC-ben, címmérkőzésen. Ki ellen indulsz csatába, mit lehet tudni előzetesen erről a bunyóról?

Október 23-án az FFC 20-on, Zágrábban védem meg az övemet a helyi MMA sztár Ivica Truscek ellen könnyűsúlyú címmérkőzés keretében. Ivica Truscek rutinos, 60 meccses kihívó, több profi szervezet bajnoka, kemény "verekedést" várok, ami 3x5 percre van kiírva!

Gondolom a fogyasztás lesz ismét az első ellenfeled, hogy tervezed a fogyást abszolválni?

Mivel legutóbb ez jelentette nekem a legnagyobb kihívást, sok taktikát megtanultam belőle. Ez a fogyás dolog, úgy gondolom, mindenkinél egyedi részleteken alapul. Az embernek meg kell magát ismernie, vannak szabályok, amelyek mindenkinél ugyanúgy működnek, de a legtöbb dolog az személyre szabott, és elég sok tényező vesz részt benne. Úgy érzem, hogy ezúttal sokkal okosabb, és ezáltal könnyebb lesz a fogyasztás, mint tavaly. Megjegyezném, újból 10 kilótól kell megszabadulnom...

Sényei Lackó mellett ki segíteni a felkészülésed, esetleg külföldi edzőtáborba is mentek? Goran Babic továbbra is támogat Titeket?

Sényei Laci továbbra is a fő sparringpartnerem, de az utóbbi hónapokban Polgár Ádámmal is segítettük egymás munkáját. Földharcban még mindig Varga Levente barátom akadémiáján, a G.B. PIT-ben tanulok sokat. Goran Babic végzi az állóharc szakmai részét. Erőnléti felkészülésemet már hosszú ideje Kókai Nagy Ferenccel végzem a vezetése alá tartozó CVSE Cross Szakosztályban.

 

Sokan tudják azonban, hogy egy harcos fejlődése nem csak a szakmai dolgok által valósul meg. Ki hogyan él, gondolkodik az életben, erős mértékben ki fog hatni majd a nagy napra is. Szerencsés ember vagyok, hogy nagyszerű családomon kívül olyan emberek vesznek körül, mint Tóth Árpi Kecskemétről, az életem sokkal szegényebb lenne Hajdú Tomi barátom nélkül, de rengeteget köszönhetek Pásztor Csaba barátomnak a törteli Pásztor Sajt manufaktúra alapítójának is!

 

Mindenképpen el szeretném mondani, mennyire nagyra értékelem azt tevékenységet, amelyet Lacza Ádám folytat napjainkban (és a múltban is) a hazai full contact küzdősport élet fellendítésében! Senki, senki nem tesz ennyi kézzelfoghatót azért, hogy Magyarország versenyzői fel tudják venni a Kelet vagy a Nyugat tempóját. Tudniillik ez az egyik fő előnyük velünk szemben. Külföldön a nagy cégek tolják az MMÁ-t is, és nem csak az olimpiai sportokat. Igyekezni fogunk, hogy ez az egyedülálló hazai "befektetés" alsó hangon győzelmeink dicsőségében térüljön meg!

Milyen hossztávú terveid vannak a címmérkőzésen túl?

Mindenek előtt most ezt a mérkőzést szeretném megnyerni, és csak utána beszélgetni a következő lépésekről. Köszönöm!

Halmi Viktor a Halmi Vale Tudo tagja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr167870334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása