TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: A WSOF után Nevada is eltiltotta Palharest – de ők rámentek Shieldsre is

2015.08.06. 13:04 td_interim

wsof-22-rousimar-palhares-jake-shields-645x370.jpg 

Mindegy, melyikük a nagyobb hülye – a kreténkedésért mindenkinek büntetés jár.

 

A Nevadai Atlétikai Bizottság megkezdte fegyelmi eljárását Rousimar Palhares ellen, és első lépésként ideiglenesen eltiltotta a sporttól. Ugyanezt tették Palhares legutóbbi ellenfelével, Jake Shields-szel is.

Palhares és Shields a hétvégi WSOF 22 főmeccsén találkozott, ahol a brazil harmadik menetes kimurával kopogtatta az amerikait, és ezzel megvédte váltósúlyú világbajnoki övét. Mindketten kirívóan sportszerűtlenül viselkedtek: Palhares folyamatosan Shields szemeit kaparta, győztes kimuráját pedig még a kopogást követő bírói közbelépés után is tovább feszítette. Az amerikait azért veszik elő, mert a leintés után bevitt egy ütést Palharesnek, valamint azért, mert a meccs után „becsmérlő megjegyzésekkel illette” Steve Mazzagatti bírót.

Pedig Shieldsnek mindenben igaza volt. Mazzagatti a fősodorbeli MMA egyik legrosszabb bírója. Ahelyett, hogy levont volna egy pontot Palharestől rögtön az első (vagy legfeljebb a második) szándékos szembenyúlás után, és ezzel megelőzte volna a további piszkos játékot, maradt a pontlevonással való fenyegetőzésnél és a figyelmeztetéseknél, amik nyilván szart sem értek.

Ahhoz pedig, hogy ne üsd meg az ellenfeled a folyamatos szemkaparás, és a túlfeszített szub után, Gegard Mousasi-szinten kell halvérűnek lenned, ami mindenki számára lehetetlen feladat, aki nem Gegard Mousasi. Ezzel együtt ezek nyilván kihágások, amiket büntetni kell.

A WSOF csak a brazillal foglalkozott: határozatlan időre eltiltotta Palharest, bajnoki övét elvették, de a NAC döntése függvényében később Shields felett aratott győzelmét is eltörölhetik.

Az ügy a NAC következő, augusztus 13-i gyűlésén már terítékre kerül, de a harcosok felett valószínűleg majd egy szeptemberi meghallgatáson ítélkeznek, mondta Bob Bennett, a NAC ügyvezető igazgatója.

• TDMG 8| Snapbacks •Könnyen feszít az, akinek ilyen príma sityak fedi a fejét. Kipróbálnád? Erre gyere:...

Posted by TDMG on Wednesday, August 5, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr297685742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása