TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Együtt küzdött, együtt győzött a leukémiás fiú és az MMA-harcos

2015.06.10. 17:28 td_interim

 007_cody-fightnight-0883_0_0.jpg

Maddux Maple és Cody Garbrandt története mozivászonra kívánkozik.

 

A UFC harmatsúlyú bunyósának, Cody Garbrandtnak No Love a beceneve – ennél semmi sem passzolhatna kevésbé a fiatal harcoshoz. Egyvalakit legalábbis határtalanul szeret – kilencéves barátját, a leukémiából most már úgy néz ki, kilábaló Maddux Maplet, akinek hamarosan valóra válhat az álma, amikor a UFC 189-en a ketrechez kísérheti kedvencét. Kettejük története a legsziruposabb hollywoodi forgatókönyveket idézné, ha nem lenne valóságos – így viszont simán csak csodálatos.

Cody Garbrandt és Maddux Maple az ohiói Uhrichsville szülöttei, és egyiküknek sem volt könnyű sorsa. Garbrandt balhés srác volt: verekedett, drogot árult, kirúgták az iskolából, apja börtönben ült – Maddux a csontvelőrákkal küzdött.

Három és fél éve egyességet kötöttek: a fiúnak meg kellett ígérnie, hogy legyőzi betegségét, cserébe a harcos megesküdött, hogy beverekszi magát a UFC-be. Mindketten tartották magukat a szavukhoz: Maddux legyőzte a rákot, Cody pedig januárban sikerrel debütált az MMA legnagyobb porondján, amikor a UFC 182-n TKO-val végzett Marcus Brimage-dzsel. Győzelmét természetesen a közönség soraiban szurkoló Madduxnak ajánlotta.

codymaddux.jpg 

Maddux legnagyobb álma az, hogy ő kísérhesse a UFC ketrecébe kedvencét. Ez januárban még nem volt lehetséges, mert a fiú állapota akkoriban hirtelen rosszabbra fordult – még járni sem tudott. Cody akkor kerekesszékben tolta fiatal barátját az MGM Grandbe. Most erre nem lesz szükség – Maddux jól van, Cody pedig újra Las Vegasban meccsel – július 11-én, a UFC 189-en teljesülhet a fiú álma, és kézen fogva kísérheti hősét a ketrecbe.

A csodálatos történetnek egyetlen vesztese van csak: Garbrandt ellenfele, Enrique Briones. Ilyen felvezetés után – szűk családján kívül – aligha fog neki szurkolni bárki.

A sztorit az MMAfighting hozta le, és a Budomagazin szúrta ki.

td_nation.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr987532056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása