TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Overeem szerint akár össze is jöhet a JDS elleni bunyó

2015.04.25. 13:46 td_Emree

junior-dos-santos-vs-alistair-overeem_1.jpg

Létrejön az "álommeccs"?

 

Alistair Overeem nem kisebb elhatározással érkezett 2011-ben az UFC-hez, minthogy a K-1, a Dream és a Strikeforce után egy újabb szervezet nehézsúlyú övét gyűjti be. A bemutatkozása nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen az első menetben kiütötte Brock Lesnart, aki az óta sem evezett vissza az MMA vizeire. A folytatás, azonban már nem sikerült ennyire jól. Két KO vereség következett (Antonio Silva, Travis Browne), amit egy izzadós pontozásos győzelem követett (Frank Mir), majd ismét egy KO-ba (Ben Rothwell) futott bele a holland.

Aztán csapatot váltott és úgy tűnik kellett is neki, legutóbbi két meccsén (Stefan Struve, Roy Nelson) kiváló teljesítménnyel húzta be a győzelmet és úgy érzi itt az ideje annak az összecsapásnak, amire már 2011-ben is várt az Overeem Junior Dos Santos bunyónak. Akkoriban még más volt a felállás. Overeem a média dicsfényében sütkérezett, míg Junior Dos Santos nemrég került fel az UFC nehézsúlyú trónjára. Dos Santos az óta elbukta a címet, viszont még mindig az UFC nehézsúlyának meghatározó alakja. Talán ezért is szemelte ki őt Overeem.

A Tengerentúlon már egy ideje pletykálnak a dologról, de még semmi sem biztos, Overrem így nyilatkozott a feltett kérdésekre.

„Jelenleg a menedzsmentem tárgyalásban áll az UFC-vel és remélem, a héten megtudom a végkifejletet. Annyit mondhatok Juniorról, hogy ez egy kiváló párosítás lenne, neki és nekem sincs tervben meccsem az elkövetkezendőkben. Valaki más? Senki nem ugrik be.”

Persze a találgatások itt nem álltak meg. Arra is kíváncsiak voltak, hogy mit gondol, milyen lenne, ha ő és JDS valóban összecsapnának.

„Hatalmas bunyó lenne. Igazi állóbunyós, aki jobban szeret állásból küzdeni, akárcsak én. Azonban úgy vélem, hogy technikailag sokoldalúbb vagyok, mint ő. Használom a lábaimat, vannnak submission győzelmeim”

– anno JDS és edzői is sokat emlegették, hogy Cigano földharca egyre jobb és jobb, de eddig ebből nem sokat láttunk.

„Sokkal taktikusabban gondolkodom, főleg mióta Greg Jacksonnal edzek. Nagyon sokat dolgoztunk a stratégián és a meccstaktikán.

 

Jobb harcosnak látom magam, de Junior különleges harcos. Ő a korábbi bajnok, és hihetetlenül kemény, ezt meg is mutatta a legutóbbi Stipe Miocic elleni bunyója alkalmával. Nagyon jól állja az ütéseket, még ha valaki teljesen le is rohanja, akkor is képes túlélni.

 

Akárhogyan is ez egy rendkívül izgalmas meccs lenne, és komoly kihívás elé állítana.”

Hát igen, azt hiszem sokak nedves álma válna valóra, ha létrejönne ez a bunyó. Az UFC nehézsúlyának két, talán legjobb strikere csapna össze egymással. Overeem tényleg sokat fejlődött mióta Albuquerqueben edz, igazi precíziós fegyverré lett fejlesztve az összes végtagja és talán megtaláltak az ideális állapotot az izomereje és a kardiója közt is.

Junior Dos Santos Cain Velasquez elleni második vereségét követően csak egyszer bunyózott Stipe Miocic ellen, ahol egy izzadós győzelmet hozott össze.

Az UFC nehézsúlya nem túl mély és emiatt egyesek úgy gondolják, hogy Cigano egyfajta kapuőr lett, aki legyőzi őt, az megkapja az esélyt, hogy megküzdjön a címért Cain Velasquezzel, már ha a bajnok éppen nem sérült. Talán Overeem is ezért pedálozik, hogy összejöjjön ez a meccs, azonban még semmi sem hivatalos.

A magam részéről úgy gondolom, hogy a fő különbség a két harcos közt, ami akár a meccs végkimenetelét is eldöntheti az JDS ütésállósága. Ennek a tulajdonságának már többször tanújelét adta, míg Overeem üvegálla, lassan Hollandián kívül is közismert tény lesz.

Ti mit gondoltok, összehozza az UFC a két ütőgépet, és ha igen ki fog győzni?

otg_banner_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr107397570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása