TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Lesnar vs Mir 3? Ráadásul New Yorkban? A UFC elvileg ezt tervezi!

2015.03.06. 18:52 td_interim

usa-today-5932628_0.jpg

Tökmindegy, hogy az államban tiltott az MMA, nem számít az sem, hogy a Nagy Fehért még mindig szerződés köti a WWE-hez: Frank Mir végül is nem rúgatta ki magát, háromból egy pipa pedig elég is a UFC-nek ahhoz, hogy megkezdje a szervezkedést.

 

Ronda Rouseynak még nagylelkűen megkegyelmezett, Frank Mirnek viszont már tuti nem fog Brock Lesnar, ha a UFC állítólagos tervei megvalósulnak. A tavasz közeledtével visszatértek Délről a vándor-sajtóértesülések, és olyan hírrel csiripelték tele az MMA-vidéket, amire már megint nem lehet mással, csak túláradó lelkesedéssel reagálni. Lesnar és Mir harmadik, mindent eldöntő meccsét tervezi a UFC összehozni ősszel New Yorkban, a Madison Square Gardenben. A probléma csak az, hogy két „ha” is van, de az már pont túl sok: ha Lesnar visszatér a UFC-hez, és ha addig engedélyezik a profi ketrecharcot New York államban. Mert hogy ez utóbbi a mai napig tilos.

 

Utoljára 1997-ben, tizenkettedik rendezvényét tartotta volna New Yorkban a UFC, azonban a politikusok – a ketrecharcot akkor még emlékezetes módon „emberi kakasviadalnak” tituláló John McCain vezetésével – elhajtották a szervezetet az államból, ahol ezt a fajta küzdősportot profin, tehát pénzért űzni azóta is tiltott. A gála végül az alabamai Dothanban talált magának helyet. Csak hogy jobban átérezzük, milyen rég is volt ez: a UFC 12 koronázta meg a szervezet első nehézsúlyú bajnokát Mark Coleman személyében, aki Dan Severn nyakának kitekerésével ülhetett fel a trónra, ez volt az a rendezvény, melynek nehézsúlyú tornáján debütált tojáshéjjal a fenekén a 19 éves Vitor Belfort, aki aztán meg is nyerte a tornát, és ezen az estén készített először interjúkat a UFC-nek Joe Rogan is. Nem ma volt.

td_banner2.jpg 

Sokáig teljesen reménytelennek tűnt a New York-i MMA ügye, mert a város vezetésében ott volt a befolyásos Sheldon Silver képviselő, aki a ketrecharc igazi ősellensége. Január végén azonban korrupciós vádat emeltek Silver ellen, aki röviddel ezután lemondott tisztségéről, úgyhogy Dana White-ék elégedett mosollyal végre a kukába vághatták az agyonkínzott vudubabát, és elkezdhettek konkrét tervet forralni az állam meghódítására. Dave Meltzer pro wrestling guru persze nem lát bele a UFC minden kártyájába, de a Wrestling Observer hírlevélben azért izgalmas részleteket kotyogott ki.

 

Brock Lesnar durván összerúgta a port a WWE vezetésével, valószínűleg azért, mert a szervezet át akarta verni a szerződésével. Békülés azóta sem volt, és belsős források azt súgták Meltzernek, hogy ha Brock nem jelenik meg a március kilencedikei WWE Raw-n azzal elég indokot ad szerződésének felbontására. Lesnar, mint ismert, kicsit később megjelent a UFC 184-en, ahol Dana White-tal bratyizgatott: a források szerint ez sem véletlen egymásba botlás volt, hanem előre lebeszélt találkozó – mondjuk ez utóbbit a források nélkül is tudta mindenki. Lesnar részéről egyre kecsegtetőbbnek tűnik a közeledés.

 

Frank Mir volt olyan szíves, és nem rúgatta ki magát a szervezettől egy újabb vereséggel, inkább az utóbbi évek legmagabiztosabb formáját nyújtva az első menetben könnyedén kifektette Bigfoot Silvát Brazíliában, és a gála után egyből a Lesnar elleni triógia beteljesedéséért kezdett kampányolni. A sztori ezen része tiszta sor, a házi feladat el van végezve.

 

A kirakós utolsó darabkája a legkényesebb ügy, de most az is jobban áll, mint valaha: Sheldon Silver félreállításával ismét benyújtották a profi MMA legalizálásáért folyamodó törvényjavaslatot. Megtették ezt már a korábbi években sokszor, de most végre sikerülhet is átverni a döntéshozókon. Ha ez összejön, akkor a cél egy őszi UFC gála lesz a Madison Square Gardenben, Lesnar vs Mir 3-mal, az est másik főmeccsén pedig vagy Jon Jones, vagy Chris Weidman védhetné meg bajnoki övét, amennyiben akkor még bajnokok lesznek. Mint ismert, Jones és Weidman New York állam szülöttei.

 

Amint látjátok, nem egyszerű a szituáció, de még így is sokkal ígéretesebb a lapjárás most, mint 1997 februárja óta bármikor. Érzi ezt az elképzelt gála elképzelt felhozatalának egyik lehetséges elképzelt tagja is.

 

#OneDay

A photo posted by Jon Bones Jones (@jonnybones) on

 

#EgyNap

 

Reméljük, összejön, lesznár egy buli lenne!

 

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről! 

fb_ertessites.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr317244749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása