TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Májusban jöhet a Bones – Rumble meccs

2015.02.01. 10:05 td_interim

02815-ufc-jones-johnson-split-pi-mp_vadapt_620_high_0.jpg

Anthony Johnson az Alexander Gustafsson felett aratott könnyed győzelmével rendesen a feje tetejére állította a félnehézsúlyt, sőt, a UFC eredetileg tervezett, súlycsoportoktól független, késő-tavaszi menetrendjét is felülírta.

A múlt hétvégéig számítva évmilliárdokat vártunk a Jones – Gustafsson visszavágóra, a Fight Night: Stockholm után pedig gyakorlatilag az örökkévalósággal kell szemeznünk, ha ezt a párosítást kémlelve erőltetjük a szemünket a messzeségbe. A UFC-történelem egyik legforróbb meccsének folytatását Danáék cseszték el, amikor az azonnali újrázás helyett Jones kedvére téve először Glover Teixeirát zavarták be a következő körben a ketrecbe, utána meg inkább hagyták magukat elszédíteni a Cormier – Bones gyűlölettornádóban, mint sem a józan eszükre hallgatva összehozták volna a Jonesra nézve legveszélyesebb meccset. Ehetjük a kefét, és átkozhatjuk a UFC vezetőségét, hogy a nagy pénzre váltható trash talk miatt hagyták, hogy ez a kivételes pillanat futóhomokként folyjon át az ujjaink közt.

td_banner2.jpg

Úgy tűnik viszont, hogy a UFC ezúttal önkritikát gyakorol, és a sötétségből előlépett, minden eddiginél veszélyesebb kihívónak tűnő Anthony Johnsonnal már nem hazárdírozik: a stockholmi dráma által felkorbácsolt adrenalinhullámokat meglovagolva azon vannak, hogy minél hamarabb egy ketrecbe zárják Rumble-t és Bonest. A terv már határozott, a körülmények viszont még képlékenyek – mindezekről Dana White UFC elnök tett nanonyilatkozatot a The Jim Rome Show-ban.

Májusban szeretnénk megtartani azt a bunyót. Még nincs pontos dátumom, de májusban.

Nagyon valószínű, hogy a félnehézsúlyú címmeccs május 23-án, a UFC 187-en lesz, Las Vegasban. Az első tervek szerint annak a gálának a főmeccseként a Jose Aldo – Conor McGregor találkozót tartották volna meg. McGregor edzője épp nem rég nyilatkozta, hogy el kell napolniuk a bunyót nyár közepére.

Jon Jones pályafutása során letarolta a félnehézsúlyt, és úton van a „minden idők legjobb harcosa”-státusz felé. Legutóbb ősellenségét, az addig hibátlan mérlegű Daniel Cormiert verte egyhangú pontozással úgy, hogy igazán meg sem izzadt bele. Egyetlen olyan címvédése volt csak, ahol hajszálon múlott a győzelme: 2013 őszén Alexander Gustafsson a végsőkig űzte-hajtotta a bajnokot azon a meccsen, ami sokak szerint a UFC történetének legjobb félnehézsúlyú mérkőzése volt.

Anthony Johnson épp Gustafssontól vette el az első számú kihívó helyét, amikor múlt hétvégén brutálisan kiütötte a svédet. Rumble tavaly tért vissza a UFC-be, először nagyon megverte és kipontozta Phil Davist, majd Antonio Rogerio Nogueirával végzett első menetes TKO-val.

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

fb_ertessites.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr427120819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása