TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC 181: Hendricks vs Lawler 2 összefoglaló

2014.12.07. 19:22 td_axl

lawler-hendricks.jpg

Hajnalban rendezték a nagy érdeklődéssel várt UFC 181: Handricks vs Lawler 2 gálát, mely során két címvédés is helyet kapott a programban. Johny Hendricks és Robbie Lawler másodjára találkozott címmérkőzésen, a márciusi első találkozásukat követte most egy visszavágó. Anthony Pettis is visszatért sérülését követően, Gilbert Melendez várta, hogy a Bendo ellen elbukott címszerzési lehetőségét most pótolja. Ahogy korábban, most is lehetőséget adunk a facebook rajongói oldalunkon hozzászólók számára a gála értékelésére, ezúttal is B. Péter írását hozzuk nektek:

Johny Hendricks vs Robbie Lawler

A ma hajnali főmérkőzés visszavágó volt a márciusi találkozójuk után. Hendricks sérüléssel bajlódott ez idő alatt, míg Lawler 2 győzelemmel szerzett jogot az újabb címmeccshez. Csak úgy, mint az előző bunyójuk, ez is nagyon szorosra sikeredett. Nálam Lawler 1. illetve az 5. menetet vitte tisztán, míg Hendricks a 2.,3. menetben győzedelmeskedett. A döntő a 4. menet volt, ami, mint a meccs maga is, nagyon szoros volt, nehéz odaadni bárkinek is. Talán Hendricks-é volt, aki jobban használta a birkózó tudását, mint az első meccsükön ( nyilván akkor a sérülés jobban lehúzta a teljesítményét) A végén végül a bírák döntöttek, akik egy split decision-el Lawler-nek adták az övet.

Azt az övet, amit érdekes módon nem Dana vagy Fertitta csatolt a derekára, hanem a Hall of Fame tag Matt Hughes, aki láthatóan majd kiugrott az oktogonból örömében. Robbie Lawler így a csúcsra ért, igazi tündérmese hősként. Visszatérve a UFC-hez végig verve a mezőnyt, majd a címmeccsen kikapva, de utána újból lehetőséget kapva elnyerte az övet! Az ATT első bajnoka a szervezetnél és hogy mi a mese tanulsága?

Never leave it in the hands of judges! Nem ünnepelhet sokáig, mert Johny biztos kampányolni fog egy 3. mérkőzésért, amihez valljuk be őszintén van ,,jogalapja az elmúlt két meccsüket elnézve,,. Valamint ott volt a nézők között a lehetséges következő kihívó Red King, Rory MacDonald...

Anthony Pettis vs. Gilbert Melendez

Ritka alkalmak egyike, mikor a co-main event egy címmeccs, talán ez is jelzi, hogy mennyire összerakták a gálát Joe Silváék. Mindkét bunyós egy év kihagyás után jött az oktogonba, ki-ki milyen okkal. Míg Pettis sérüléssel bajlódott, addig Melendez a szerződésével. Közben azért lehoztak egy TUF évadat aminek a döntője december 13-án lesz. A mérkőzés előtt két dologtól volt hangos a sajtó kettejüket illetve: 1. Pettis rúgásai 2. Melendez ,,tank stílusa,, A 2. be is igazolódott rögtön az első menetben, Gilbert ment előre mint a tank, a ketrechez szorítva a bajnokot, aki nem igazán tudott vele mit kezdeni. A menet végén volt pár jó kombója a bajnoknak, de az első menet a dirtybox-t, grapplinget tökéletesen alkalmazó Melendezé volt. A második menetben már jobban pörgött a bajnok.

Egy front kick után a takedown-ra menő Melendezt guillotine choke-ba fogó Pettis egyből kopogtatta Gilbertet. Ezzel ő lett az első bunyós, aki idő előtt legyőzte Melendezt. Roppant sportszerűen Gilbert a magasba emelte Anthony kezét a végén. Ezzel a győzelmével rámutatott Pettis arra, hogy mennyire is alulértékelt a BJJ tudása, ő nem csak egy állóbunyós, hanem az egyik legkomplexebb harcos a UFC-nél. Következő ellenfélnek ki is hívta Khabib Nurmagomedov-t! Várós bunyó!

Travis Browne vs. Brendan Schaub

Mindketten egy-egy vereséggel a hátuk mögött érkeztek és ezt feledtették volna a másik kárára. Travis inkább az állóharc tudásában, valamint Brendan üvegállában bízhatott, addig Schaub a birkózó, illetve BJJ tudásában reménykedhetett. Nem is volt rossz Brendan, de az üvegálla továbbra is óriási hátránya a többi bunyóssal szemben. Egy földre vitel kísérlet közben egy beszedett uppercut-tól megrogyott és a földre került,ahol Travis nem hibázott és egy szép TKO győzelmet aratott. Nem teljesen értettem ezt a párosítást, mivel a két harcos teljesen más dimenzió, nagyon nincsenek egy szinten. Browne mehet majd a Dos Santos - Miocic vesztesével legközelebb.

Todd Duffee vs. Anthony Hamilton

Ez a párosítást nyitotta a  a nagyfiúk bunyóit a card-ban. Duffee majdnem két év kihagyás után tért vissza, nem is akárhogy! A mérlegelésnél úgy tűnt, hogy összeesett, nem olyan, mint rég, de a ketrecben egészen más arcát mutatta. 33 másodperc (!!) alatt kicsapta Hamiltont. Egészen elképesztő, 9 győzelméből, mind a 9 ko/tko, a 9 ből 5-t egy percen belül végzett (!!!) félelmetes mutató! Nem egy elit harcos, de az ilyen bunyósokra van szükség akik hozzák a maguk megbízható/szórakoztató bunyóját.

Tony Ferguson vs. Abel Trujillo

A könnyűsúly két szórakoztató alakja találkozott egymással a main card első párosításában. Egy győzelemmel mindketten a top15-be, közelebb a top10-be kerülhettek volna. Abel bele is kezdett, az első menetben gyors beugrásaival és brutális erejű ütéseivel, valamint tökéletesen időzített takedown-val komoly problémát okozott a TUF 13-as győztes Fergusonnak. Egy ütésétől például a földre is lekerült Tony, akinek csak a menet végére sikerült összeszednie magát. A második menetben azonban megbosszulta magát Trujillo első menetes rush-ja. Egyre lassabban mozgott,a takedown-ok nem sikerültek neki, ezeket pedig Ferguson könyörtelenül kihasználta és a második menet végén egy rear-naked choke-al kopogtatta ellenfelét. Tony ezzel a győzelmével közelebb került a TOP10-es elithez és várhatja egy komolyabb ellenfelét. 2014-ben 3 győzelem 2 idő előtt befejezve, jó kis évet zárt Ferguson.

B. Péter az UFC 181: Hendricks vs Pettis 2 felvezető bunyóiról írt összefoglalóját facebook oldalunkon olvashatjátok!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr426965163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KKrisztián 2014.12.07. 20:07:18

Megint csak remek összefoglaló, rendszeres olvasóként köszönöm. Nem kötekedésnek szánom, remélem nem lesz sértő, de annyi kritikai észrevételem mégis lenne, hogy szerintem az "uppercut" és "front kick", vagy akár a "takedown" kifejezések helyett sokkal inkább szakmai cikk "íze" lenne ha ezek magyar szakkifejezéseit használná - az egyébként szerintem nagyon jól, összeszedetten érthetően fogalmazó - cikkíró. Nem vagyok benne biztos, hogy ez így mindenki számára teljesen egyértelmű. Bár tudom, hogy sok helyen már az edzéseken is pl. takedown-t használják levitel helyet. De az csak egy abszolút szubjektív észrevétel, lehet csak én vagyok "bekövesedve" a régi kifejezésekbe.
Üdv.
KK
süti beállítások módosítása