TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC 180: Werdum vs Hunt rövid összefoglaló

2014.11.16. 20:38 td_axl

hunt-werdum.jpg

Elég nagy volt a felhajtás a ma hajnali UFC 180: Werdum vs Hunt gála előtt (részletes eredmények itt). Egyrészt először rendeztek UFC gálát Mexikóban, melyet egyértelműen Velasquez köré építettek. Cain térde azonban kiment, a fizikai fájdalmon kívül elsősorban lélekben került mélypontra a bajnok, elmondása szerint a végzetének tekintette, hogy most hétvégén a népe előtt küzdjön. A végzet azonban talán másnak kívánt kedvezni, legalábbis sokan így kötötték át, hogy Mark Hunt kapta meg a lehetőséget Fabricio Werdum ellen a címszerzésre. Cain sérülésével ugyanis ideiglenes övmeccs lett a buli, Hunt pedig tekintve, hogy nem sok jót jósoltak neki pár éve UFC érkezésekor, az ígéret kapujába érkezett.

Ugyan rövid volt a felkészülési ideje, hiszen nem is oly rég még Nelson ellen ment Japánban, így hát arra tippeltünk sokan, hogy kardió terén első menetes villanás kell a szamoai harcostól. Ennek megfelelően Hunt kezdeményezőként lépett fel, de korántsem siettette a bunyót. Már csak azért sem, mert könnyedén zavarba hozta Werdumot kombinációival, képes volt középről irányítani, biztonságban érezhette magát. Mehetett előre, mert Werdum tétova földreviteli kísérleteket hozott, Hunt kombinációi meg közben szépen ültek, melytől dőlt Werdum, de azt azért látni kellett, hogy könnyedén dobta el magát, hátha követi őt a földre Hunt. Mark azonban tanult Fedor hibájából, nem rontott Werdumra, egyedül akkor került földre, mikor ő vitte le a brazilt. Ott azonban okosan védekezett, hiába nyerítette Joe Rogan, hogy most aztán vége lehet mindennek, Werdum nem mutatott semmit a hátáról.

Szóval Hunt fórral mentek a szünetre, a másodikban pedig Hunt bátran, Werdum talán passzivitást imitáló cselének köszönhetően kereste a nyitási pillanatokat, hogy küldje a bombáit. Olyannyira erre állt be, hogy Werdum kitörő repülő térdesét telibe benyelte állon, a földre zuhanván pedig a kalapácsokat számolta a fején. Dean megadott neki minden lehetőséget, hogy kijöjjön a szituból, hogy túléljen, de Mark beragadt, a meccset pedig Dean leállította. Hunt a tatamit ütve nyomban tudta, hogy ezt csúnyán benézte, egyetlen hiba elég volt Werdum ellen, hogy az vigye az interim címet és az 50e dollár bónuszt.

A főmeccs előtt még Kelvin Gastelum és Jake Ellenberger meccsét várta leginkább az átlag MMA fan. Elsősorban a beszédtéma az volt, hogy Gastelum középsúlyból érkezve simán lemehetne még könnyűsúlyba is a fizikai paraméterei alapján. És persze a másik vonalon Ellenberger pszichés állapota volt a beszédtéma, hiszen Jake a korábbi címközeli pozícióból RorMac és Lawler jóvoltából messzire zuhant, Gastelum ellen a kötelező győzelem súlya nyomta. Ez pedig olyan súlyosnak hatott számára, hogy egy általa indított támadás és földrekerülés után máris veszítette a kontrollt, Kelvin pedig szinte játszi könnyedséggel akaszthatta be a fojtást hátulról, így mindjárt az első menetben mattolt a TUF 17 győztes.

A kedélyeket az est folyamán Jessica Eye és Leslie Smith mérkőzése borzolta leginkább, mikor is Smith füle szinte leszakadt a fejéről. Még az első menetben keletkezett a sérülés, mely a másodikban öltött olyan méretet, hogy a mérkőzést le kellett állítani, ezzel Eye számára TKO-győzelmet hirdettek. A kép olyan csúnya, hogy inkább ugrás utánra rakom az érzékeny lelkűek miatt. Van amúgy itt ilyen egyén?

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr56907739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása