TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

The Ultimate Fighter: Brazil 3 finálé eredmények

2014.06.02. 19:25 td_Emree

1797630_806690376015602_1095402673713903718_n.jpg

Az elmúlt hétvégén az UFC két gálával is jelentkezett egy napon. Mi sem szeretnénk lemaradni, - bár személy szerint megvan a véleményem erről a „nagy pörgésről” – így most következzen egy rövid összefoglaló a legutóbbi brazil gáláról. Ennek apropója a The Ultimate Fighter Brazil 3 szériájának döntője. A két főedző, vagyis Sonnen és Wanderlei az új trendeknek hála nem csapott össze az este és, amilyen kavarás van, lehet, hogy nem is fognak, de lássuk, hogy alakult az este Sao Paulo városában.

Mivel a két gála együtt nem kevés időt fog közre, így most is a főmérkőzésekre szorítkozunk, kezdjük az elsővel.

Rony Mariano Bezerra (-310) vs. Robbie Peralta (+230)

494950881.jpg

Sokszor hallhattátok, hogy az MMA-ban nem sokat ér a papírforma, ez tökéletesen igaz a fenti összecsapásra is. Robbie Peralta végig agresszívan küzdött, jött előre, több ütést vitt be és a földön is eredményesebb volt. Sikerült a távolságot is megfelelően belőnie és ellenfele mozgását sok combrúgással megtörnie. Az ellenfél, pedig nem más volt, mint az a Rony Mariano Bezerra, aki megnyerte a TUF Brazil első szériáját. Most is voltak pillanatai, egy jól időzített forduló könyökütéssel nagyon betalált az első menetben és a földön is próbálkozott, amit a pontozók is értékeltek. A döntő faktor. Robbie Peralta agresszivitása volt. A bírók végül megosztott pontozással Peraltát hozták ki győztesnek.

Demian Maia (-530) vs. Alexander Yakovlev (+350)

demian-maia-alexander-yakovlev.jpg

A sorrendben második főmeccsen Demian Maia küzdött Alexander Yakovlevvel. Maiaának nagy szüksége volt a győzelemre utóbbi két vereségét követően. Alexander Yakovlev pedig frissen érkezett a UFC-be, így mindkettőjükön komoly nyomás volt. Nem tudni, hogy a hazai pálya előnye-e, de a brazilnak sikerült jobban kezelnie a problémát. Demian Maia földre vitte, ott dominálta, majd mountból ütésekkel bombázta ellenfelét. Yakovlev nem találta az ellenszerét ellenfele taktikájának, bár nincs oka panaszra, hiszen végig ment mindhárom menet és elkerülte a submission kísérleteket is. Valamint sikerült magának is top pozícióba kerülnie, bár Maia az idő többségében dominálta a pozíció harcot. Ezek miatt Maia szabadkozott is:

„Keményen próbáltam, hogy sikerüljön a feladásra kényszerítés, de képtelen voltam megvalósítani.”

A pontozók egyhangú pontozással Demian Maiát látták jobbnak.

 

Warlley Alves (-230) vs. Marco Alexandre, Jr. (+170)

warlley-alves-marcio-alexandre.jpg

Következzen a TUF Brazil harmadik évadának első döntője, hiszen a harcosok közép és nehézsúlyban mérték össze erejüket, és igyekeztek megszerezni a kitüntető The Ultimate Fighter címet.

Warlley Alves lélegzetvételnyi szünetet sem hagyott a Lyoto becenévre hallgató Marco Alexandrenek. Már az első menetben megrengette ellenfelét egy kemény jobbossal majd clinchből dolgozott, amit csak a földre vitelek kedvéért adott fel, innen pedig jött a ground and pound. Alexandrenek láthatóan problémát jelentett bármilyen jellegű támadás kivitelezése, ami végül oda vezetett, hogy ő maga akarta levinni ellenfelét. Ezt meg is tette, de számára sajnálatos módon ellenfele guillotineban találta magát. Így a mérkőzés a harmadik menetben submissionnal ért véget.

Alves, így kommentálta a történteket:

„Nem jiu-jitsuzom, nem birkózom, nem csinálok semmilyen különálló sportot, csak MMA-zom. Egy álom vált valóra. Én mondom nektek az octagon egy sokkal izgalmasabb hely lesz ezek után.”

Kíváncsian várjuk immára a sokadik Alves karrierjének alakulását, reméljük beváltja kijelentését!

 

Antonio Carlos, Jr. (-180) vs. Vitor Miranda (+140)

mma-ufc-tuf-brazil-3-finale-miranda-vs-junior4.jpg

Lássuk, hogyan alakult a második döntő. Ezúttal az igazi „nehézfiúk” léptek ketrecbe, hogy egyszer és mindenkorra eldöntsék, ki a TUF 3 Brazil nehézsúlyú királya. Egyesek szerint Antonio Carlos Jr. nem rendelkezik a nehézsúlyhoz megfelelő paraméterekkel. Ennek ellenére szombaton képes volt megszerezni a “The Ultimate Fighter Brazil 3” koronáját. Tette mindezt negyedik profi mérkőzésén, úgy hogy ellenfele Vitor Miranda korábban profi kick boksz versenyző volt.

A sikerben nagy szerepe volt, hogy Juniornak sikerült semlegesítenie ellenfele ütéseit, majd a földre viteleket követően dolgoznia tovább. Állásban is sikerült Miranda fölé nőnie, ellenfelét a ketrecnek szorította és onnan ütötte. Antonio szavai a meccs után:

„Egy egy igazán különleges este. Itt állok a családom előtt, a tömeg az én nevemet kiabálja. Vitor nagyon erős harcos, igazán megérdemelte, hogy itt legyen ma este.”

Foglalta össze mondanivalóját az új brazil Ultimate Fighter.

Az este ilyetén alakulásával a Team Sonnen és a Team Wanderlei egy-egy versenyzője nyerte meg súlycsoportját, vagyis a döntőket tekintve a két főedző mérlege 1-1.

 

Stipe Miocic (-500) vs. Fabio Maldonado (+400)

20140531100144_IMG_3597.JPG

Következzen az est fénypontja, amiről elég nehéz hosszabban írni, tekintve, hogy a küzdelem maga 35 másodpercig tartott. Stipe Miocic eredetileg Junior dos Santossal verekedett volna, de Cigano végül sérülésre hivatkozva lemondani kényszerült az estét. Így jött képbe a félnehézsúlyból feljövő Fabio Maldonado.

Miocic nem ijedt meg attól, hogy Maldonado korábban profi ökölvívó volt. Szinte meg sem szólalt a gong máris megrengette ellenfelét egy bal horoggal, de elmondása szerint nem akarta elsietni a dolgokat.

„Nagyon ideges voltam, a srác egy igazi tank. Nem áll meg soha, egy oroszlán szívével bír. Az edzőimmel többször megbeszéltük ezt. Meg lehet ütni az elején, de mindig jön tovább és mindig erősebb lesz, nem akartam, hogy velem is ez legyen, így kivártam a megfelelő alkalmat.”

A taktika bejött, egy jobb kereszt - majd nyolc kalapácsütést a földön követően - a vezetőbíró beszüntette a küzdelmet. Fabio Maldonado először szenvedett vereséget úgy, hogy ütések okozták a vereségét. Glover Teixeira elleni vereségét orvosi hívásra szenvedte el. Stipe Miocic magabiztos kiütéses győzelmet aratott. Ha így folytatja tovább hamarosan talán a nehézsúlyú címért láthatjuk oktagonba szállni.

És végül, de nem utolsó sorban lejjebb olvashatjátok az est többi küzdelmének eredményeit, a győzte neve vastagon szedve, valamint a kiosztásra kerülő bónuszok tulajdonosainak nevét is.

Prelim Card (FOX Sports 1, 8 p.m. ET)

Rashid Magomedov (-315) vs. Rodrigo Damm (+235) egyhangú pontozás.

Elias Silverio (-475) vs. Ernest Chavez (+325) hátsó fojtás, harmadik menet.

Paulo Thiago (-230) vs. Gasan Umalatov (+170) egyhangú pontozás

Edimilson Souza (-400) vs. Mark Eddiva (+280) kiütés, második menet

 

Prelim Card (UFC Fight Pass, 6:30 p.m. ET)

Ricardo Abreu (-350) vs. Wagner Silva (+250) hátsó fojtás, első menet

Marcos Rogerio de Lima (-150) vs. Richardson Moreira (+110) kiütés, első menet.

Pedro Munhoz (-265) vs. Matt Hobar (+185) kiütés első menet.

Az est küzdelméért járó Fight of the Night díjat Kevin Souza és Mark Eddiva kapták meg.

Az est teljesítményét, Performance of the Night, Warlley Alves és Stipe Miocic nyújtotta. A fenti harcosok mindegyik 50.000 dollárral lett gazdagabb a meccspénzen felül.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr636260152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása